Have a heart

Imorgon vid den här tiden sitter jag på ett flygplan och börjar närma mig England och London. Kvällen har bestått av att fixa alla elektriska prylar som ska med som Ipod, Kamera och mobil. Sedan har jag även packat 5 kilo i min väska, så nu finns det 10 kilo kvar att fylla med nyshoppade kläder. Det känns helt konstigt att vi snart kommer vara i ett helt annat land. Hah, låter som att jag aldrig varit utomlands förut, så är ju inte fallet men kanske är detta den gång jag är som mest förväntansfull. Kanske för att resan är tillägnad mig. Det är jag som fått bestämma och det är för min skull den görs. Det är underbart.
Och nästa gång ni hör av mig är jag 17 år. Bara ett år kvar tills livets utmaningar börjar på riktigt. Tror dock inte ens att jag ser framemot det, men det är väl en upplevelse det med :)

Nu är det i alla fall dags att säga hejhopp och ha en bra helg kära vänner.
Och 4 okt blir det rajraj födelsedagsfest. Om du vill veta vart de blir av så höör av dig! ;)

Ha d.

Gavin's song



älskar den här sången och tröttnar aldrig. (finns dock ingen bra verson på youtube)
Imorgon bär det av till världens bästa london med världens bästa flickor.
Nu ska jag till skolan. Hejs :)

Breathing your love

Well well well, idag finns nog absolut inget intressant att skriva här. Så varför skriver jag då? Tjao. Kanske för underhålla mina otroligt många läsare(!!) så att jag inte mister dom för att jag "skriver för sällan". Eller också bara för att jag inte har så mycket annat för mig. Jag tror på det sistnämnda.

Dagen har bestått av dryga lektioner och god mat/fika/frukt. Insåg att jag har tills på fredag på mig att göra färdigt hela min Mindyardlayout vilket suger eftersom jag inte alls har några ideér på lager. Men jag får väl göra mitt bästa, som man brukar säga.

Annars har kvällen gått åt att se på idol och det var ju underhållande. Förstår dock inte juryn i vissa lägen, även fast de faktiskt är bättre än förra juryn. Men jag har i alla fall mina favoriter.
Och på tal om idol så gick det ut idag att självaste Darin släpper sitt fjärde album den 3 december. "Flashback" kommer den heta och ja, det blir mycket spännande att höra vad han har att erbjuda efter näsan två års tystnad. Jag kan på hedersord lova att inte falla dit igen i alla fall. Inte sådär patetsikt mycket. Men kanske lite.

Nu är det enbart en vecka kvar tills jag är 17 år fyllda och enbart 3 dagar kvar tills flyget mot London bär av. Kan man annat än att längta ihjäl sig???

Nu ska jag lägga ner skrivandet för kvällen, för vad tjänar det egentligen till?
puss och kram och allt sånt där.
hej


Supergod kaka var det här!

Idag tänkte jag dela med mig av ännu ett recept, nämligen på den kaka som jag ska bjuda klassen på imorgon :)
Enjoy!




Blåbärskaka

Ingredienser: 35 portioner
5 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 gr smör (kylskåpskallt)
pärlsocker
blåbär (går även att använda andra bär som t.ex Hallon) ca ½ liter

Gör så här

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker.
3. Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm.
4. Häll smeten i formen och strö blåbär (eller något annat bär) jämnt fördelat över hela ytan.
5. Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över.
6. Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka.

En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde.

Tillagningstid: Blåbärskaka 40 minuter

Am I still in your heart

3 biobesök på 3 dagar. Inte alls dåligt vill jag lova. Först Patrik 1,5 sedan skolbio igår Fredom writers och Arn med mamma ikväll. Och där hade ni också rangordningen på de tre filmerna också. Det bästa är att jag inte behövt betala nått av biobesöken själv, det är lyckat!

Igår var en mycket trevlig kväll - som vanligt när jag umgås med de bästa flickorna. Vi bakade pizza, snackade sex, fikade, drack te, pratade mera sex, snackade självmord, drack mera te också mitt i natten kom vi även på att vi skulle riva ut hela min garderob och fota med roliga kläder på typ. Blev inte mycket mer av de än att halva min garderob låg på min säng. Hur som helst så kom vi i sängen klockan 5. Jag kan inte minnas senast jag var uppe så länge, skulle kunna vara typ ett år sedan. Förstår inte hur jag lyckades hålla mig vaken. Vad jag ännumindre förstår är hur jag har lyckats hålla mig vaken idag! Gick upp halv 10 och 1 var vi ute i skogen för att plocka lingon, grilla och fika. Kändes som gamla dagar med varmchoklad och hela faderuttan. Och jag somnade inte ens under bion heller. Duktig flicka!!

Förövrigt känner jag mig ganska ensam ikväll för jag saknar min pojke. Och inte är det någon ide att ringa honom nu heller för han lär vara packad och typ inte höra vad jag säger. Aja, han anländer ju till Umeå igen sent imorgonkväll iaf, så då får jag ju träffa honom. Han har ju trotts allt bara varit borta i 3 dagar. Men ändå.

Nu ska jag försöka somna.
godnatt gott folk, godnatt.



cookies

Idag har jag hunnit baka både kardemummakaka och kokostoppar. Kardemumman blev dock ingen höjdare, men kokostopparna desto bättre. Därför tänkte jag dela med mig av receptet, det är mycket simpelt!

50 g margarin
3 st ägg
1½ dl socker
200 g kokosflingor.

Låt matfettet bli rumsvarmt
Sätt på ugnen 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt matfettet och kokosflingorna och rör snabbt till en jämn smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakpapper på. Gräffa i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.


Och typ såhär ser det ut sen.

Tack och hej nu ska jag forstätta vara ensam hemma. Jag är mycket dålig på det.


You think you know me

Just nu känner jag mig trött, ensam, ren, rastlös och nöjd.

Dagen i skolan var långtråkig med lite dryga lektioner. Äcklig mat till lunch och vildmannen har börjat med sina egna recept och kryddor igen. Smekmånaden är över i guess, och vad fick vi ut av det? Ingenting.
Efter skolan mötte jag mor min på stan och tog en runda för att hitta en kort kofta, men vi som ofta brukar avsluta våra stadsrundor med tusen kassar, köpte absolut ingenting! Ändå framgång. Vi taggar london i stället.

Jaha. Och lingonveckan igen. Kommer alltså vara lite upp och ner. Fast egentligen är inte min pms lite glad-arg-lycklig-sur som alla andras. Den är typ mer otroligtöverspidad-uttråkad i stället. Komplicerat det där. Ingen vecka jag brukar se fram emot, men dock bra så att man vet att pillrerna man tvingar i sig varje dag faktiskt fungerar. Vi vill ju inte ha någon bulle i ugnen.

Har fått mail från mamman till lilla bäbisen som jag fotade här om dagen som skrev och frågade om jag skulle vilja komma och fota på deras mammamöte! Det lät ju himla kul/underbart. Jag kanske till och med kan ta en liten peng för det hela!

Nu ska jag i alla fall krypa i säng tror jag. Mamma åker till stockholm imorgon, så jag ska klara mig ensam i en hel dag/kväll! Läbbit.
Men godnatt kära vänner. Love ya.

You belong to me

Ikväll känner jag mig trött, irriterande, töntig, ful, tjock, kall och älskad.

Dagen har iaf varit bra. Förutom att temat på Mindyard är svååårt, och propaganda kan ta sig i röven och min engelska också. Annars har den varit bra. Jag insåg att min sommardeppighet (det är knas att va depprimerad på sommaren för det brukar man inte vara) har gått över sedan jag började skolan. Jag tror helt enkelt att jag gått runt, helt ostimulerad hela sommaren och inte känt att jag presterat någonting alls, sådant kan verkligen göra en depprimerad. Men nu skrattar jag på riktigt igen. Det är skönt.

Solen lär ju aldrig gå upp i detta sverige igen på väldigt många månader. Så känns det i alla fall nu. Och att dom säger att det ska bli bättre väder till helgen låter osannolikt, men det är i alla fall vad jag hoppas på.

Förövrigt kommer jag vara ensamast i världen i några dagar framöver för både mamma och Lenny åker till Sthlm (inte tillsammans dock). Men jo, jag har andra vänner än mamma och Lenny (jo dom är mina vänner) men det är ju som dom som brukar finnas i huset om nätterna.
Men i alla fall har jag, Linnéa och Anna beställt biljetter till Patrik 1.5 tills på Torsdag. Det blir kul.

Nu ska jag... jag vet inte, sluta skriva iaf.
Ha d.


Godnatt och sådär

Jag gillar att ligga i sängen och skriva blogg. Det är som att sängen får igång tankar på något sätt.
Ikväll har jag varit trött, hängig och nere. Också har jag haft extremt mycket ångest för att jag inte kan hålla mina egna löften. Gäller fan allt. Kan jag sluta stoppa godsaker i munnen någon gång??? Och VARFÖR i hoppade jag över träningen igår?? God, jag måste slut med "bara den här gången". Och tro inte att detta handlar om att jag tror att jag är tjock och försöker banta eller nått, vore ju bara shyst att kunna lyssna på sig själv någon gång, hålla sina egna löften.
Och det gäller ju inte bara det här.

Om bara 20 dagar är jag 17 år. Och om 20 dagar är jag påväg hem från en förhoppningsvis fantastisk, otrolig och underbart rolig resa.
Förövrigt kan jag ju berätta för er som inte visste att det enda åldern 17 har att erbjuda är att jag dåmera får, hör och häpnad - övningsköra med släp! Det ni! Inte dumt alls. Det är ju nästan bättre än att bli byxmyndig.
Dock jag inte kommit på vad jag önskar mig, för egentligen så räcker Londonresan mer än väl men sen har jag ju två mycket fina bröder som också vill vara fina bröder och ge mig något. Och det är ju fint, men vad tusan ska jag önksa mig. Det enda som kom upp i tankarna var garn, och hur kul är det att ge sin syster garn i födelsedagspresent? aja, det är iaf något jag skulle bli väldigt glad för, eftersom jag efter att jag stickat färdigt koftan, ska börja på att sticka en klänning!

Nu ska jag sova för imorgon måste jag vara pigg och allt det där.
Godnatt på er, eller dig. Eller haha, ingen alls i guess.

Bäbbiiiis



Helgen har bestått av många roligheter. Och den har inte alls varit som alla andra helgen. Fredagen blev dock lugn. Satt hemma och tittade på tv och åt massa gott, vi la oss även väldigt tidigt. Lördagen åkte jag och mamma på en Maxi, Ersboda, ÖB runda på jakt efter en bra fotolampa, men hittade tyvärr ingen. Senare på eftermiddagen åkte vi hem till Julia för att fika och planera Londonresan. Jag längtar galet mycket. Julia följde med oss hem och till middag fick vi mycket god lasagne. På kvällen åkte vill till Hugos vän på teg men drog sedan vidare till en mycket fin och stilfull lägenhet ovanför Lotta's krog. Kvällen blev dock inte lång eftersom jag och Julia var ganska trötta och jag skulle även upp hyffsat tidigt på dagen efter. Och på Söndagen bar det av mot Holmsund och världens sötaste bäbis, Pyret (han heter inte Pyret egentligen men dom har inte hittat på nått namn än). Jag hade fått lov att fota honom och så blev även fallet. Lite prestationsångest fick jag när det visade sig att pappan till Pyret hade haft en egen fotofirma. hah.
Blev dock endel bilder och mycket myyyyyys. Jag älskar småknottar.
Nu är det måndag och skola igen och nu måste jag sluta skriva innan min dator lägger ner på batteri.

Puss
hejSofie

Jorden i säkerhet

Okej jag känner mig rätt säker nu. Jorden kommer inte gå under. Det är bara några flummiga fysikers sätt att skrämma oss. Är detta propaganda? Isf ska jag använda de i min propagandaanalys. Ska fråga mamma imorgon, hon borde veta.

Var på knattekarateträning idag. Rätt mysigt ju. Jättemycket barn med hyfsad koncentration, det är fint. Fick beröm av en förälder efter träningen också som tyckte att det var bra att jag skulle vara på resten av träningarna också, det var också fint :)

Imorgon är jag ledig hela dagen. Då ska jag göra någonting trevligt som gör någon glad. Kanske baka? Eller städa.
Det är trots allt Torsdag, alltså städdag.
Eller också ligger jag bara i sängen hela natten och latar mig.

Godnatt nu i alla fall. För nu tänker jag sova.

Your Winter



Gammal låt, jag vet. Men mycket fin.

Hjälp!

Skulle kunna vara sista gången jag skriver blogg någonsin nu. För det är idag det händer. Idag kanske vi får veta hur jorden skapades, eller också kan hela jorden försvinna in i ett svart hål. För en minut sedan slog dom i gång maschinen, så en minut avklarad iaf. Jag kommer vara orolig hela dagen. Samtidigt märker vi ju ingenting om de skulle hända. Det händer liksom så fort att vi inte ens hinner tänka att "nu händer det". Fast det vet ju ifs ingen säkert.

Jag ska skynda mig till stan nu och hinna träffa mamma. För om det nu skulle hända idag, så vill jag iaf ha hunnit träffa henne!
Sen blir det inspark. Oj vilken fin dag att dö på eller nått. heh.

HA DET BRA I RYMDEN OM VI INTE SES MER!
PUSS 


Leavin'

Solen sken idag igen. 3 dagen på rad. Och jag hade inga svårigheter att gå upp i morse. Dessutom var det toppen att få mammas hemma bakta bröd till frukost fastän jag var hemma hos Lenny!! Moppade iväg till skolan och insåg att solen inte hade så mycket påvärkan på själva temperaturen, så mina fingrar höll på att förfrysa. Och när jag kom fram till skolan upptäckte jag en cancerknöl på min tumme. Sofie va säker på att den hade kommit dit för att jag käkar för mycket sparris. Fast mest troligt är det nog ett knottbett.
Morgonen bjöd på Amerikanska och "vi har det nog bra ändå" tankar. Sedan lite dans, mat och tråkiga nyheter.

Middagen bestod av sparrissoppa. Det var spännande, men helt OK. Mamma tyckte att det var väldigt tokigt att jag hade råkat lägga fram kniv och gaffel när vi skulle käka soppa. heh.

Ikväll har jag umgåtts med min grabb. Som jag förövigt varit tillsammans med i 10 månader idag!! Inte dåligt.
Vi spelade kort med mamma, och hm undra vem som förlorade. Jo jag. Jävla skit spel.

Förövrigt har jag kommit på att jag nu efter denna lata sommar så har jag verkligen kommit i gång bra. 3 karate träningar i veckan, vilken jag på en av dom själv är tränaren (till 6-8 åriga söta små knattar), dans en gång i veckan också skolgympan såklart ( som jag ska ge mig fan på att få mvg i!!).  Det blir toppen, och jag är mycket gladare nu när jag får röra lite på mig igen och börja lite mer på min kropp. Jag dör inte av lite ansträning liksom.

Nu är det godnatt för mig. Värsta dagen av de alla imorgon, jag är inte taggad.
Puss och hej, leverpastej!


Sitting, Waiting, Wishing

Blev inte direkt någon kräftskiva igår som tänkt, men brukar inte de oplanerade planerna bli bäst? Jo tack.
Två cider och jag var party. De över 20 drog på Korona och vi småbarn stannade hemma och hade deep talk.
Det stämmer jävligt bra också att man dansar och sjunger bättre efter lite alkohol (i min värld kanske xD). Mkt kuuuul va det iaf. Och Leon och Hanna måste va det absolut sötaste paret. Och kåtaste. Heh ^^ ;D

Sov till halv 10 imorse, det längsta på jättelänge! Steg upp och städade upp allt som stökats ner kvällen innan. Och nu har jag precis kommit hem från en runda i lingonskogen med mamma. Fanns inte lika fina lingon idag som det brukar.

Btw tror jag att alkoholm är bästa medecinen mot urinvägsinfekion. Känner inte av någonting idag ;P

men puss


sparris

Nu får det snart vara slut på mina doktor besök. UM i morse och sedan vårdcentralen igen på eftermiddagen. yee, jag har fått fel medecin emot min urinvägsinfektion och måste kanske ta pencelin 3 dagar till. Och tydligen är jag sådan människa som är benägen att få urinvägsinfektioner ofta. THAT SUCKS! 

Idag har jag skrivet en lååång lista på saker som man kan äta. Alltså maträtter. Mest för att underlätta för mamma, men även för att jag vill ha lite mer variation på maten vi äter. Och just nu är jag sparrisgalen, så de blev många rätter med sparris i ;)

Ikväll ska jag träna karate igen. kuuuuul.
Och nu ska jag städa toaletten.
puss


Dagens godaste



Megagoda hallon/blåbär/vanilj muffins!

100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°C och ställ ut ungefär 12 st formar på en långpanna eller plåt.

Smält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda i matfettet. .

Häll hälften av smeten i formarna till ungefär 3/4. Grädda mitt i ugnen ungefär 10-13 min.

Jag la sedan i blåbär i vissa, hallon i vissa och blandade vilt i en del av dom.
SUPERGOTT!!

ppppppppppp

Så här tidigt har jag nog aldrig bloggat förut. Mest troligt för att jag inte brukar ha tid innan jag åker till skolan men nu gick jag minnsan upp på tok för tidigt, så då blir det ett blogg inlägg också.

Igår var jag glad på vädret men utnyttjade de inte till fullo. Nej istället cyklade jag raka vägen hem från skolan och la mig i sängen, somnade och sov 3 timmar tills det var matdags. Sedan gick jag till Ica (det var ju inte ens varmt ute, det var typ vinterkallt!) och hyrde en film. Den svävande hette den nog, eller något sånt. Inte ens värt att komma ihåg titeln eftersom det typ var den mest underliga, skummaste och sämsta film jag sett. Tror jag och mamma ändå tålmodigt satt i en timme och hoppades på att det kanske skulle hända nått snart. Efter ca en timma och 10 minuter frågade mamma försiktigt om vi inte skulle kolla om det fanns något annat på tv. Så det blev Extrem Home Makeover, och kanske första gången jag ser på det utan att börja gråta! Men jag skulle också vilja ha en egen glassbar i min källare. Borde typ ringa Ty eller nått.

Nu är det nog strax dax för en otroligt lång och krävande dag i skolan. Engelsa, Samhällskunskap, Mediakommunikation (JAG FATTAR INGENTING) och sedan Grafiskform i 3 timmar. Slutar 17.25. Tacksamt.
Idag blir det iaf pannkaka till middag. Kanske blir en P-månad istället för P-vecka.

Maträtter som vi åt förra veckan som började på P:
Måndag :Palt (ohhfavorit!)
Tisdag: Pasta(Med god sås såklart!)
Onsdag: Pannkaka(hemma gjord sylt. mmm)
Torsdag: Potatisbulla(dom gick knappt att äta för att dom var så sega)
Fredag: Pizza(Åt inte ens hälften för att jag mådde illa)
Lördag: Paj
Söndag: Pasta(med skinksås)

skolan kallar.
Puss och hej


RSS 2.0