Nu äre jul, här i vårt hus.

Åh nej jag vill inte!
Första symtomen kom redan i Tisdags, men nu är jag nästan säker på att jag kommer falla dit igen. Urinvägsinfektion.
Fyfan.
För er som aldrig har blivit drabbad kan jag konstatera att "taggtrådkänslan" när man kissar stämmer bra. Skulle även vilka likna det med hur det möjligtvis skulle kännas att pissa på ett öppet sår. Och inte nog med det så blir man kissnödig stup i kvarten också.
Well, jag dricker vatten och äppelcidervinäger som en tok för att slippa. Värmer rumpan och framstjärten lite extra med tre par lager av strumpbyxor i stället för två. Och om den ändå är envis och bryter ur så har jag faktiskt en burk pencenlin här hemma att knapra i mig.

Idag har det bakats och pysslats i mitt hus. Började med pepparkaksbak tillsammans med A och sedan julkortspyssel efter det. Resten av dagen har jag ägnat åt en speceill julklapp åt en speciell person. och jag hoppas den blir uppskattad.

Imorgon har jag ett nytt fotouppdrag. Ska börja redan klockan 9 på morgonen eftersom min modell äter runt 10 och somnar där efter. Jag ska nämligen få fota mammas jobbarkompis dotter (ca 1 år gammal). Det ska bli juliga bilder och mest troligt kommer även grannen med sin lika lilla dotter över för att också få julbilder att skicka till mor och farföräldrar. Hör även hört att jag ska plåta en hund. Så det blir spännande och säkert otroligt kul!

Nu måste jag sova för att orka gå upp imorgon.
Godnatt!


Jul, Jul, strålande jul

Johan Palm äntligen ute ur idol, tack och lov! Lillgubben...
Anyway.

Sista dagen på praktiken blev som de flesta andra men med lite kvickare tempo. Är tacksam för de två arbetsveckor jag haft, det har gett mig insikt i vad jag inte vill arbeta med i framtiden i alla fall - att sitta framför en dator.

Sitter just nu och snuttar på lite varm och kalls äppelvin och funderar på vart den goda smaken tagit vägen. I vanliga fall brukar detta vin smaka som en flytande efterrätt med få procent alkohol i, men i nuläget smakar det mest sprit. Då kan jag ju fråga mig själv varför jag ändå tvingade i mig hela glaset, vilket jag egentligen inte har något vettigt svar på. Kanske får det mig att somna lättare, förhoppningsvis. Inte för att jag haft särskilt svårt att somna de senaste dagarna som jag hade förväntat eftersom jag inte har Lenny där, men det har gått förvånansvärt bra. Jag har somnat inom 10 minuter efter att ha släckt lampan varje kväll och inte vaknat många gånger alls. Att jag slipper bli inträngd i väggen kan ju faktiskt vara en anledning. Men måste erkänna att det är väldigt mycket mysigare med en varm och bar kropp bredvid sig, helst om den tillhör Lenny.

Mamma har gjort ett bra jobb de två senaste dagarna och nu är nästan hela julen uppackad i mitt hem. Julgardiner, juldukar och tomtar pryder nu fönster, bort och bänkar. Idag kom även den varje år lika uppskattade julkalender upp på väggen som just nu innehåller 21 stycken packet, som allihopa tillhör mig. De sista tre dagarna fram till julafton ska mina bröder få sina paket upphängda, för då kommer de hem för att fira jul med familjen. Och det kan jag ju bjuda på!
Mor menar dock på att detta är sista året som jag får de där små julklapparna varje dag, men jag prottesterar och tycker att det ska vara lika för alla, vilket betyder att jag ska få ta del av denna tradition tills jag lämnat huset. Och hur kan hon säga emot ett sådant argument? moahaha.

Well, nu snurrar det lätt i mitt huvud (dock inte pga av vinet eftersom jag enbart druckit ett halv glas) så jag funderar på att krypa i säng. Imorgon blir det en snabb stadsrunda, sedan pepparkaksbak och förhoppningsvis men inte troligtvis planering för klassfest under kvällen.

Hur blir nyår för er kära vänner? Jag tycker vi drar ihop en hejdundrande fest. Upp med handen för de som är på!
Tack och hej.

 

ends tonight

Om jag blundar nu så kommer jag somna. Jag är alltså väldigt trött, men ändå tvingar jag mig själv att använda den sista energin jag har kvar för att skriva ett inlägg har. Det har som blivit ett beroende. Ett missbruk, kanske? Nej inte alls. Så mycket skriver jag faktiskt inte.
Idag har jag hängt med den verksamheten som kallas Mobila Ture. Vi började nere på vasaplan och utanför systemet för att bara se till och prata med de utsatta (det är så de kallar de som är missbrukare och hemlösa). Tänk att de står där utanför varenda morgon klockan 10 och väntar på att förstöra (eller förgylla) ännu en dag. Jag kan inte ens sätta in mitt tänkande i deras. Och jag tycker att mitt liv är besvärligt.
Fick även ännu en bekräftelse idag på att detta är vad jag vill jobba med, människor. Jag älskar det. Varesig de är missbrukare, förståndshandikappade eller bara psykiskt sjuka. Jag blir glad i hela mig när jag får hjälpa, och när jag får någonting tillbaka.
Och en av dom sade "Det är ju fantastiskt att det finns människor som dig som vill jobba med idioter som oss".  Jag fick ett leende på läpparna och tänkte att ja, det här ska jag banne hålla på med i framtiden, att hjälpa utsatta.

Nu har de sista av min energi gått åt att skriva detta, så nu måste jag få släcka lampan, datorn och ögonen och sedan somna in.
Godnatt.

'

Let me leave

Sitter på "jobbet" igen nu. Kom hit för cirka 45 minuter sedan och är redan less. Lisa är sjuk idag så jag blir ensam vilket gör det ännu tråkigare. Dessutom har jag glömt min laddare hemma och min dator kommer lägga ner om 1 timma och 18 minuter. Han som skulle låta mig följa med och se hur det går till på Mobila Ture verkar redan ha farit. Den uppgiften handledaren gav mig är jag redan färdig med.
Vad tusan ska jag göra hela dagen??
Känns meninglöst att vara här så funderar på att gå hem efter lunch.
well well, bara en dag kvar..

Efter att jag läst HejaAbbe-bloggen så blev jag inte bara insperad till bli organdonator (som mamma lovat att vi ska fixa papper och skriva på) utan även att lära mig teckenspråk. Så jag började lite lätt igår på en hemsida och lärde mig bland annat lite färger, familje ord, småord som snygg, dålig, kläder, klänning osv. Det är riktigt kul och framför allt kan det säker vara användbart i framtiden. Ingen kunskap är tung att bära som mor min brukar säga. Jag håller med henne.

Vintern verkar ha landat i vårt kära Umeå och min julkänsla börjar komma smygandes. Speceillt när jag såg ståndet på stan som säljer jättestora slickepinnar, eftersom det var årets julklapp bland mig och mina kompisar för några år sedan. På Söndag ska mamma julpynta och då kommer nog julkänslan komma fram på rikigt. Ser fram emot att få tända första ljuset och öppna första paketet. Blir även ett julbord på söndag med pappas jobb. Trevligt Trevligt!

Nu ska jag titta efter vart mobilatruremannen tog vägen, om han är kvar här.

Heja Abbe!

Idag på "jobbet" har jag inte gjort mycket nyttigt. Jag har nämligen förälskat mig i en blogg som jag fann som finalist i RIX-FM's Blogg-SM tävling, och har alltså suttit och läst den, nästan från början till slut. Bloggen heter www.hejaAbbe.com och det är alltså Abbes pappa som skriver om Abbe (nu 3,5 år) som föddes med ett alvarligt hjärtfel och något slags kromosonfel. Men han skriver även om det allmäna livet som småbarnspappa till Abbe och Abbes Storebror. Hela historian är väldigt gripande och han beskriver om sjukhusbesök efter sjukhusbesök, men delar även med sig utav tillexempel fimklipp på Abbe då han visar sitt teckenspråk.
Och efter att ha läst den här bloggen har jag även bestämt mig att anmäla mig som organdonator.
Tycker även ni borde titta in i bloggen, man blir verkligen fast!
Snor ett litet klipp från www.hejaabbe.com . Hoppas man får göra det :)

När jag kom hem ikväll hade jag fått brev, det händer inte ofta! Och när det händer så är det någon tråkig lönerapport (eller egentligen ganska kul) eller kravbrev på någon försenad bok. Men denna gången var det något lite roligare! Ett fint litet brev från min fina farfar :) Han tackade för tackkortet jag skrickade efter min födelsedag och skrev om hur lycklig han är för det liv han har haft, att han har fått vara frisk, fått 2 barn och 6 barnbarn.

"I have been blessed with good health, two lovely laidies as my wives, two children and six grand children, all wonderful people, who have given me great pleasure and happiness - what more can anyone ask for."

Jag blev både lycklig men ändå lite ledsen när jag läste det där för om man läser mellan raderna så förstår jag att han har tänkt att lämna oss snart, vilket är så otroligt ledsamt. Jag älskar mig farfar, trotts att jag inte träffar honom mer än en gång per år, så är han ändå min käraste farfar och den enda av mor- och farföräldrar jag har kvar. Jag önskar så att jag åtminstone får träffa honom en gång till, krama om honom lite extra, känna hans lukt och få en såndär blöt kindpuss som enbart farfar kan utdela.
Kanske i sommar, då kanske jag får träffa honom. Jag håller tummarna för det!!
All my love xxx
Ska nog skriva ett brev tillbaka till honom när jag har tid. Det skulle han nog uppskatta.

Nu ska jag fortsätta läsa Abbebloggen. Gör det ni också vettja.
Tjohej

You will be mine

HejHopp kära vänner!
Helgen gick fort trots att den var lugn. Den mesta tiden spenderade jag nog i soffan, men det blev även några övningskörningsturer och shoppingrunder där jag försökte finna skor, men en än gång, utan resultat. Förstår inte hur det kan vara så svårt att göra skor som passar snyggt till strumpbyxor. Well Well.
Just nu är Lenny i Göteborg så jag försöker trivas med mig själv. Mamma hjälper dock till mycket och ikväll har vi haft en tv-tittar-kväll med vindruvor och massage.

Imorgon ska jag träffa Julia och det kommer bli toppen. yey yey
För trött för att skriva mer nu, men tänkte visa en mössa som jag precis stickat färdigt till ett av mina kusinbarn :)

   

Tack och hej!

You make it real for me 

Såhär ser koftan ut som jag nu virkat färdigt! Rätt nöjd ändå, med tanke på att det faktiskt är första riktiga saken jag virkar. Kommer nog kanske använda den nån gång, för den passar helt ok :)

Förövrigt har jag och mamma ränt runt och letat skor åt mig idag utan resultat. Inkasserade däremot en ny fin kofta från myrorna för 100 kr och 5 nya garnnystan (jag får aldrig nog). Håller nu på att sticka min 6 vante så kan ju lova att de där garnen ändå går åt.
Annars har jag bakat lussekatter idag som jag ska bjuda mina brudar på imorgon om dom kommer :)
Lenny säger jag ajöss till ikväll för han ska åka med Anna till Götelaborg i en vecka. Och jag taggar min och Julias resa dit i Januari eftersom vi kanske blir ensamma i brors lägenhet och kan ränna runt i staden bäst vi vill :) Det blir toppen förmodligen toppen!

Hur som helst så blir det nog en hemmarsittarkväll för mig som vanligt ikväll. Egentligen har jag ingenting emot det, men känner att min sociala sida tar skada utav det. Well, jag får jobba på de senare.

Fick precis ett mail av Sara som gav stöd och peppning till min depp ikring det att jag kommer bli ensam snart och så. Det kändes bra och det var kul att höra från henne eftersom det var ett bra tag sedan nu!

Nu ska jag lägga datorn ifrån mig eftersom de är helt idiotiskt att sitta här när jag är så jävla less så jag bara vill pissa på den.
Ha det bra och hör gärna av er om ni vill hitta på någonting ikväll. Det uppsattas även att bara höra av sig även om man inte vill hitta på någonting ikväll.

Hej.


långtråkigt

Denna dagen har varit otroligt lång. Minns knappt hur den började.
Lisa, som praktiserar med mig, var sjuk idag så det har varit rätt långsamt. Dessutom tror inte jag att det är hälsosamt för mig att sitta vid datorn såhär pass mycket med tanke på att om jag koller på en vägg så är det ränder för mina ögon. Skrämmande. Jag ska aldrig börja jobba med nått sån här...
Har dock hunnit vara hos frissan på lunchen idag och kutta luggen. Det blev som vanligt ungefär.

Ikväll är det kärlekstema på idol och jag ser fram emot att se vad Kevin och Alice har att bjuda på.
Hoppas på myspys med familjen och Lennart.

Nu ska jag försöka få tiden att gå med lite tetris. Hejhopp.


Jag fryser

Förlåt för den långa perioden utan inlägg men dessa praktikdagar tar kol på mig, så när jag väl kommer hem är mitt huvud så tomt på information så det skulle inte ens va värt att försöka skriva någonting. I för sig är det inte bättre idag, men just nu har jag så lite att göra i väntan på att arbetsdagen ska ta slut så jag kan lika gärna anstränga mig lite för att uppdatera.

Öppengemenskap är en bra organisation. De har dålig koll på datatekniska saker och därför är det väl helt perfekt att vi är här och hjälper dom. Dock kommer det med uppgifter som "kan ni göra om våran hemsida?" och förstår nog inte hur mycket jobb det är med en sådan sak. Men vi har i alla fall tagit oss ann uppgiften och ska göra vårt bästa, trotts att dreamweaver inte är ett program varken jag eller Lisa behärskar särskilt bra.

Det har nog blivit vinter på riktigt nu och termometern visade 10,1 grader imorse vilket gav mig en aning panik. Men som tur var har jag köpt mig en riktigt varm och gosig mössa på Gina Tricot som ska rädda mig i alla väder. Den är rätt söt också. Folk tittar på mig och smilar när jag går förbi, och det gör mig faktiskt lite lycklig.

Jag vet inte riktigt hur jag mår just nu. Vet inte ens om jag är lycklig eller olycklig. Känner inte många känslor vilket egentligen är ganska skrämmande. Jag har hellre enorma humörssvängningar än att vara såhär.
Dessutom har det onda i min mage och illamåendet kommit tillbaka. Och eftersom jag mår så idag också, utan att ha druckit mjölk, så måste det nästan vara på grund av något annat. Kan dock bero på att jag var tvungen att trycka i mig två p-piller i morse eftersom jag glömde gårdagens. Så inget sex på en vecka I guess. Mor säger dock att det inte är någon fara, eftersom jag hade mens förra veckan. Men jag vet inte, man kanske borde va på den säkra sidan...

Igår var jag stolt över mig själv då jag lyckades styra hela kidsträningen nästan ensam. Kursen jag gick på gav mig mycket kunskap och funderingar på hur man ska möta varje individ. Och i slutet av träning var det flera av de små som kom fram och kramade om mig. Det var fint :)

Nu ska jag åka hem och ta på mig en jättevarm tröja.
Ha det bra. Hejhå


ÖG

Kort lägesrapport.
Första praktikdagen på öppen gemenskap nu och det kommer säkert bli bra, trots att denna första dagen var lite seg.
Har slutat vara vegitarian och äter nu det mesta utan att bry mig om vad som finns i.

Hoppas allt är ok med er. Tjohej

Talking to you

Blev sjukt besviken ikväll och insåg att en bestämt möte för mig, bara är ett förslag för någon annan. Kände mig lite som den som bjuder till födelsedagskalas utan att någon dyker upp. Otroligt trisst eftersom jag sett framemot kvällen. Min åsikt är att man i alla fall kan ringa och tala om att man inte kommer, istället för att bara skita i det, för då är det nästan för sent för mig att hitta på någonting annat. Dock hade jag tur ikväll och fick mycket trevligt sällskap utav Julia och Daniel. Tjockade oss rejält med både godis, muffins och kex.

Idag har snön kommit, men mest troligt inte för att stanna. Jag har gått färdigt sista delen av ledarutbilning och fått ett fint diplom. Har även blivit uppmärksammad om en gammal nostalgi låt, som kommer bli favorit igen.

Har ingen aning om vart pojkvännen håller hus ikväll vilket jag inte brydde mig särskilt mycket om för tre timmar sen men som nu börjar kännas jobbigt. Det brukar bli lättare att somna om man i alla fall får ett godnatt sms, så att jag vet att han lever.
Skäms över mig själv när jag tänker på vart han är just nu och upptäcker att jag föreställer mig de värsta senariet, hos någon annan. Men jag litar ju på honom, för det har han ju sagt att jag ska göra. Att det bara är jag som gäller....

Fyfan vad jag är rädd för att bli ensam. Jag undrar om det beror på att jag kommer så dåligt överens med mig själv och mina tankar, eller om jag bara helt enkelt är dåligt tränad. Om man ser på kärleksfronten från det manliga könet har jag ju knappt varit ensam någon gång i mitt liv. Möjligen de första åren då pappa var den jag skulle gifta mig med, men redann från dagis var jag ju en killtjusare. Minns till och med de gånger då någon kommit fram och frågat chans och jag svarat att "jovisst, men jag ska bara göra slut med Fabian först". Då är man en lirare kan jag lova.
I låg- och mellanstadiet bytta man ju också sisådär varje vecka. Högstadiet blev väl lite bättre då man skulle sattsa på att vara tillsammans med någon länge, en korta stunder med många. Men nog hann jag ändå med 4 vändor, tills jag träffade Lenny. Vilket snart är två år sedan.
Men nu, om sisådär 8 veckor kommer jag ju bli ensam.. Då ska jag lära känna den 17 åriga Viktoria Routledge ordentligt och lära mig trivas med mig själv. Låter det inte djupt? Well, simpelt lär det inte bli. Jag kommer behöva mycket hjälp.

Men nu är klockan halv 3 och jag borde försöka inse att Lenny inte kommer svara på mitt sms utan att jag borde släcka lampan och försöka somna. Jag är säkert jättetrött om jag bara försöker.
Men godnatt.

If only I could open up your eyes And get your
attention

I'm holdning on to you

Fredagar är mest bäst. Sjunga gör mig lycklig. Kevin också.
Kurs imorgon, så godnatt nu. Godnatt


Bra låt!

Det finns för mycket sånger om kärlek
och för lite sånger om mat
och visst är det bra med kärlek
men man kan inte ha den på fat

Det finns för mycket sånger om kyssar
och för lite sånger om mat
en kyss är väl bra, det ska man väl ha
men då ska den va av chokla´

Det finns för mycket sånger om kärlek
och för lite sånger om mat
"jag älskar dej så jag kan dö"
nä, jag tar hellre en grillad med brö´

It's so hard for me to breathe

Var jättehungrig när jag kom hem från skolan nyss. Grekisk potatisgratäng var ingenting för mig, så det blev inte mycket lunch i magen idag. Så nu sitter jag och smaskar i mig melon och hallon, det var de enda jag kunde hitta här hemma som är någorlunda fettsnålt. Eller egentligen har jag ingen koll, vågar knappt äta någonting utan att läsa hur mycket fett som finns i det. Vill inte bli sån, men det är svårt att låta bli när man börjat tänka på det. Dock är det bra för min ekonomi, för det har inte blivit många godisbitar köpta på skolan de senaste veckorna.
Jag förstår inte vad jag gör för fel, varför inte siffrorna på vågen sjunker. Jag motionerar ju varje dag nu, äter bra mat och nästan inga godsaker. Mamma trodde att det var för att vågen behöver nya batterier. Well, jag får väl hoppas på det.
Och btw får ni inte tro att jag är värsta psykfallet nu. Vill bara se om jag kan kontrollera min egen vikt och så fort jag ser att det fungerar så ska jag lägga av med det hela. Men just nu verkar det inte som någonting funkar. Hur lång tid brukar de ta innan man ser resultat?

Well well, ikväll blir det knatteträning och jag ska försöka använda mig utav det jag lärde mig på kursen i lördags. Det lär bli intressant.
Imorgon ska jag ta i tu med "promenad innan frukosten"-teckniken.

Ha d gött. Hej.


ey, Frankenstain!

Idag har varit en väldigt upp och ner dag. Började hyffsat bra med en lugn och inte allt för påfrestande engelskalektion följt utav samhällskunskap där heta diskussioner tog plats, dock inte från min sida eftersom jag inte är så insatt. Sedan elvatid och goda kakor som Miss Simu inte hade bakat utan köpt. Morotsbiffar till lunch var ju ingen hitt men tur att Hanna fyllde år så att vi fick lite mera kakor (inte undra på att det inte går så bra med viktnergången??) och hon fick sig även ett supriseparty i caffeterian. Det var då när jag satt där som jag även fick veta vart mina nästa två veckor kommer tillbringas - på Öppen Gemenskap. Det är alltså en organisation som hjälper uteliggare och missbrukare. Visst, kul och intressant - ja, men vad tusan har det med media att göra? Well, det är där ni finner mig v.47 och 48. Det blir säkert bra.

Har i alla fall hänt en bra sak idag och det är att jag lyckats kirra mitt första MVG för den här terminen på en propaganda uppgift! Inte dåligt va? :) Jag är rätt stolt.
Annars har mamma kommit hem från stockholm igen och det känns jättebra. Gillar inte när hon far och flänger.
Nu ska jag rulla ut rullarna ur håret (oldschool!!) och krypa ner i sägen.
Godnatt!


trubble

Jobbig natt. Vridigt och vänt mig säkert hundra varv och vaknat X antal gånger. Frusit och svettats och varit allmänt orolig. Vet inte om jag klarar mycket mer.
Igår fick jag umgås med Julia och det var bra bra bra.
Har bestämt mig för att åka till göteborg den 23 januari även fast Lenny flytter den 24. Tror egenligen att det är bäst om jag inte är hemma då. Och i Götet kanske jag kan få annat på tankarna förhoppningsvis. Btw så kostade tågbiljetten som jag beställt bara 50 kr tur och retur. Inte dåligt billigt va??

Well lektion och Viktoria Frankenstain nu.
Ajöss


all this time

Ännu en helg har gått med dess hast och imorgon ska jag gå till skolan igen. Eftersom klockan nu är sju minuter över elva gissar jag att jag kommer vara en aning trött när klockan ringer klockan sju imorgon. Dock kommer nog promenaden till skolan pigga upp en aning, dessutom är ju skoldagen inte så lång på måndagar vilket är kanon! Kvart i fyra ska jag befinna mig hos optikern men jag har inte bestämt hur jag ska göra efter skolan än, hur jag ska fördriva min dyrbara tid. Funderar på att ta en julklappsrunda på stan. Jag brukar tycka att jag är ute i god tid, men vipps så är det en vecka innan jul och hälften av julklapparna oköpta. Det är lätt att det blir så. Men denna jul har jag i alla fall pengar att handla för och det är väldigt skönt! Skulle kännas moget med en jul där jag betalat alla julklappar jag ger bort alldeles själv.

Nu ska jag säga godnatt. Godnatt!


Nothing sweet about me

Igår var en fin dag eftersom det var den 8/11 vilken betyder att för precis ett år sedan så bestämde vi oss för att försöka en tredje gång. Och tredje gången gillt. Såhär ett år senare är jag mycke glad att det ändå blev så. Om jag ska gissa så om det finns 365 nätter på ett år, så har det säkert blivit minst 340 nätter då jag sluppit sova ensam. Och det finns ju ingenting som går upp emot att krypa ner i värmen av någon som man älskar. Det blev en mycket fin kväll och ett mycket fint år.
Jag älskar dig


Igår vad jag även på plattformens barn- och ungdomsledarutbildning. Alltså utbildning för de som är/ska bli ledare för barn och ungdomar. Det blev en heldag mellan 9-17 och den var både trevlig och lärorik. Mitt tänkande kring tillexempel hurvida barn som vill få uppmärksamhet gör, har förändrats och nu vet jag även hur jag ska bete mig kring dom. Jag ska va en demokratisk ledare med auktoritärinfluenser. Jag ska vara positiv, jag ska se alla, jag ska vara lyhörd och jag ska våga ta beslut. På onsdag ska jag testa mig själv. Det blir intressant. Kursen forsätter nästa lördag, så även då blir en heldag späckat med lärorika saker. Och sen har jag ännu en licens och merit som ledare. Jag börjar ju ha en samling meriter nu. Det är ju kung!

Idag blir en dag utav ingenting. Ska enbart ta det lugnt och kanske rita lite på min påse och gå en promenad.
Imorgon blir det in och ut träning hos optikern och sen får jag förhoppningsvis börja använda min linser så att jag kan se lite grann.

Tack och hej leverpastej och grattis pappa på farsdag :)

Nya fräscha Vickie

Idag har jag varit ledig från skolan förutom ett utvecklingssamtal. Så jag fick helt enkelt gå den 20 minuter långa promenaden till skolan för att få höra att jag är en mycket ambitiös och mogen elev, för att sedan gå 20 minuter hem igen. Men skönt var det, och visst blir man mycket gladare av friskluften också! Kom på att det är så typiskt att alltid när jag inte har med mig någon kamera så hittar jag något som verkligen känns som att det skulle bli en snygg bild, och när jag väl har kameran med mig, då finns inget. Måste kanske börja ha med kameran oftare. Men vem orkar gå och bära på både en kamera och en dator? Inte jag i alla fall.

Idag har jag varit mycket nyttig av mig. Började min morgon med två ägg och en morot följt av lunchen som blev en apelsin och ett äpple och middagen som mamma tillagade blev sparris, potatis och ostsås. Sparris är mycket gott mina vänner, det borde ätas oftare. Synd att det är den dyraste grönsaken bara. Till kvällsfika fixade mamma en fruktsallad till mig gjort utav äpplen, apelsin och russin. Så min dag har typ bestått utav frukt och grönsaker. Och lite ostsås. Det känns fräscht!

Har kommit igång ordentligen med handarbetet igen och har nu stickat tre och en halv vante. De par jag håller på att sticka nu ska bli en julklapp till mamma. Och de andra jag stickat är en julklapp till någon annan som jag inte kan skriva här, för då kan den människan läsa det och då blir det ju ingen överraskning :) Kan nästan hela vantmönstret utantill nu, så man blir lite skadad. Men Lenny tycker att jag är söt. Och jag känner mig ganska söt när jag sitter och stickar också. Inte direkt söt på det söta sättet, men mer söt som en liten tant typ. För jag brukar i alla fall tycka att tanter är söta. Och jag saknar ålderdomshemmet.

Nu ska jag tvinga in Lenny i duschen, så jag får titta på när han duschar och sen ska jag tvinga honom när i sängen punktpunktpunkt.
Puss och kram och nyp i stjärten.

Djur är ju till för att ätas

Jag tror allvarligt att jag har hamna i någon konstig integritetskris. Blev less på mig själv och mina vanor och kände för att göra någonting drastiskt. Det har jag gjort. Hör och häpnad, Viktoria Routledge är numera vegetarian!! Trodde aldrig jag skulle tillåta mig själv, men here we are. Well, inte för att det gäller för all framtid, men ett tag i alla fall. Detta gör jag inte för att jag har särskilt stor sympati för djuren utan mer för att jag känner mig less på kött, för att jag vill se hur det påverkar mig och helt enkelt se om jag klarar av det. Ett litet expriment skulle jag vilja kalla det. Så nu gäller sparris, böner, qourn och sallad.

Ikväll har jag suttit hemma hos Linnéa, sett på frankenstain och pratat skit. Jäklar var våra munnar kastade bajs. Speciellt på en viss miss N. Shiiiiiit vad vi inte klarar av den flickan. Fick dock avbryta samtalet som nog annars aldrig hade tagit slut eftersom mor var trött och ville hämta hem mig. Men har dock bestämt oss för att boka in ett te-party för att fortsätta samtalsämnet.
Undrar om folk brukar snacka om mig sådär? skit alltså. Skulle vara kul och veta vad de pratar om.... eller kanske inte.

I alla fall så ska jag nog krypa ner i sängen nu. Sjukt trött i ögonen, kanske mest pga Hedvig och Astrid. Och kanske pga att jag alltid förnekar min allergi och inte klarar av att inte kela liiiite.
Imorgon har jag utvecklingsamtal med min mentor och då ska jag klaga på diverse saker men främst grupparbeten som är det värsta jag vet. Avklarade dock ett av dom idag med en muntlig redovisning. Kände inte alls att jag fick visa vad jag gick för eftersom jag blir så ortrolig blyg när jag väl står där framme och för att andras munnar är snabbare än min.
Men nu kan Centerpartie ta sig i röven.

Godnatt nu. Ni får gärna ge mig lite tips på vegetariska rätter btw!? Tack =)
Puss


I wanna be you

Dagen har varit bra. Mycket skratt och jag var råfjantig ikväll. Ska krypa ner hos mannen nu, så godnatt på er.

Can't close my eyes

Hatar att vakna såhär mitt i natten, svettig och rädd utan att riktigt förstå varför. Vet inte om jag kommer kunna sluta ögonlocken igen, men jag måste väl försöka. Det känns tyngre att andas också, fan. Godnatt igen.

Feeling so small

Mycket seg dag idag. Har inte åstakommit mer än en stickad vante, ett stycke promenad, 10 stora muffins och några sidor lästa i Frankenstain (så mycket man kan åstakomma på en seg dag ändå!). Jag och mamma promenerad nästan en timme kring nydala sjön och det var himla myspys. Vi kom fram till att det skulle vara mysigt att äga en stuga där också vill vi ha en hund. Men det vill inte pappa, det är lite synd.

Ikväll har brudarna varit här på fika och en mystisk, även lite läskig sak blev upptäckt. För övrigt är det sköna kvällar med dessa tösar. Skönt att prata av sig om saker och ting. Och muffinsarna blev ju goda!

Denna kväll kommer bli en sådan här funderarkväll igen. Hatar dom. Vill helst stänga av min hjärna och kanske starta upp den om sisådär ett halvår igen. Är jag lycklig då?
Dom säger att jag ska låta tiden avgöra, men det är ju tiden jag kämpar emot. Och vad är det egentligen för beslut som ska fattas? Finns det alternativ?
Låt Januari aldrig komma.

Måste försöka somna nu, så att jag kan vakna imorgon. Även om jag i denna stund helst skulle slippa. Ska låta lampan vara på i alla fall. Åtminstone tills det blir ljust ute. Om det nu blir det.

godnatt då.

droppdropp från näsan

Fuck. Mår inte alls bra idag. Hatar sånna här förkylningar som verkligen tar kol på en. Har ändå hunnit med en del saker och nu är jag äntligen färdig med allt skolarbete. Har även utökat min skattkista med två nya röda garn från Rusta. Så nu blir det kanske julvantar också :)
Igår var jävligt slitet och jag och min man gick och la oss redan halv 11. På en fredag! Men veckan har varit hektisk så det var vi världa. Min sömn var dock inte den bästa och vaknade redan vid åtta och insåg då att min förkylning blivit typ dubbelt så illa. Svettas och fryser vart annat. Fyfan. Ligger hellre nerbäddad i sängen med 38 graders feber än att bara vara ganska mycket förkyld som ändå inte betyder att man får ta det lugnt.
Jag är väldigt ful idag.

Ikväll har vi spelat monopol och det har nu gått 4 timmar sedan vi började. Anna och Lenny håller fortfarande på. Jag svalde min stolthet och gav upp, jag ångrar mig inte. De lär få sitta uppe hela natten och det är ingenting jag känner för, vill helst sova nu snarast. 

Annars har vi ju fått lite snö här i Umeå. Inte så att det lagt sig som ett täcke än, men det finns där i alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det bara är och så får de väl vara så då. Bryr mig inte om mycke nu för tiden. Jag bara glider runt och försöker att inte känna efter så noga. Det blir ju bara värre av det.

Nu ska jag dricka te.
Men jag skulle vilja ha en ny vän, så om du vill bli vän med mig och inte redan är det, så vore de ju kul om du liksom sa de :]

Puss


RSS 2.0