uuuiihhh

haha, sitter och skrattar åt min egna hicka just nu. Den låter ungefär såhär "uuiihhh". Sjukt kul.


can't get over

Det mesta känns blekt idag. Ni förstår kanske hur jag menar, men kan inte förklara det på något annat sätt.

Etik och moral diskussionerna på ARL lektionen var heta. Kan inte förstå hur våran lärare kan tycka att det inte finns något fel med att bli tillsammans med ens kompis ex sedan 2 veckor tillbaka. Det är som en oskriven regel. Eller vad säger ni? Får man dejta en kille/tjej som kompisen precis blivit dumpad av. Är han/hon så att säga "ledig" då?
Well I don't think so.

Nu måste jag på matten så bye.

fascination

Förresten måste jag bara nämna att dessa pitegrabbar är sjukt givmilda! De enda jag har betalat i helgen är en pizza och en palt. Resten som käk, inträdet till krogen och drickan har dom betalat! Helt sjukt snällt. Jag vet liksom inte hur man tackar dom nog. Men vi får försöka bjuda tillbaka lite när dom kommer hit, hur nu det ska gå när man har sån liten plånbok. Well well, jag vill i alla fall säga de, och främst till Jesper och Erik(?) TACK!


Nästa månads löning kommer dock sitta fint för mig. Har räknat ut att den kommer ligga på kring 2500 kr. Då kan man också lägga till studiebidraget på 1050 och även förhoppningsvis lite födelsedagspengar.
Fin månad =)

skön video

We are golden

Jag tänker inte skriva något långt inlägg om allt vad vi gjorde där uppe i Piteå, för egentligen är nog ingen särskilt intresserad. Sen är det också lite goes on tour, stays on tour.
Jag kan ju bara lite kort berätta att det blev två dagars partande med utgång (jag kom in, de ni!) Dagarna blev degiga framför tv'n och såg även baksmällan för tredje gången. Älskar den lika mycket varje gång. Massa skräpmat har det även blivit i form av pizza och hamburgare. Gick även på paltzerian idag och käkade pitepalt, inte alls dåligt!
Våra vänner i Piteå är inte dåliga dom heller, sjukt härliga och jag är mycket glad att jag lärt känna dom. Och nästa gång kommer de till Umeå för att fira min 18 årsdag, de kommer bli awesome!


Jag smsade mig nog igenom hela helgen. Säkert över 300 sms skickade, till samma person!

Ute på krogen, lite sliten.

Tack för helgen grabbar =) (bilderna har jag snott av Rickard.)

schleetet

Det har varit en trevlig helg i Piteå. Men nu åker vi snart hem. Jag skriver då jag är hemma. Hajs.

Eriks idé

Fakta om potatis:

Potatis är en grupp rotfrukter som tillhör familjen potatisväxter. De växer vilt i Sydamerika och flera arter odlades av indianerna. Den enda potatisart som odlas utanför Sydamerika är Solanum tuberosum.

Namnet potatis kommer från spanskans "patata" som kommer av en sammanblanding av namnet på sötpotatis "batata" (Ipomoea batatas), och "papa" som är den valigaste benämnigen i spansktalade länder och är lika med quechuans "papa" (fr. pomme de terre; jordäpple) . I norra Sverige kallas de päror på grund av likheten med päron. Även i de sydligaste delarna av Sverige (Skåne och västra Blekinge) har de samma namn, och kan i dessa trakter ibland även kallas pantofflor eller knudor. I vissa delar av Värmland säger man jordäpplen (jämför franskans pomme de terre).

Potatis – som är en av världens viktigaste stapelfödor – har sitt ursprung i Sydamerika,[2] där den har odlats sedan år 8000 f.Kr. Den "upptäcktes" i Peru år 1530 av spanjoren Gonzalo Jiminez de Quesada som förde den år 1539 till Spanien.[3] Hur potatisen kom till Sverige är höljt i dunkel men många växthistoriker håller för troligt att potatisen infördes i landet av hemvändande soldater från trettioåriga kriget.

Jonas Alströmer är den som blivit mest känd för sina insatser för att få potatisen populär i Sverige. Den spridda uppfattningen att det var Alströmer som införde potatisen till Sverige är dock fel. Redan 1658 hade Olof Rudbeck planterat potatis i Uppsala botaniska trädgård.

Den stora populariteten kom dock först på 1800-talet då kunskapen om dess användning vid beredning av brännvin blev allmänt känd. Redan 1748 hade Eva De la Gardie redogjort för hur detta går till, vilket ledde till hennes inval som första kvinna i Kungliga Vetenskapsakademien.


Piteee

Nu är vi i Piteå.
Satt hela vägen hit och undrade "vad fan gör vi egentligen?". Känner egentligen inte människorna och ändå åker vi bara hit. Ganska impulsivt, men jag är nöjd. Fasen så kul.
Nu är det fest =)
Bye

Nu bär det av igen

Om en haltimme åker jag på nya äventyr mot Piteå och älsvbyeliten.
Jag tar med mig datorn så får se om jag kan finna lite trådlöst nätvärk någonstans och skriva om hur jag har det.
Haj!


Call me Al

Leker på grafen och gör 3D former. Jepser tycker det är ocoolt för han kan mycke bättre saker, men jag tycker det är rätt fräkt iaf. Gjorde en rätt tuff vattenpipa =)

sömningt värre

Kort dag i skolan som bestod av ARL och Grafitsk form. Drog sedan till stan och drog runt med några klasskompisar tills Victor och Jesper tillslut kom till stan. Efterlängtade var dom.
Vi strosade runt och satt bland annat och hängde på swedbank (nya stället!). Blev bjuden på en otroligt god mjukglass och sedan mötte vi upp Rasmus och Tanja. Kvart över 4 sprang jag iväg till Sagagallerian och Attityd där jag fick min lugg klippt, helt gratis för att sen ansluta med dom bästa igen. Dock konstaterade vi ganska snabbt att det var dags att pallra sig hemmåt men vi bestämde att vi skulle ses hos mig på kvällen igen, med fika.
Så efter middagen bakade jag en blåbärspaj och mysade till det i rummet.
De dök upp kring 8 och stannade till halv 1. Mysmysmys! Och jag får inte nog av Victors hår.
Vi spelade med andra ord, jag har aldrig (med handuppräckning) och snicksnackade.
Jag kommer sakna dom sjukt mycket i helgen.

I morgon, kvart över 4, åker nämligen jag och Fariba till Piteå! Vi ska hälsa på Älvsbyeliten. Det blir nog en trevlig helg!

Nu är det sovdags igen.
Godnatt!

Kaninhår

Skoldagen har varit helt okej, trots att det är den jobbigaste i veckan, vilket inte egentligen betyder att den är särskilt jobbig.
Jag har ett riktigt slappt schema den här terminen vilket känns jättebra. Då kanske man får tid att sattsa på endel ämnen lite mer.

Jag wookade middag till mig och pappa och sedan åkte vi till bagböle för att ta del av de trevliga evenemanget kraftskivan. Starpilots, "Made in sweden-Kim" och Sara Löfgren uppträdde, vilket var rätt så trevligt att se på. Men som alla andra år som vi besökt kraftskivan så regnade det, vilket var mindre omtyckt.
Lite småblöt, kall och kissnödig övningskörde jag sedan till Hamnmagasinet där mina älskade kfumisar väntade. Det blev livat som tusan och vi höll på att riva stället, så de kastade ut oss. Kanske inte riktigt sant, men de var stängningsdags så vi pallrade oss vidare till vårat stammiställe som vi även besökte igår för första gången men som jag fortfarande inte kan namnet på. Lovar att jag nästa gång ska kika på skylten och memorera!
Vi köpte kakor och flummade vidare. Vi var allihopa otroligt trötta vilket resulterade i att vi skrattade åt allt och inget.

När de även på detta slängde ut oss pga stängning så stod vi ute och pratade tills någon (var nog jag?) kom på den briljanta idén att vi skulle tävla om vem som kom hem snabbast. Alltså snabbast in på msn. Dock kom vi fram till att Jesper och Rasmus bodde för långt bort för att ens ha en chans, så tävlningen stod mellan mig och Victor. Vi diskuterade ett tag om vad prisen skulle bli och det bestämdes att om han gick som vinnare så skulle han få välja en kaka som jag skulle baka åt honom och om jag skulle vinna så skulle jag få ensamrätt på hans hår i ett dygn. Kanske även borde förklara varför detta är en vinst. Det är nämligen så att Victor har det underbaraste och mysigaste håret man kan "pilla" i. Kaninhår, kallar jag det, för det är ungefär samma konsistens och mjukhet. Så ja, om jag vann skulle jag få pilla i hans hår hur mycket jag ville i ett dygn.
Jag trampade för kung och fosterland och när jag kom hem var jag tokvarm! Kutade till datorn, slog upp den, loggade in och kollade längst ner i kontakterna på msn - ingen Victor! YEY! Så nu har jag ensam rätt om Victors hår i ett dygn. Och de dygnet lär bli den 4 september då vi ska sova på torget. Ska berätta mer om de senare.
Nu blev det ett långt inlägg och det är sovdags för mig som ställt klockan på 06.30.
Godnatt
Fotografiskbild B

Fotar former idag. Runda former.spontant trevlig kväll

Jag är ledsen att uppdateringen blivit så dålig, men ni måste ha förståelse för att jag har mycket att stå i då skolan har börjat. Men jag lovar att så fort den kommer igång och lärarna slutar bry sig om att vi har datorerna på lektionerna så ska jag fortsätta med det intensivare bloggandet.
Kvällen blev ett hastigt hopplock av en skara kfum:are som var sugna på att ta en fika. Vi började på Caféstation och fortsatte senare till ett fik/resturang som jag inte kan namnet på, föredetta Lobbyn. Det blev en otroligt trevlig kväll med mycket skratt, massage och lite halspruttar. Det kom på tal om att detta med fika mitt i veckan skulle bli någonting regelbundet, och det är något jag verkligen skulle uppskatta då jag verkligen trvis med dessa människor.
Otroligt tacksam är jag också för att Victor, Jesper och Micke cyklade med mig hela vägen hem, trots att de bor flera meter här i från. Som pappa min sa "Det är riktiga bra killar de (jo han säger det sådär också). Som ser till att tjejen tar sig hem ordentligt. Så pluspoäng av pappa, och även av mig!

Börjar 8.25 imorgon, så Godnatt!


Cirkus Skratt

Ikväll har jag varit på Cirkus Skratt.
Det var en trevlig föreställning och inte helt oväntat gav den en hel del skratt. Jag vet inte om det beror på att jag blivit äldre eller för att jag hållt på och tittat på så pass mycket med cirkus men jag tycker många av sakerna inte längre ser särskilt svårt åt. Många gånger ser jag hur de försöker få de hela att se svårare ut genom att tappa saker, eller skaka lite extra i benen när de balanserar.
Däremot blir jag otroligt inspererad av mycket saker. Så nu ska jag bland annat prova att jonglera med köksredskap, pizzor och knivar. Det kan bli intressant.

En grej som jag dock inte gillar med cirkus, som cirkus skratt inte använder sig allt för mycket utav är djuren. När jag var mindre var det mina favoritakter, men på senare dar har jag insett att det inte alls kan vara särskilt trevligt för djuren. Hästarna, som uppträdde ikväll, hade sina huvuden fastspända så att nacken skulle vara böjd, och det sitter även ett rep under svansen för att den ska hållas upp. En av hästarna försökte klia sig på benet men nådde inte pga att den var fastspänd. Jag tycker att cirkus funkar bra utan djur, så man kan faktisk ta bort just den delen, om man inte låter de springa lite mera fritt i naturligare positioner.

Norrbyskär

I helgen har jag klättrad en bana 4 meter upp i luften, badat badtunna, dansat och sjungit i en badtunna, gått på spöklig promenad kl 3 på natten, tagit emot och gett en massa snälla, konstiga och taskiga komentarer genom en lapplek, sovit mindre än 2 timmar, hoppat från 20 metershöjd mot min dör men tagits emot av en sele och gungat, lekt toetuch och 123 leken, städat och sedan åkt hem. Också har jag kramats, en massa!
Kfum:are är bra grejer. Mycket bra.redigerar och står i

Jag åkte till Norrbyskär i Lördags och kom hem kring 6 igår, och däckade ganska snabbt så tyvärr det är anledningen till att bloggen stått tom på inlägg.
Håller på att redigera lite av de 314 bilder som togs i helgen, så de kommer att publiceras i ett inlägg senare idag.

party?

 Har precis kommit hem från en fest hemma hos en Stefen, kompis till Anton. Sjutk dryg fest ändå. Det ska dansas, annars är det inte kul!
Jag saknar tegsfesterna!

Imorgon ska jag till norrbyskär i alla fall. Jag är sjuk taggad. Klockan 07.30 ska jag upp imorgon! Tidigit!!
Så godnatt!

press

Har precis kört kvällens träningspass och börjar allvarligt känna mig orolig för hur det ska när träningen börjar. I våras kunde jag göra upp till 70--80 situps och minst 10 armhävningar (på tårna) och nu kanske jag orkar 40 situps och inte ens 5 armhävningar. Det är ju värdelöst!
Tur att jag har nästan två veckor på mig att få igång kroppen.


Here I go again

Nu är klänningen som jag stickat till mitt kusinbarn Isobel färdig!
Blev den inte söt? :)

Första dagen i skolan idag. Det är verkligen blandade känslor. Kul att se alla (eller egenligen mest bara kul att se Hubert, Hampus och Hugo) igen, men samtidigt känns det tråkigt att komma in i rutiner igen. Jag har kommit fram till att rutiner inte är något för mig.
Ändå hade vi bara 2 lektioner idag, som egentligen inte ens var lektioner utan bara upprop och genomgång av planering. Sen åkte jag till stan och strosade runt i väntan på att Vickan också skulle sluta. Köpte en skön tröja på Gina Tricot för 29 :-. Inte alls dåligt.
Har spenderat resten av kvällen hemma hos Vickan och vi har gjort hemlisar som jag kan berätta om imorgon.
Vickan har en söt bror också. VIlle bara nämna det.
Nu ska jag fika.

bajs i mina byxor

Det finns en rolig grej man kan göra om man har väldigt tråkigt eller/och är väldigt trött och flummig. Denna "lek" kan man kalla för bajs och de var en av de saker som höll oss vakna inatt.

Det hela går ut på att man sätter in ordet "bajs" i filmtitlar. Det kan bli jättekul! Som tillexempel såhär:
Bajsblåsarns barn
Lotta på Bajsmakargatan
Harry Potter och den flammande bajset
Sagan om bajset
The bajs movieJag antar att ni tänker "ehh kul", men prova en sen kväll/natt. Då är det kul!

Finns även en annan liknande variant av denna. Då gäller det att lägga in meningen "..i mina byxor" efter varje mening man säger! Citat som kom upp efter denna "lek" igår var:
- Sluta taffsa.. i mina byxor
- Nej nu börjar det bli varmt här.. i mina byxor
- Jäklar var det kliar .. i mina byxor

Det här kan också bli väldigt kul.
Prova vettja!

I mina byxor

Natten tillbringade jag på Nydala med KFUM-gänget. Kvällen var riktigt mysig kring elden och med irrländsk livemusik. Vi gosade ner oss i tjockmaddrasserna och såg en film som var helt okej. Popcornen tog dock slut innan filmen ens hade börjat, men jag lyckades hålla mig vaken ändå.
Diskuterade människorbeteénde och raggningsvarianter och drack te. Läste tjejtidningar och lärde oss det ultimata förspelet och nya sexställningar. Vad vi egentligen gjorde de sista timmarna tills klockan blev 7 har jag ingen aning om, men kring den tiden bestämde vi oss dock för att gå och lägga oss, i mina byxor (yeye, bara några fattar).
Vaknade kring 10 och kände mig inte alls särskilt trött. Blev en hel del brottningsmatcher och sen fick jag även typ världens skönaste massage (ett tips är att om man ska ligga ner, ligg alltid på mage för förr eller senare kommer någon och börjar massera). Jag känner att jag skulle behöva Jesper-knututmakare nu också.
Sen jag kom hem har jag bara varit allmänt slö och även sovit några timmar. Det känns ju som en bra sista dag på lovet. Lyckat Vickie. Pappa tyckte att jag skulle gå ut i solen en stund, så jag gjorde det men gick in efter bara några minuter igen då det var för varmt. Jag har kanske lessnat på värmen (jag menar inte det där egentligen).

Imorgon påbörjar jag i alla fall mitt sista år på gymnasiet.


myskoxar och blåa knän

Det har varit en trevlig dag på Lycksele djurpark. Jag har sett massa djur och konstaterat att myskoxen är det absolut fulaste. Kaninungarna är sötast, men fjällrävarna står även dom högt upp på listan. Mest underhållande var sälarna som dansade, hämtade bollar och vinkade.
En del motion kan jag ju säga att jag ändå fått idag då vandringen för att se alla djuren går väldigt mycket uppför. Dessutom har jag kutat upp för den höga klättertornet som avslutas i en lång tunnelrutshkana (ingen aning hur det stavas). Såg på mina stackars knän ikväll att de tagit endel skada av allt krypande. Man måste ha haft mjukdelar på knäna när man var liten, förstår inte hur det fungerade annars.
Körde även lite bil och motorcykel (i spelhallen) och A spelade på lotter utan vinst. Men hon lyckades istället plocka upp något gosedjur med hjälp av en sådan klomaskin efter x antal försök och förlorade 5or.


(google bild)

Dagen har varit lång och vi var totalt slutkörda när vi satte oss på bussen som skulle ta oss hem igen.
Och idag har jag tjänat mig cirka 1000 kr. En dags ledsagning gav mig lika mycket som två veckor på KFUM. Lite skillnad är det.

Har de senaste dagarna haft lite panik över att jag bokstavligen ser magen växa. Vikten har även den börjat öka vilket gör mig lite smått orolig. (hah, om jag slutade skriva där skulle ni nästan kunnat tro att jag var gravid. Det tror jag själv ibland också, ifs). Men jag har börjat med mina situps och karaten startar igen på torsdag, så det känns hyfsat lugnt ändå. Jag vill forsätta vara nöjd med min kropp, så jag måste skärpa mig.

Nu ska jag se ett avsnitt utav Entourage innan det blir sovdags. Imorgon ska jag fickparkera och parkera med baken först.
Goodnight!

right round

Jag har varit otroligt trött och seg hela denna dag. Mest beror det nog på de tråkiga vädret, men säkert endel på utmattning efter gårdagens hurtighet. Jag och Julia hade dock planerat att även idag gå ut på en promenad, men vädret tillät inte detta så vi blev sittandes framför filmen Baksmällan istället. Efter detta fick vi skjuts till Julias mamma som klippte mitt hår. Det var väldigt slitet och behövde fixas till, men jag tyckte att ett riktigt frisörbesök bara skulle kosta onödiga pengar. Men Helena fixade det fin fint!
Efter några matcher finns i sjön, dam och ruter sju så kom far och hämtade mig för att sedan bege oss till Mediamarkt. Jag framkallade lite bilder från england som ska hamna på min fotovägg och även skickas till farfar.

Ikväll har jag spöat Emil i biljard vilket kändes rätt skönt då biljarden har gått riktigt dåligt för mig på senaste. Jag måste börja spela oftare. Nackdelen är bara att det kostar så väldans mycket pengar om man ska spela ofta.

Imorgon ska jag jobba. Vi ska åka till Lycksele djurpark. Det blir nog trevligt, och jag hoppas på bra väder!
Så nu måste jag sova. Bra att börja vända tillbaka dygnet!
Godnatt

HangoverHar idag för andra gången sett filmen Hangover som jag även såg på bio i förrgår. Sjuk film! Och riktigt bra. Humorn är verkligen i min smak. Jag kan tänka mig att de hade riktigt kul när de spelade in den här filmen, framför allt när de gjorde bilderna som visas i eftertexten. Riktigt värd film att se, så det är ett måste för er som missat den!

Enjoy.


hurtbullar

Idag har jag och Julia varit riktigt hurtiga.
Vi började morgonen med en rask promenad efter strandpromenaden. Det blev nästan en mils gång och vi var tillbaka efter en och en halv timme. Under promenaden började vi prata om att det skulle vara kul att spela tennis och blev då riktigt taggade på att prova så vi bestämde oss för att fara och spela tennis när vi kom hem. Efter lite mac and chees tog vi cyklarna och försöka hitta rätt på tennisplanen här på västerslätt som senare fann, men inte så oväntat så var den upptagen. Väldigt tråkigt tycket vi och cyklade hem igen. Fortfarande tennissugna ställde vi oss på gatan och spelade lite boll till varandra. Jag har hört att tennis ska vara svårt, men att det kunde vara SÅ svårt det trodde jag inte! Det var ju näst intill omöjligt att sikta bollen rätt och jag var inte alls långt ifrån att slå sönder en ruta på vårat hus.
Så imorgon åker jag och Julia tidigt till tennisbanan och hoppas på att den då är ledig, så vi kan träna på riktigt, utan att vara rädd för att träffa hus och bilar.
Vi ska bli fitta!

fredag

Julia stannade hos mig över natten efter torsdagkvällen och när vi vaknade på fredagmorgon var vi ganska sega. Därför bestämde vi oss för att ta en riktigt lugn dag. Vi bakade dumlekakor, som maria tipsat oss om, och såg på Heart break Kid. Kakorna blev otroligt goda!!

torsdag

Ja, nu tar jag igen de förlorade dagarna här på bloggen.

Min torsdagkväll spenderade jag tillsammans med mina favoritflickor hos Siri. Vi hade köpt några flaskor sprit för att blanda drinkar. Det blev en riktigt trevlig kväll och mycket lyckade drinkar! Resten kan vi minnas för oss själva.
Hela resan, här har ni den.

Jag vet, jag är väldigt efter med mina inlägg men de senaste dagarna har varit hektiska. Nu tänkte jag börja med att berätta om englandsresan, så mycket som jag kan komma ihåg!

Vi anlände på Stansted Airport i London på Fredag morgon där pappa kom och hämtade upp oss. Vi plockade upp farfar på något hotell i någon stad för att sedan åka vidare till Camebridge där bröllopet och bröllopsfesten skulle äga rum.

När vi kom fram till den bondgård där bröllopsfesten skulle hållas så var alla mina kusiner, kusinbarn och faster där. Det är alltid så speciellt att se dom när man träffas så sällan som vi gör. Emma, min äldsta kusin har jag inte träffat sen jag var ca 10 år. Det var även första gången jag fick träffa kusinbarnen Isobel och Emeley. Dom är så otroligt söta båda två.

När vi haft lite kramkalas var det bara att sätta igång och hjälpa till med förberedelserna inför bröllopsfesten.
Senare under dagen när allting var så gott som färdigt åkte vi till den stugby som vi bodde i. Det var riktigt fint där och rummet mycket fräscha. Jag fick bo tillsammans med Emma.

Under kvällen hölls en middag för oss släktingar och några få vänner. Det blev trevligt men blev lite smått långtråkigt då jag inte riktigt hade någon att snicksnacka med. Gick och la mig ganska tidigt.
Vaknade på lördagen och åt en riktigt god frukost. Fruktsallad med ananas, melon, mango och blåbär måste vara de godaste på morgonen. Började ganska snart göra mig i ordning inför bröllopet som skulle ske halv 3. Pappa, Alexander, kusin och brudgummen William, kusin Daniel och bestman hade stigit upp redan klockan sju för att klockan åtta vara ute på golfbanan.

Bröllopet skedde borgligt och därför hölls det inte i någon kyrka utan i Camebridge regestrioffice. I ett litet rum med ett par stolar och ett skrivbord gav de sina löften tillvarandra. Jag var nära till tårarna mest hela tiden, inte minst när hon som vidge dom sa "I now pronounce you - Husband and Wife".
Så bröllopet gick smärtfritt med enbart några stakningar från William och ringbäraren som glömde ta tillbaka boxen efter att han lämnat ringarna.

Efer detta begav vi oss mot ladgården igen där bröllopsfesten snart var i full gång och brudparet anlände i sin snygga bil. Det blev champanj och mingel från början. Sedan satte sig alla till bords och talen började. Vi skålade med vin för tärnorna, bestmansen (dom var två) och för the bride and broom. Efter detta var det mat som bestod av några olika sallader, lite kött och ett hamburgebröd. Jag förstod mig inte riktigt på den rätten, men de andra sa att det var riktigt gott så jag får väl tro på det. En hel del vin blev det senare och resten av kvällen blev riktigt trevlig. Spelade även Kubb som engelsmännen verkade vara måttligt imponerade av då de spelet inte finns i england. Visade mina skills och självklart vann "sverigeteamet".
Kvällen blev ändå inte allt för sen och redan runt 1 tiden låg jag i sängen för att sova.

Vaknade med lite huvudvärk dagen efter men den gick över rätt snabbt då jag fått i mig en ipren. Senare åt vi frukost och åkte tillbaka dit bröllopsfesten hade hållt hus för att städa. Jag städade inte särskilt mycket utan lekte mest bara med Issi och Milli. Sedan var det dags att säga hejdå till Daniel, Sally och Milli. De pratades om att de kommer över till påsken för att följa med oss till fjällen. Vi sa även ajdö till Will, Becki och Issi, men det visade sig att vi hann träffa dem en snabbis dagen där på också.

Åkte efter detta några mil hem till min faster Sally där vi senare åt middag och gick och lade oss.
Dagen efter kom Will och Beckie förbi en stund och jag lekte mest med Issi igen. Det var riktigt tråkigt att säga hejdå till dom när jag och Alexander skulle åka till flygplatsen. Man vet aldrig när man ser dom igen.
Och de var det och sen åkte vi hem.Här kommer englandsbilderna!!


home again

Nu har jag kommit hem.
Det blev endast en snabb visit på Liseberg igår och jag hann bara åka kanonen och lisebergsbanan. Dock var det riktigt trevligt att träffa Fredrik och Boris igen som jag träffad på Rhodosresan.
Idag kommer jag inte hinna skriva mycket för jag har endel att fixa inför kvällen då vi ska ha tjejparty och dricka massa drinkar.
Så englandsbilderna kommer senare!


Simon & garfunkel


Be nice!

Människor i Sverige borde bli trevligare. Lite mer som i England.
Jag vet inte om det är folket där över huvud taget, eller om det bara är mina släktingar, men det är så sjukt övertrevliga!
När fick ni senast en kindpuss av era svenska kusiner? Aldrig? Nej, inga svenskar ju gör så. För mina kusiner i England är det naturlig. Det tycker jag är så gulligt. Att ens kussar till och med säger gång på gång att man ser "stunning" eller "gorgeous" ut händer heller inte ofta i sverige.
När ni råkar knuffa till någon, eller trampa på deras fot, kan ni också få en riktigt arg blick då? I england (eller i min släktkrets) ber den som blir knuffad eller trampad på lika mycket om ursäkt som den som knuffade eller trampade.

Det är helt sjukt vad trevliga alla är mot varandra. Tänk om vi kunde ha de så här, så mycket trevligare det skulle vara!
Jag ska bli riktigt trevlig.


Alex, me, kusin Emma (som alla tycker är så lik mig) och unt Sally.

Faster Sally och jag i hennes sjukt mysiga trädgård

(detta är alexanders bilder från england. mina kommer fortfarande inte förrän jag kommer hem)

the sound of silence

Hade någon konstig dröm inatt som skrämde livet ur mig. Vaknade sedan och tyckte att det var ett monster på väggen, som sedan utvecklades och blev en läskig sjuksköterska. Sjukt knäppt. Jag fick lov att tända lampan och sova med den på resten av natten.
Idag har jag strosat runt på stan tillsammans med Ida-Karin. Egentligen har vi väl mest suttit och ätit. Först BigMac och sedan fikat på Espresso house. Men jag införskaffade ändå en rosa t-shirt på HM och en lila blus på Vila.
Alltid lika trevligt är det att träffa Idis och önskar att det kunde ske oftare. Men bor man på varsin sida av sverige så får man nöja sig med att träffas några gånger på per år.
Imorgon ska jag dra till Göteborg för att gå på Liseberg. Eftersom Idis inte har tillräckligt mkt pengar för att följa med så tog jag kontakt med Fredrik, en grabb jag träffade på Rhodos som bor i Göteborg och hörde om han var sugen, och det var han!
Jag är väldigt taggad på att åka karuseller igen, det var sjukt längesedan. Kommer bli kul att träffa Fredrik och kanske någon av de andra också igen också.

Ikväll blir det bio tillsammans med bror. Sommaren med Göran ska vi se och jag tror faktiskt att denna film kanske kan hålla mig vaken! Förhoppningsvis.
Åker hem imorgonkväll så jag är hemma på torsdag.


Snor Idis bild. Tröjan som jag har på bilden är blusen jag sedan köpte på Vila

Skipeak.

Många har frågat mig i helgen om vad jag ska göra när jag nu om ett år går ut skolan. A gapyear, är självklart. Men vad jag exakt vill göra under de året har jag enbart funderat på, men inte bestämt mig för. När min kusin Emma frågade samma frågade, och jag svarade precis som jag gjort till alla andra "I don't really know. I wan' t to work with something, but I don't know what", så gav hon mig någonting att verkligen fundera på. Hon berättade nämligen om ett ställe i Frankrike, där hon jobbat flera säsonger som tydligen ska vara riktigt bra. Det är en lite skidort som är väldigt populär bland engelsmän och där de flesta som jobbar är i min ålder. Hon känner chefen riktigt bra och lät tvärsäker på att hon kunde fixa mig ett jobb där, om jag var intresserad.
Detta tycker jag lät som världens opportunity (svenska?) och jag är helt klart intresserad. Ska funderat några månader till och mest troligt skicka in mitt CV till jul.
Så om detta går igenom så kommer jag spenderad oktober - mars 2010 i Frankrike på Skipeak. Man får helt okej lön, mkt dricks, liftkort, mat, någonstans att bo, gratis alkohol, osv osv osv.
Låter det inte hur värt som helst?
Jag tror jag slår till och sattsar på det okända för en gångs skull. Det blir ett äventyr.


Nog är han rätt ok ändå.

Ibland gör han mig ganska stolt.Här finns klippt med bättre kvalla.

hemma igen.

Hallå vänner!
Nu är jag tillbaka i Sverige igen, men stannar i halmstad ett par dagar. Jag har haft det riktigt bra och trevligt tillsammans med släkten och önskar att jag kunde träffa dom mycket oftare än jag gör nu. När jag kommer hem ska jag skriva ett långt inlägg om resan och om hur otroligt trevliga människorna där är. Då kommer även alla bilderna från resan.

haj.

Nu bär det av!

Om 15 minuter åker jag till flygplatsen och tar flyget till göteborg där jag och bror ska övernatta hos hans flickvän inatt innan vi imorgon drar vidare mot england. Jag är rätt nervös, mest för att jag kommer bli tvungen att prata engelska vilket inte än min starka sida (vilket är ganska pinsamt). Dock kommer det nog bli riktigt kul och festligt!
Jag har med mig kameran så jag hoppas på fina bröllopsbilder :)
Nu måste jag gå en sväng runt huset och se om jag har med mig allt. Jag lär få tag på en dator där så jag kan skriva ett lite inlägg, annars så kommer jag hem om en vecka!
Ha det bra.


almost sleeping

Det blev en trevlig kväll tillsammans med Hanna, Siri och Vickan. Vi gick mest igenom vad som hänt för allihopa under sommaren och det lät som att jag nog haft den mest händelserika. Min teori är att man utan pojkvän får en roligare sommar. Fast att man med pojkvän, får en mysigare. Dock är jag sjukt tacksam för den här sommaren som mest troligt kommer bli ett minne för livet. Saker har hänt hela tiden och jag har träffat så extremt mycket nya människor.

Maten var så när som klar när jag kom till Hanna då jag segat lite innan, så det var mest bara att hugga in i den goda vegitariska tacosen. Sjukt gott! Jag älskar verkligen att äta mat hemma hos andra, men andra tillbehör och smaker. Verklgien spännande, men som vanligt nu för tiden så åt jag påtok för mycket. Det börjar också mräkas väldigt mycket på kroppen som bara växer och växer så jag måste sluta ta in så mycket. Dessutom borde jag börja med träningen, så jag är någorlunda fit inför min och Hugos träningsdeal + karaten som börjar om inte allt för länge.

Efter maten och en hel del snack drog vi oss till Ica Kvantum där vi köpte oss varsin mjukglass precis innan stängning. Enormt skönt var det att man klockan 10 på kvällen kunde sitta utomhus och äta glass utan att frysa. Då trvs man.

(om jag skriver något konstigt snart så är det för att jag näst intill skriver i sömnen)

Imorgonkväll bär det av till göteborg där jag ska stanna över en natt innan jag och bror drar vidare mot england. Jag är rätt så nervös då engelska inte är min största talang och eftersom de flesta som ska vara på bröllopet kommer vara äldre än mig. Men det blir kul att träffa alla släktingar igen. Och även farfar som inte kommer varken höra eller vilja höra ett dugg av vad vi pratar om.

Nu måste jag sova innan jag somnar. Godnatt


You can tell the world

Otroligt jobbig och påfrestande dag idag. Mest på grund av att jag större delen av dagen har gått runt med en sprängande huvudvärk, dock har barnen varit underbara och masserat mig en hel del, dom är så fina. Men dom kan vara rätt dryga ibland också, och då blir man less. Och lite less har jag varit idag. Värmen (som jag egentligen inte klagar på) gjorde det hela idag lite jobbigare, men hellre de än regn så jag är ändå glad.
Nu är jag sjukt trött och skulle helst vilja sova men istället ska jag till Hanna och käka middag med henne och Siri. Julia och Vickan tittar förbi senare och jag tror det kommer blir supermysigt. Jag har inte träffat dom på över en månad tror jag, och mycket händer på en månad under sommaren!

Nu måste jag göra mig i ordning så jag skriver senare ikväll igen.glöm inte bort mig!

Ledsen att uppdateringen har varit dålig på sistone men eftersom jag jobbar mig helt slut under dagarna så somnar jag på kvällen innn jag ens hunnit börja tänka på att skriva ett inlägg. Då är det tur att man har tandborstspauser på morgonen i några mintuer innan det är dags för avfärd mot jobbet igen.
I veckan har jag kommit fram till att jo, jag är rätt så duktig på cirkus och jag skulle gärna fortsätta hålla på med de, gärna som ledare. Funderar på att söka som ledare för ungaörnar som har organiserade träningar varje vecka för små barn och för funktionshindrade. Det skulle vara riktigt kul.

Nu är tandborstspausen slut och jag måste börja bege mig mot nydala. Blir nog mest troligt bad idag med, då vädret är såhär fint! Går inte leva på aktivitetsparken annars.

ojojOJojoj

Jobb idag. Nycirkus igen och barnen är glada. Dock lite större den här veckan så inte fullt så söta (hoppas dom inte lyckas hitta bloggen som några av de mindre barnen gjorde).
Har i alla fall haft fint väder förutom då vi skulle gå och bada, då öppnade himlen sig och fullkomligt pissade på oss. Men barnen badade och var glada ändå.
Ikväll har jag spöat David i snooker. Dock vann han över mig i biljard, men det behöver egentligen inte nämnas.
Nu ska det sovas för 07.00 ringer klockan imorgonbitti.

Kameran

Postat av: fundersam
vad är det för kamera du använder?:) fina bilder !


Det är lite svårt att svara när man kommenterar som anonym, så jag svarar här istället och hoppas att du kan se svaret på din fundering.
Kameran är en Canon EOS 400D. Jag använder mig även utav ett Tamron 70-300 objektiv och en Nissin-blixt.
Är mycket nöjd, men hade jag pengarna skulle jag gärna köpa ett nytt objektiv. Och några fina fotofilter. Och ett fisköga. Ja de finns mycket jag skulle vilja ha.

på så vis

På senaste tiden har jag rynkat på näsan varje gång någon föreslått att vi ska se på film. Jag har nämligen kommit fram till att jag tycker det är ganska tråkigt. Även om det är en riktigt bra och rolig film, så går det aldrig upp emot att enbart prata, tillexempelt. Men idag när jag var på bio med flickan jag är ledsagare till så insåg jag en annan anledning till varför jag helst inte ser på film. Jag somnar nämligen varje gång! Detta händer mig jämt och jag vet själv hur tråkigt det är att se på film med någon som sover, därför rynkar jag på näsan och säger att jag tycker inte om film. Samma sak hände såklart idag, och jag missade nästan halva filmen, som ändå var rolig och som jag gärna hade sett klart. Jag antar att det har och göra med att under dessa filmstunder så är slappnar jag av, vilket jag sällan gör ordentligt annars då jag aldrig kan sitta stilla.

Så nu vet ni, om jag rynkar på näsan nästa gång ni föreslår film. Jag kommer ändå bara somna.

nolia är inte som förr

Åkte till Davids stuga igår så därför blev det glapp i uppdateringen.
Besökte Stora Nolia igår tillsammans med Vickan. Jag måste säga att känslan inte är densamma som när man var liten. Heller finns det inte längre lika mycket saker i mathallen att provsmaka, det är ju de som är det bästa. Ungdomslandet har också blivit magert, och kvar fanns inte längre den roliga bilgrejen som kändes som man åkte på en rallybana med. Däremot fick vi oss en liten massagekurs, ännu mer massage av alla de olika massagekuddarna, lite tunnbrödsprovsmak, munkar, pepparkakor av Mats Molén och slusch. Allt det som hör till.
När Nolia stängde och David fick smita iväg från sitt brödstånd så åkte vi alla tre hem till mig för att käka middag. Det blev grillar och sedan blåbärskaka till efterrätt. Gott för smaklökarna, mindre gott för kroppen som ska trimmas.
Eftersom David behövde städhjälp då hans föräldrar ska komma hem idag så följde jag med honom hem till stugan. Det blev ännu en kväll framför Entourage som är en riktigt bra serie och mycket städning blev det inte av..

Idag ska jag jobba och gå på bio, samtidigt. Det blir En natt på museét 2! Och jag ska trycka i mig massor av popcorn för att inte somna.


förhoppningsvis framtida funderingar

Det känns så jäkla hemskt att skicka ut någon i regnet för att cykla flera kilometer. Det sved i hjärtat måste jag säga.

Mina skavsår är inte nådiga. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt imorgon för att över huvudtaget kunna gå någonstans då inga skor kommer kunna skona såren. Det kommer bli ett helvette några dagar framöver och jag hoppas verkligen att det läkt innan jag ska till england och bröllopet, eftersom det är just de hemska skovskavsskorna jag ska ha på mig då.
Och förresten, varför kliar skavsår?

Pappa berättade att han pratat med unt Sally som hade sagt att det under bröllopsfesten skulle hållas en liten babyfest i något rum intill där föräldrar med barn skulle samlas. Där skulle jag få vara och leka och fota barnen. Dessa barn kommer vara mellan 0-3 år. Tror ni jag kommer trivas? Bombis.

Förövrigt har jag ikväll funderat på namn på mina barn, som jag ofta funderar över. De coolaste namnen som dykt upp är Link, Zelda och Mario (jo, jag ska ha två pojkar och en flicka och så kommer det bli). Jag skulle helt klart kunna döpa mina barn till detta. De andra namnen som kanske är en aning mer seriösa är Sixten, Charlie och Zelda. Jag har kommit fram till att Zelda nog är det finaste tjejnamnet jag kan finna hittills. Detdär med tjejnamn är ju så mycket svårare än killnamn. En annan variant var, om man enbart skulle få två pojkar, helst tvillingar då, Sixten och Texas. Det skulle inte var helt fel de heller.
Vad vill ni döpa er barn till?

Talking to you

Vaknade allt för sent i morse och var på en gång tvungen att skriva ner i min dröm i mobilen för att lyckas komma ihåg den senare. Ordet som nu står i antekningar på telefonen är "delfinsperma". Jag drömde nämligen att jag satt på en buss bredvid Hugo också fick jag plötsligt någonting på huvudet. Jag frågade honom om det var fågelskit som ramlat på huvudet men då sa han lugnt och sansat att "nä, det är delfinsperma". Jag skulle gärna vilja veta vad den drömmen betydde. Måste skaffa ett drömlexikon.
Efter en god och hälsosam frukost med solrosfrön och linfrön i filet så gick jag och Vickan ut för att fota. Det blev en heldel fina bilder och en hel del roliga också.
Resten av dagen har jag spenderat på stan tillsammans med Mike. Jag vann i biljard, såklart. Och sa jag förresten vem som vann minigolfen igår? Jag, såklart. Jag har flyt.
Nu är Anton här och för en gång skull sover han inte. Han måste vara den knasigaste och flummigaste människan. Igår när han cyklade hem härifrån så hade han tydligen hittat ett övergivet tält som han krypit in i. Jag menar vem i hela världen skulle tänka sig att krypa in i ett övergivet tält mitt i natten påvägen hem? Men det var för blött, så han kunde inte sova där. haha. Men han är glad ändå.

RSS 2.0