one last time

Det är en bulle på min kind. Och ett litet sår. Jag hoppas det inte blir blått till imorgon, för då kommer någon tro att jag blir slagen av min pappa eller liknande. Eller också vet de att jag tränar karate och på egen vilja utsätter mig för saker som att få en spark i ansiktet och därmed också riskerar en blå kind.
Min karatedräkt är alldeles blodig också, dock inte på grund av mig. Tror inte det var en enda på träningen som inte blev skadad på ett eller annat sätt. Mitt knä är lite knasigt också. Gör ont och har sig. Det vill aldrig riktigt bli helt innan något annat händer med det.

Dubbelsame på vänster kind


För övrigt känner jag mig lite smått illamående just nu. Det har jag gjort i några dagar nu, till och från. Tror det är p-pillrerna som spökar igen, men det var längesen det blev såhär. Men jag antar att det är övergående.

Imorgon är det back to work som gäller, men inte förrän efter kl 13. Ett sånt här jobb skulle jag nästan kunna tänka mig att ha i det verkliga livet. Otroligt soft med mycket hemmatid. Dock skulle man nog bli understimulerad på den sociala biten. Så jag föredrar nog ett jobb där jag har fler människor ikring!

Imorgon kommer även Niklas och sen ska jag jobba med mitt riktiga jobb! Den här månaden har jag inte fått ihop så många timmar så jag hoppas på fler under nästa månad eftersom jag behöver alla pengar jag kan få innan sommaren!

Nu ska jag hämta en super god bulle.


Thai

Idag lagade jag en sjukt good wook till lunch.


Annars har jag bara suttit hemma och jobbat med festivaltidningen idag. Inget mer spännande än så.

ps

Mamma blev utsatt för redigering

Jag har nog gjort den här förut.

HUR
Svarar du i telefonen: Hej hej!
Gör du när du är kär i fel person: Utmanar ödet
Tycker du om gul-bil-leken: Jag gillar den när det är jag som ser bilen först
Mycket pengar har du i plånboken just nu: 100kr
Mycket är klockan: 22.28 (oj vad hände med tiden?)
Många kontakter har du på msn: 695
Spenderar du en regnig dag bäst: Med ett riktigt knepigt pussel.

VEM
Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där?: Amanda Arestav "Och så tar jag med dina strumpisar och lite cash :)"
Pratar du med på msn just nu? Ingen alls actually. Very opopulär
Ringde dig senast? Umeå Fritid Maria
Pussade dig senast ? Måste va hockeymålisen. Eller räknas puss på kinden? I så fall pappa!
Vill du kasta en sten i huvudet på? Ingen alls. Jag är full med kärlek idag, och därför ska ingen få en sten i huvudet.
Saknar du mest just nu? Mina bröder
Ska du träffa imorgon? Alla mina små karatekidz!
Sov du med senast? Samma säng? Erik. Annars samma rum är det Julia och Daniel!
Festade du med senast? Amanda och Vickan. McDonaldstoaletten är riktigt party.
Vem fick du senast sms av? Vickan

JA- OCH NEJ-FRÅGOR
Cyklat utan händerna: jepps
Gråtit en hel natt: Nix
Druckit så du spytt: Nix
Åkt vattenskidor: Nix
Åkt rullstol: Jepps
Gjort en bakåtkullerbytta: Jepps
Köpt lösgodis för över 50 kr: Jepps
Haft träningsvärk: Jepps
Önskat att du var det andra könet: Oja!
Sett din kompis i rosa kanindräkt: haha nej.

BagareBengtbakarbarabullar

Låt mig skryta lite.
Mina bullar är inte dåligt goda!

Har lovet redan börjat?

Ursäkta för dålig uppdatering.

UmeOpen var okej. Var dock förjävligt att ta sig hem då tårna värkte efter att dom blivit så gott som ihjältrampade under The hives. Som förövrigt är ett sjukt bra liveband. Kvällen bjöd inte på så mycket överrasknigar och oväntade saker, därför kändes den lite småtrist.

Idag har jag haft min första dag på praktikplatsen och jag kan lova att de här två veckorna kommer bli otroligt slappa. Det enda jag ska göra är en layoutmall till festivaltidningen som enbart är cirka 8 sidor A5 och som dom redan ritat upp hur dom vill ha den. Dessutom är mina arbetstider 9-15 men jag får sitta vart jag vill och jobba vilket såklart betyder att jag kommer sitta hemma mesta dels av tiden. SKÖNT!
Alltså kan man säga att jag mjukstartar lite inför lovet.

Just nu håller jag på att baka bullar och jag tror att dom har jäst färdigt så jag ska återgå.
Visar senare hur goda dom blev!

Stay with me, honey.

Mest spelade på Spotifylistan just nu:
Not Fair - Lily Allen
Singel ladies - Beyoncé
Love is my drug - John Me

Jag tror jag är parysugen :)
Vart är det det händer ikväll?

Not fair

Efter en lugn kväll och 11 timmars sömn vaknar jag ändå med huvudvärk! Vad gör jag för fel?!

Stöten

Med magen full av våfflor ligger jag nu nöjd i sängen med slutsattsen att våfflor inte längre står högst upp på önskelistan då man nu blivit övermättad på det. Corona är för övrigt en mycket trevlig resturang som kommer besökas fler gånger. Musiken som underhöll var även den toppen! Och i våffelkön var spaningen efter snygga killar ingen match då det kryllade av dom. Jag längtar tills jag är 18. Då ska jag gå på Corona med dom snygga grabbarna.

Nu blir det ingen mer skola på 3 veckor. Så otroligt jätteskönt. Detta beror på att jag har två APU-veckor (praktik) att se fram emot som sedan kommer följas utav ett välbehövt Påsklov då jag och min mor drar ner på Sälen, Stöten, för att möta upp mina bröder och den enas flickvän. Detta ser jag fram emot alot, men ser även fram emot veckan som kommer där efter. Då är Vickan nämligen ensam hemma och vi ska ha riktigt kul ute i Ersmark förhoppningsvis. Jag ska även bjuda Vickan på IKSU SPA eftersom det var vad hon fick av mig i födelsedagspresent!Nu är det sååå dags att sova. Jag har haft huvudvärk i 3 dagar nu. Jag är ganska säker på att den dåliga sömnen är boven, så imorgon blir det jag som sover minst fram till klockan 10 ( good luck Vickie..).

GODNATT

VåffelBufféIdag ska jag på våffelbuffé på Corona. Vilken lyx va? Våfflor på en Fredagkväll. Inte alls dåligt!
Imorgon blir det nog förhoppningsvis party. (partypinglan jag blivit då).
Jag är alltid rädd för att mina helger på något sätt ska bli ofullständiga. Att jag ska känna att den kunde ha bidragit med mig. Det är nog för att mina helger är mitt livs räddning just nu.

I dont know whats right and whats real anymore
I dont know how Im meant to feel anymore
When we think it will all become clear
Cuz Im being taken over by The Fear


Igår skippade jag karateträningen pga huvud-, mens- och muskelvärk. Även för att jag bangat in mitt knä i dörrkarmen då jag red på Linnéas rygg under dagen. Jag kunde knappt böja det. Mina knän måste vara rysligt känsliga. Eller så kanske allas knän är det. What do I know?


Om det vore så enkelt..Om jag fick en superförmåga. Då vet jag precis vad jag skulle kunna göra. Jag skulle vilja kunna stänga av tankar när de blir besvärliga. Bara välja bort de tankar jag inte vill tänka. Så bra jag skulle må då. Inga deppiga kvällar skulle existera.
Tänk om man inte kunde tänka.


Svar på tal

Btw har jag fått kritik på min lista som jag gjorde igår natt. I för sig bara från killar, har inte hört någon tjej tycka något om den, men känner ändå att jag måste få förklara en grej. Självklart finns det snyggare killar än de killarna som fanns i min lista. Men för mig är inte att vara sexig samma sak som att vara snygg. Sexighet handlar om hur man rör sig, hur man pratar, hur man skrattar osv. Så tycker jag i alla fall.  :)

P&L

Redovisningen gick okej. Våran kampanj sög dock jämnför med alla andras. Men det är ingen big deal!

Såg på dokumentären om Fritzel. Vilken jävla gubbe. Alltså det finns inte ord för hur otroligt äcklig den mannen är. Fyfan.

Jag taggar peace and love aloooot nu. Artisterna är toppen. Stämningen vet jag sen förra året är toppen. Måste bara detta år se till att inte hamna på C-campingen!Någon som tänker följa med mig? :)

Cigg Suger.

Sitter i fullmäktigesalen nu. Redovisning utav antitobakskampanjen strax. Jag kommer suga också är jag lite nervös.
Min ultimata lista.

Här kommer den. Min ultimata lista på de tre grabbarna som jag skulle gå över stock och sen för att få hamna i sängen med. Alltså, mina tre frikort!

Tredje platsen går till

ZAC EFRON!!
Och ni tänker "High school musical - killen???". Well yeah. Men Zac är inte Troy. Troy är gullig. Zac är HET!
Hans charm är obeskrivlig. Åtminstone har han charmat mig totalt. Leendet är fantastiskt. Ögonen är fantastiska. Perfekt kropp. Snygg klädstil. Snyggt hår.
Ge mig! 

Andra platser går till:

Edward Cullen!! 
Och då menar jag inte Robert Pattinson, utan karaktären Edward Cullen. Jag tror knappast att det funnits många tjejer som inte blivit småtänd på honom efter att ha sett Twilightfilmen.
Det är ögonen, det vet vi alla. Blicken som är så...vampyrig. Kåtaktik. Djup.
Om han fanns på riktigt skulle jag mer än gärna låta honom ta en tugga av mig!

Och den första platsen är erövrad utav:

The one and only JUSTIN TIMBERLAKE!!
Mannen som alltid kommer vara mannen i mitt liv. Eller mest troligt mannen i mina drömmar. Ålderskilnaden är enorm, iknow. Men wuttufuck. Erfarenhet har aldrig skadat.
Han kan sjunga. Alla vet att jag är svag för killar som kan sjunga. Han kan dansa. Taktkänsla, det skadar aldrig! Han kan skådespela. Tror inte att det kan bli så mycket bättre va?
Jag tror dessutom att den här mannen är kungen i sängen.
Honom vill jag ha!


Om man ska dra slutsattsen så kan man säga att jag är svag för musiker (Edward (eller egentligen Robert) sjunger otroligt fint!) och killar som kan dansa är nog det absolut hetaste!

Singel Ladies

Vädret har nog humörssvägningar. Igår snöade det. Idag är det sommar igen. Men så länge det går åt rätt håll, så är jag nöjd.

Skrev igår att jag skulle berätta om min praktikplats som jag blivit tilldela. Jag ska nämligen under min praktikvecka jobba med att göra layouten till den tidning som tillhör skolavslutningsfestivalen. Det är Umeå Fritid Unga som har hand om den.
Jag är mycket nöjd faktiskt, kommer nog bli riktigt kul!

Nu ska jag uthärda en lång skoldag, efter en inte så lång nattsömn.


00.18

Det är på tok för sent att skriva nu. Det är synd, för jag hade verkligen tänkt skriva idag. Men så går det då ens lediga dag är fullspeckad med skoluppgifter.
Jag ska inte klaga, jag hade ju åtminstone en ledig dag.
Dessutom har jag fått en toppenpraktikplats. Mer om den imorgon. Godnatt.


Skön låt!


Uppdatering - Helg

Dålig på att uppdatera, jag vet. Men ändå är ni trogna och kikar in här varje dag ser det ut som på statistiken. Det gör mig glad!

Helgen har varit trevlig. Fredagen spenderades på cafe tillsammans med Sandra, Siri, Vickan och Amanda. Trevligt!
Lördagen var en mycket fin dag. Sol, blå himmel, flera plusgrader. Lycka.
Jag satt ute på altanen en hel del av dagen och lyssnade till snön som töade bort. Fåglar kvittrade och jag insåg att det absolut mest bästa med norrland är att man så tydligt ser när våren kommer. Kontrasten är enorm. Det är just det som gör mig så lycklig, att jag verkligen ser att det är på väg mot bättre tider. Lördagen bjöd även på matteräkning tillsammans med min kära bror som måste vara den bästa i världen som kommit hit för att ha semster från sina egna studier och ändå tar sig tid att hjälpa mig med mina. Jag är otroligt tacksam! Hemprovet är så gott som uträknat och jag kan andas igen.

Under lördagkvällen hann jag även käka en otroligt god middag på Tai Mahal (rätt stavat?) tillsammans med Linnéa. Vi har så bra diskussioner nu när Linnéa kommit till de verkliga livet (haha). Trevligt var det i alla fall, men dyrt!
Drog vidare efter det hem till Julia och taggade party, men kvällen såg till en början oklar ut. Velades fram och tillbaka mellan olika alternativ men blev tillslut en förfest hos en Joel och sedan promenad till Hedlunda för att forsätta festen där. Trevligt ju!
Daniel och Julia sov över, för Julias pappa hade inte lämnat någon nyckel på hemliga stället.

Idag har åkt snowboard i Agnäs tillsammans med familjen. Det var hårt och jävligt i backen, men sol så jag klagar inte!

Bilder från mammas kameran, så ingen vidare kvalite. Ha överseende.

Du fattar ingenting

Got no inspration.
Men livet leker, förutom några små detaljer.
Jag skriver en annan dag, eller ikväll.

Sunshine

Otroligt fin dag idag!
Började med att jag blev väckt klockan halv 9 av Julia som inte längre ville stanna hemma i sitt hus som var några pelare ifrån att rasa ihop totalt. Eftersom sovmorgonen varade till 10 över 12 för oss båda så hade vi gott om tid på oss att bara ta det lugnt innan skolan. Vädret var ju så fint som det bara kan bli och därför satte vi oss ute och altanen och njöt av solen. Om man slöt ögonen så kunde man nästan föreställa sig en lite för kall sommardag framför sig.
När klockan senare, efter lunch, blev halv 12 började vi promenera mot skolan men eftersom det fortfarande var 40 minuter kvar innan vi skulle börja när vi bara gått halvvägs så bestämde vi oss för att ta en liten omväg. Man vill ju missa en endaste minut av detta väder, för man vet ju aldrig hur länge det varar!

Life is wonderful

Jag har jätteont i rumpan, typ på sittbenen. Det känns som blåmärken, så jag kan knappt sitta. Dessutom är träningsvärken i mina armar rätt ordentlig, men bara hälften utav vad den kommer vara imorgon. Men jag är lycklig ändå!
För att jag äntligen har fått sitta på en häst idag. För att jag fick bekräftat att jag faktiskt fortfarande kan rida häst. För att solen sken under hela turen. För att jag lyckades shoppa 3 tunikor inom loppet av 20 minuter innan jag åkte hem. För att Håkan klingar fint i mina öron. Och för att jag bara är så allmänt lycklig just nu. Det måste vara vårkänslor. Jag får pirr i magen.

Nu ska jag skrapa aplott, sedan sova bort denna lyckliga dag för att sedan hoppas på att morgondagens känsla blir denna dag lik.
Godnatt!

Islandshästridningsfriluftsdag!

Mycket trevlig ridtur på Grönåkers farm idag. De får bilderna som jag tog med mammas halvkassa kamera får tala för sig :)


Nick Pitera

Kommer aldrig sluta beundra den här mannen!

Love is my drug

Himlarns så lycklig jag har varit idag. Från morgon till kväll. Spelade ingen roll att regnet piskade mig i ansiktet i morse. Våren är på väg och det är nog det som gör att kroppen spritter. Idag älskar jag livet.

Efter morgonens första lektion cyklade jag hem för att slippa vildmannen och eftersom jag hade hål i två och en halv timma. Det visade sig vara ett mycket bra val eftersom jag då han läsa "Om jag kunde drömma" en lång stund. Cyklade sedan tillbaka till skolan och då hade det till och med slutat regnsnöa. Asfalten började titta fram och jag cyklade så fort jag kunde, bara för att jag kunde. Hade svenskalektion som istället för svenska bestod av Bubble Shooter. No more lektioner efter det eftersom vi bara fick ut ett hemprov på matten och eftersom trafikkunskapen var inställd, så jag cyklade hemmåt, denna gången i solsken!
Stekte palt och hur gott är inte palt egentligen. Med sirap och smör. Toppen ju. Dock paltkoma efter, men vad gjorde det en lycklig dag som denna? ingenting :)
Skyndade iväg till Universitetets KBC-hus för att joina karateklubbens styrelsemöte. Intressant jovisst, lite smålångtråkigt bara ibland, men vad gör det en dag som denna? Ingenting :)
Efter styrelsemötet fick jag besök av Niklas. Tittade på premiären av "Ballar av stål" som faktiskt var rätt så skojigt, så det lär ses även nästa måndag!

Nu ligger jag i sängen, lyssnar på Håkan och är bara allmänt lycklig. Jag hoppas på att morgondagen också ska vara precis såhär. Jag vill att hela livet ska vara precis så här.

Förresten så ska jag imorgon för första gången på fyra år få sitta på en hästrygg igen. Och som jag har längtat! Det blir islandshästridning ute på Grönåkers Farm eftersom det är friluftsdag. Så mysigt det kommer bli, jag blir helt pirrig när jag tänker på det.

Hela jag är pirrig ju.
Och jag fick 15 poäng på aplotten!

Nu ska jag börja läsa boken "När jag hör din röst" som är den andra i Twilightserien. Spännande!


Sen uppdatering från Hemavan!

Eftersom jag inte kunde bjuda på så mycket partybilder från hemavan så har jag nu fått äran att använda Vickans bilder för att på ett lite bättre sätt visa hur det egentligen gick till i Hemavan.


 

Måste även visa min otroliga finurlighet med dessa bilder. Min strumpbyxa hade gått sönder, och jag lagade :)

Slumdog millionaire

Seg dag.
Började jobba klockan 11. Ritade på talrikar, bakade muffins och sjöng singstar. Sen en promenad till nolia, och en promenad hem. Skrev färdigt samhällskunskapsanalysen. Tack och lov!

På eftermiddagen såg jag filmen Slumdog Millionaire. Riktigt bra film faktiskt. Till skillnad från filmen vi såg igår så förstod jag precis vad som hände, trots att jag somnade till i några minuter lite nu och då (inte av uttråkning, utan pga av sömnbrist ;)). Rekomenderar den i alla fall. Tycker den var fin :)Karateträning ikväll. Jag känner verkligen att det behövs efter helgens gosaker.

Festivalkväll

Melodifestivalsfinal ikväll och överraskande kom operalåten ut som vinnare. Tack vare oss som satt uppe i min soffa som faktiskt paktade ihop oss och röstade på just de vinnande bidraget. Jag råkade även skänka 8 kr till välgörenhet vilket gjorde att min goda gärning var avklarad! :)
Efter att festivalen, grönsakerna + dippen och popcornen var slut var vi sådan extas att det blev på tok för varmt att stanna kvar inne, så vi tog istället på oss party hattarna och gav oss ut på en promenad vars destination blev en lägenhet på Dragon, närmare bestämt hemma hos David. Där väntade en, för början, kass film som Niklas valt men som i slutet klarnade upp och blev nästan en halvbra film! Will Smith borde dock finnas i bättre filmer i den. Seven pounds hette den.

Nu ligger jag i sägen. Vickan ligger bredvid och Amanda i soffan. Jag är faktiskt grymt trött. Kanske inte konstigt med tankte på att klockan är 10 i 3. Upp tidigt imorgon för att jobba. Måla på talrikar står på schemat.

Godnatt då.Flyg du lilla fjärill

Dagen efter.
Plugg dag. När jag först skulle börja med samhällskunskapen tidigare idag höll jag på att gå i tu av frustration eftersom jag inte förstod ett skit om vad jag skulle skriva. Tog i stället en promenad för att inhandla gosaker för kvällen för att lugna ner sinnet. Åter hemma satte jag mig igen och lät även Håkan fylla mina öron av guld, och då gick det genast mycket lättare! Nu har jag nästan en hel sida färdig och imorgon ska jag skriva färdigt analysen. Skönt!

Ikväll ska jag träffa Amanda, Vickan och Julia. De kommer hit och chillar i mitt egna lilla place på övervåningen. Det blir säkerligen melodifestivalen och jag har inhandlat grönsaker+dipp.
Dessutom vet jag att det finns 1000 saker att prata om.


Party med gamlingar

party hos Malin Runhagen ikväll. Grymt kul att jag kände nästan alla där. Gamla godingar ju.
Borde sova.
Godnatt.


Viktoria

Kvinnonamnet Viktoria eller Victoria kommer, liksom den manliga motsvarigheten Viktor, från det latinska ordet för "seger". Stavningen med "c" är vanligast bland yngre.

Juste. Idag var det min dag! Viktoria dagen. Tänk att det flaggas på min dag. Det är ju himla trevligt.
På min dag fick jag sms från båda mina bröder där dom grattade mig, det var oväntat men så uppskattat. Jag saknar dom hela tiden ju. Av mamma som till en början hade glömt min namnsdag fick jag senare blommor och en ölkorv. Jag tackade och bockade.

Min dag har varit bra. Började med en sovmorgon till 10 som jag ändå vaknade upp på kring 8. Dock ägnade jag hela morgonen . Jag älskar Edward. Alltså på riktigt. Jag avgudar honom. Jag vill vara Bella.
I alla fall är boken sjukt bra. Svårt att slita sig.

Väl på skolan hade vi egentligen inte så mycket på skolan att göra. Ritade serien som ska tillhöra våran antirökkampanj och väntade på Vickan tills vi tillsammans såg ettornas projekt, som jag faktiskt såg igår också. Den blev dock bättre idag, av någon anledning.
Och det finns en pojke får mig att rodna. Vickan vet vem. No body els. Fniss. Jag kommer aldrig komma nära dig ändå.

Sedan en tripp till staden där det var time för fika. Dock får inte Vickan äta någon som helst sötsak eftersom hon på fri vilja gått med i en tävling mot Joakim där den som lyckas med att inte äta någonting sött fram till deras 1 års dag får 2 timmars massage och en middag på Lobbyn, om jag har förstått de rätt. Jag tycker det lär sunt, men jag skulle aldrig klara det själv.
På Waynes tog vi i alla fall varsin scones, som smakade trotts att den inte innehåller socker.
Sen letade vi festkläder, utan resultat. Jag vill ha halsband också. Och en halsduk. Och en klänning. Massvis av saker. Jag hatar/älskar att vara shoppingberoende.

Nu ska jag fika med pappsisen.
Godnatt


Årsmöte

Idag var jag på mitt första möte med karateklubben. Årsmötet. Lite småspännande men det gick lindrigt undan.
När mötet var avslutat var det dags för den utlovade överraskningen som bestod av en film på Simon och Janne (tränarna) när de va cirkus 18-22 år och tävlade. Otroligt kul att se!
Sedan blev det fika och filmen "Black Belt". Mycket bra insperation. Jag vill också kunna.

Har ni nån gång sätt blå/bruna ögon? Nu kan jag iaf bevisa de. Här är dom. Mina blå/bruna ögon, som ingen tror på att jag har. 
 
Rynkorna kommer från näsrynkningen ^^ ;P

Minikopp

Måsta bara visa min fina lilla kopp som jag fick av min faster för jättelängesen, men som pappa tog fram idag när vi skulle dricka ta eftersom jag skulle dricka annat te än honom. Den är söt!

Stressigt värre

Nu är artikeln om informatören Ulrika Persson färdig. tack och lov.Nu är klockan 9.20. Kvar att göra fram till halv tolv:
*Äta frukost
* Duscha
*Välja kläder
*Torka håret
*Volummastra håret
*Sminkning
*Läsa på 24 sidor i Svenskaboken.
*Äta Lunch
Sen trampa iväg till skolan. Jag tror inte jag kommer hinna, men vi får väl se!

Dry yout eyes mate

23 sidor Språkkunskap tills imorgon, artikel om intervju med informatör tills imorgon, 3 sidor lång analys om något som jag inte förstått än tills nästa vecka, antitobakskampanjen tills vecka 13. Fyfan.

Allt kommer på en gång. Jisses.
Det får bli gjort halvdant allt ihopa. Så länge jag har lämnat in får jag vara nöjd. Det känns tråkigt att inte ha tid att göra sitt bästa dock.

Subbanwayan med Hampus och Hubert idag. Sjukt trevligt. Jag älskar gossarna, så sjukt bra för de mesta. Jag och Hampus har stora planer för helgen, som dock inte kommer bli av. Men nån gång ska vi hoppa på första bästa buss, fråga busschaffören hur långt vi tar oss för en hundring och sen se vart vi hamnar. Någonting vi aldrig gjort förut. Jag ser framemot de spännande äventyret alot! För de ska bli av någon gång.

Imorgon ska jag på karateklubbens årsmöte. Jag har nämligen blivit antagen som suppleant i styrelsen! Inte dålig ju. Min meritlista blir bara längre och längre.

Snart är det helg igen i alla fall. Bara onsdag, torsdag och fredag kvar. De ni.


You may call me tomorrow my friend, yes

Jag vet varken ut eller in.

Mina classmates är i alla fall toppen. De gjorde nog min dag. Biljardmatchen med pappsen också, de var toppen. Lite tid för bara oss två. De ska hända betydligt mkt oftare i framtiden. Promise.

Aplotten, sen sova.
Godnatt
Och Tony ska få kakor på sin födelsedag. De får jag inte glömma bort. 29 april, va de va?


Till Sandra :)

På Sandras begäran kommer nu receptet på morotsbröden jag bakade igår. Dom blev awesome, trotts att jag skippade solrosfrön eftersom vi inte hade de hemma (fast mamma hittade två paket i skafferiet när de var för sent).

Morotsbröd

Morotsbröd utbakade till morotsbullar

Goda och nyttiga morotsbullar eller morotsbröd.

Klocka Tid: 1 h 45 min

Muffins 24 bullar eller 2 limpor

Du behöver:

  • 1 pkt (50 g) jäst för söta degar
  • 50 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrön
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6-8 dl vetemjöl special

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vatten rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av degvätskan.

Rör ner salt, vetekli, solrosfrön och linfrön. Skala och riv morötter på rivjärn eller i matberedare. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl. Tillsätt sedan lite i taget av vetemjölet och kör till en deg, gärna med elvisp utrustad med degkrokar. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter och känns smidig och inte så kletig.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen med lite vetemjöl så jäsbubblorna trycks ut och så att degen blir formbar och inte kletig. Dela degen i 2 delar. Knåda varje del till en avlång deg. Dela i 12 bitar och forma varje del till en rund boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar.

Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader. Limporna gräddas i undre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.


Morotsbröd

Idag har jag bakat dessa supergoda morotsbröd.
Annars kan jag inte riktigt minnas hur resten av dagen fördrivits, men idag har jag i alla fall varit glad :)
Det är dags att sova så jag lämnar ut några fler rader imorgon.
Godnatt!

Övningskör

"You ever want something
That you know you shouldn't have
The more you know you shouldn't have it,
The more you want it"


Somnade tidigt igår men väcktes av först sms och senare även samtal vilket gjorde mig åter klarvaken. Kring halv 2 kom mamma och undrade om jag ville att hon skulle sova hos mig, för hon hade tydligen vaknat av att jag var uppe och sedan inte kunnat somna för att det var så varmt.
Kändes nästan som när man var liten och låg bredvid mamma på nätterna, varmt och tryggt.
Min mamma är verkligen den bästa. Men det har jag sagt förut.

Har varit ute och övningskört på morgonen vilket gick rätt så bra! Klarade start i backe galant och fick även köra lite E4. Ska snart börja på körskolan, så att jag förhoppningsvis kan ta körkortet den 1 oktober. De enda som egenligen är oroande är teorin, för den är så otroligt tråkig.

Nu ska jag gå till ICA för att köpa ingridienser till morotsbrödet som jag sen ska baka :)


Om jag kunde skulle jag spola tiden en sisådär 3-4 månader frammåt. Sommaren är så mycket enklare!

Kiss-i-byxan-skratt?

Min mage putar. Fy så jag hatar när magen putar.
På tok för mycket godis finns där nu. Som grundades med en veckas alkohol.
Jag är så sugen på att träna. Imorgon ska jag träna riktigt jäkla hårt.
Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Hoppas på en fin morgondag, för då ska jag ta en långpromenad. Med min Ipod.

Snart ska jag ta tag i saker. Skaffa mig ett mer skrattfyllt liv. För jag vet inte vart asgarven som avlöste varandra förut, har tagit vägen nu. Man kan väl aldrig bli för stor för att skratta?

Så här kan jag hålla på hela natten

01. Kan du fixa en punktering och byta torkarblad själv?
va? torkarbald? ne, jag är ju tjej.
02. Hur äter du ett äpple?
Runt runt, slänger skrutten
03. Är du rädd för små svarta kryp med många ben?
Nje, är nog lite manlig i de fallet faktiskt.
04. Big Brother eller Sportnytt?
Bid brother isf.
05. Rent spontant, om du får välja en present till dig själv, vad skulle det bli då?
Just nu ikväll skulle jag nog vilja säga lite kärlek.
06. Är du mörkrädd?
Ibland, men de börjar avta. Sov hos mamma och pappa tills jag var 11 dock, och med lampan på tills typ förra året.
07. Resmål som fascinerar?
Nya Zeeland
08. Ditt senaste telefonsamtal?
Mommisen
09. Om du får välja en artist som kommer och spelar för dig på din födelsedag, vem blir det?
Hm, Håkan bara för att han gör en så himla jätteglad!
10. Förrätt eller efterrätt?
hm, båda! Helst utan varmrätt
11. Bästa stunden på dagen?
På helgerna är det morgonen, annars när skolan slutat
12. Tre saker du alltid har med dig?
Mobil, pengar och p-piller.
13. E-post eller snigelpost?
Snigelpost, så himla mkt roligare att få!
14. Den senaste komplimangen du fick?
Minns jag inte
15. Senaste gången någon skällde på dig?
I hemavan i think.


Tänk så kul man kan ha när man inte har något att göra =)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
i min jakt på henne. Jag kunde föreställa mig smaken...
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
väggen
3. Vad såg du senast på TV?
Melodifestivalen, vad har hänt med de programet btw?
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 22.30 (22.39) 
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Maria Mena - I'm in love
6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Gick från bilen till huset efter att jag kommit hem från Daniel
7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?

Låttexter, försöker hitta någon som passar min sinnesstämning/tankar, men kan inte hitta någonting som stämmer in!
8. Vad har du på dig? Fula trosor, fin bh, två par strumpbyxor, svart klänning, lila kofta och vit halsduk.
10. När skrattade du senast? De var nog igår, åt småbarnen som var söta.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? En massa saker. Bla ett pussel(som jag gjort till tavla), anslagstavla med 1000 saker på, en teckning som Isak ritat, ett träd med fåglar på osv.
12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Mitt minne sviker, kan inte komma på någonting tyvärr
14. Vilken var den senaste filmen du såg? Oj, svår fråga där. Hm. Ifs, såg början på Alvin och gänget igår, de borde räknas!
15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då? Jag skulle spara till pansionen....NOT. Kläder i mängder!
17. Tycker du om att dansa? Ja, det är kul. Jag har fastnat för balett för tillfället. Gör piruetter lite nu och då här hemma.
19.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Jodå, inte för all framtid. Men det är lite av en plan att åka utomlands och jobba nått år.
22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? Jag förlåter dig.

Ensam sameflicka

Okej jag är less nu. Du borde försöka uppträda lite moget, för detta suger. Bara så du vet.

Ikväll vill jag göra någonting riktigt roligt. Någonting som verkligen får mig att må gott. Jag undrar bara vart alla håller hus? Och varför jag är så kass på att vara i god tid när det gäller att styra någonting, för klockan är redan kvart i sju så nu är alla upptagna.
Så lovet ska sluta med en hemmakväll framför datorn och melodifestivalen. Fytusan så bittert. Jo, jag är bitter.

Och när jag nu sitter här och försöker komma på vem jag ska ringa så tänker jag att tusan, jag har för få kompisar. Eller åtminstone få som skulle uppskatta att jag ringde. De är ju också bittert. Jag borde försöka göra någonting åt saken. Men hur tusan bär man sig åt?
Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel, men på något vänster så lyckas jag aldrig med att få något nytt nummer i telefonboken.

Man kanske skulle flytta från stan när studenten är tagen. Börja om från början. Söka nya kontakter, där ingen har förutfattade meningar och där norrländskan och sameutseendet anses charmig.
Fast jag har ju bra kompisar här. Men om dom ändå vore fler...

Får vänta ut och se vad kvällen bjuder på. Men du ensamma stake där ute i världen som ser de här, kom hit och håll mig sällskap. Du behöver inte ens säga någonting.

Det var så mörkt
Den kvällen jag gick hem
Jag hade hoppats på något, hoppats på någotRisk för uttråkning

Vad gör man när man kommit hem från någonting som varit riktigt kul och händelserikt hela tiden? Vad gör man för att komma upp i samma aktivitetsnivå? För att inte bli uttråkad? För att inte tycka att hela sista helgen av lovet har varit ovärt?
Jag behöver någonting kul att göra.

Kvällen spenderade jag hemma hos Daniel med honom och Julia + små barn. Alvin är en go' bebis som jag skulle kunna mysa med forever, om han inte grinade =)

Jag vill se Vickans bilder från hemavan. På hennes kamera finns alla fest bilder, alla de galna bilderna. Ingen vågar vara galen när jag tar fram min enorma kamera. Antingen gömmer sig folk, eller också snyggar de till sig ordentligt.
Jag ska skaffa mig en kompaktkamera. Så jag får lite mer galna bilder.


Hemavan

Nu är jag hemma. Och nu tror ni kanske att jag ska skriva ett megalångt inlägg om allting som hänt, men så kommer det icke att bli.
Det som hände i hemavan, stannar i hemavan.
Än så länge.

Tacos, första kvällen i stugan.


Sen kom vinet fram.


Frukost, dag nr 2.


Kväll nr 3. Eric, Erik och Linus kom på besökAfterski med Siri på balkongen i solskenet. Dag 4.


Hemresa dag 5. Mkt packning.


Och här alla snowboardbilder!
Jag vore tacksam om ni inte använder bilderna någon annanstans utan tillstånd från mig :)


RSS 2.0