Hemavan, here we come.

Nu är jag packad och klar (har dock säkert glömt något), färdig för att dra iväg på nya äventyr.
Känner mig lite illamående och lite yr, men tänker att det beror nog bara på att jag är lite uppspelt. 
Som ni säkert förstår kommer bloggen inte uppdateras fram tills torsdagkväll, så kom tillbaka då kära vänner.

Klockan är tio minuter i tolv. Kl 06.10 går bussen. Med lite enkel huvudräkning konstaterar jag att det är dags att sova.
Godnatt och ha ett trevligt sportlov. 
Tjao. 


Inte dåligt med packning

Packar packar packar som en galning. Jag är nästan svettig. Så mkt som ska med.
Kläder för fyra kvällar, varma kläder för snowboardåkningen, underkläder, lakan, handdukar, alkohol, hårprodukter inklusive hårtork och volummaster i en väska. Sen snowboardfodralet med snowboard, täckbyxor, jacka, skor och säkert mer saker som jag kan komma på att klämma ner där. Även gitarren med gitarrböcker/pärmar ska med. Och självklart kameran med alla dess tillbehör. Efter det är det bara ryggsäcken med all mat kvar. Sen är jag nog färdigpackad. Blir kanske inte så mycket ändå, eller vad säger ni?

Taggad till tusen.
Fortsätter med packning, skriver senare.

Idag är jag jätteful

Precis.
Mitt hår ligger platt, min mage buktar utåt, mina ögon är halvt öppna - halvt slutna, jag har två röda prickar på näsan och kläderna jag bär är inget annat än mysiga.

Men det gör ingenting.
För idag leker livet ändå.

oböjbart knä

Idag har jag varit mycket glad. Kanske var det för att jag slapp vakna ensam och för att jag fick sällskap till skolan. Eller också för att det var så otroligt fint väder. Det var nog en perfekt kombination antar jag.
Dock gjorde jag något väldigt klantigt på matten. Jag lyckades knäa en bräda under bordet väldigt väldigt hårt. Det gjorde väldigt väldigt ont. Nämligen så ont att hela benet ilade och att det dessutom blev isande kallt i hela låret.
Det gör fortfarande ont. Kan knappt böja på det nu, och att gå i trappor föredrar jag helst inte heller.
Men jag hoppas på att de ska ha gått över innan måndag iaf, så jag kan åka bräda. Men det måste de ha gjort.

Vi hade simning på idrotten idag och vi fick koregrafera en helt egen konstsimsdans. Otroligt roligt måste jag säga!
Våran dans måste ha varit i toppklass. eller inte :)

Kvällen är oplanderad men ser ut att bli en hemmakväll. De kan ju vara skönt de med. Men någon får gärna göra mig sällskap om någon vill!

Skaffa p-piller Vickan

Nu är jag råtaggad på Hemavan. Så taggad som man bara kan bli. Jag, Amanda och Vickan har smidit planer. Vi ska dessutom lära oss flytande teckenspråk så ingen förstår oss. Det kommer bli kung. Vi kommer vara partypinglorna. 
Det kommer bara bli bäst.
Fy tusan så kul.

Vickan är här nu, men vi ska sova.

Far och flyg

Dagen har varit lång och den har bestått av en himla massa flängande hit och dit. 
Första turen från Rödäng - Vasaplan - Landstinget. Intervjuade informatör. Landstinget - Vasaplan - Skolan. Blev upplyst om att jag inte behövde vara i skolan. Promenad till stan. Renmarkstorget - Rödäng.
Mat.
Bil till jobbet. Grisbacka - Holmsund med taxifärdtjänst. Lyssnade på kören som flickan jag är ledsagare till är med i's konsert. Holmsund-Grisbacka taxifärdtjänst igen. Grisbacka - Västerslätt.
Plugg.

Strax : sova.

Ibland undrar jag hur det känns att vara utvecklingsstörd. Eller rättare sagt hur man tänker. Hur de uppfattar skämten som de sällan förstår. Hur de resonerar när någon kommenterar deras handikapp. Hur mycket kan de själva förstå av sitt eget handikapp?
Det är mycket jag skulle vilja veta. Jag måste nog läsa socionomutbildningen.

Imorgon är det samhällskunskaps prov och jag känner mig inte alls särskilt säker. Jag förstår inte sammanhagnet i saker, svårt att få de hela att sitta ihop. Blandar ihop finanspolitik och penningpolitik. Vet inte hur man får en lågkonjuktur att vända.
Nej, det är inte mycket jag vet. Men jag hoppas på det bästa.

Nu slocknar snart mina ögon, så jag funderar på om det inte är dags att sluta kämpa med att hålla dom uppe.
Vad tror ni?
Jo jag tror så. Godnatt


Godnatt

Fettisdagen var det idag. Det betydda självklart semla. Fettigt värre.


Och grattis till Victoria och Daniel som förlovat sig idag.
Nu - godnatt.

Tecken igen

Större delen av den här dagen har bestått utav teckenspråk, eftersom det just nu är min passion (ni som läst länge och ni som känner mig vet att om jag brinner för något, då finns bara det i min värld).
De andra tycker jag är knäpp där jag sitter framför datorn och tecknar med händerna, samtidigt som jag mimar eller säger ordet. Men fasligt kul är det!
Dagens intressantaste idag var skillnaderna på "Jag tycker inte om", "Jag tycker INTE om" och "Jag tycker absolut inte om", som har samma tecken, bara olika uttryck med huvudet och ansiktet.
Samma sak med "Jag håller med" och "jag håller inte med" är också samma tecken, men när man säger "Jag håller inte med" så skakar man bara på huvudet och sänker ögonbrynen.

Otroligt intressant är det. Jag önskar bara att jag hade någon att kommunicera med, någon som är lite mer på min nivå, så att säga.

Här finns några sidor om ni själva vill lära er :)
http://www6.ur.se/Teckensprak/flash_holder.html
http://lexikon.ling.su.se/fmi/iwp/res/iwp_home.html

Hittade även den här sköna videon på en grabb som tecknar till Hot n' cold.

Inte skyldig nån nåt

Den här dagen har inte varit toppen.
Antar att det är tröttheten som gjort att allt bara varit piss.
Frustrerad. Jag känner mig så obekväm i ditt sällskap.
Det kanske bara är jag som inte passar din smak. Jag vet inte. Frustrerande är jag i alla fall.

Alla mina fantasier om hur hemavan skulle bli bara dimper ner i snön en efter en känns det som. Vad kommer det bli av alltihopa?
Jag tror fortfarande att jag inte kommer behöva ångra resan. Oplanderat är väl alltid bäst. Har jag hört.

Jag skulle behöva en Viktoria Andersson en natt. Inte bara en rast i skolan, jag behöver prata massvis. Och flera gånger om. Och diskutera med annorlunda synsett. Vart är dagarna som jag behöver för att orka?
Stressad.

Vad kan ni om William Shakespeare? Jag vet inte mycket, och imorgon ska jag kunna massvis. Stress stress stress.

Mamma förhörde mig på Samhällskunskapen och jag kunde inte sitta stilla. Trummade på bordet, pillade på datorsladden, lekte med tårna, glömde av att lyssna och skyllde på dyslexin.
Vart har min ro tagit vägen?
Trotts att jag nu ligger i sängen och försöker slappna av vickar tårna upp och ner. Axlarna är spända, som alltid.
Ursäkta jag ska sluta klaga.

Bara en sak till? Jag gillar inte dagarna och nätterna efter bad i klorvatten då mina ben, min rygg och rumpa ser ut ungefär såhär:


Jag hoppas på bättre tider imorgon.
Godnatt


!!!!

Nu är det officiellt. Linnéa Johansson har en pojkvän.
Så fint.

Men stockholm blir aldrig min stad.

Nu är jag hemma i Umeå igen. Något trött efter att ha delat kupé med en tant som hade snarkningar värre än någon annan. Har aldrig hört liknande. Dessutom pratade hon i sömnen. Jag har inte sovit många timmar, så jag kommer nog somna under dagen.

Helgen blev trevlig och slutade bra.
Mest av allt gillar jag Gamlastans små söta affärer. Där hittade jag tusen saker som jag skulle vilja ge till Vickan, men jag har slut på pengar.

I veckan blir det enbart plugg, träning och jobb. Jag taggar den här månadens lön. Kommer bli kring 1500 :- i guess :) Kommer sitta mycket fint såhär inför hemavan och allt.
Hemavan ja, det kommer bli toppen.

snö

Det snöar i Stockholm. det trodde inte jag om Stockholm. 

+1 grad.

och nu är jag här, i storstan. Stockholm är mörkt och kallt. Jag gillar Umeå.

Stockholm

Nu drar jag till huvudstaden. Ha det gott.

Smått förvirrad flicka

Idag har varit en upp och ner dag. Skolan var uppåt. Jag gillar mitt team. Och jag är så glad, mest för att Linnéa är så glad. För det är så fint. Och jag önskar att jag fick känna det hon känner.

Imorgon bär det av till Stockholm med blandade känslor. Det blir nog roligt, men säkerligen kämpigt också.
Jag ska dessutom flyga flygplan vilket jag inte gillar särskilt mycket. Dock blir det tåg på vägen hem, i ett rum med enbart tre sängar, det blir skönt.

Jag vill lära mig att uttrycka mig kreativt. Genom att rita, eller dikta, eller skriva låtar, men ingenting fungerar. Ingenting kommer ut som jag fantiserar det. Om jag fick ändra på en egenskap hos mig själv skulle jag nog göra mig själv mer kreativ. Så himla mycket lättare livet skulle vara om man kunde uttrycka sin ilska, glädje och sorg genom mästervärk.

Jag önskar att någon bara kunde ringa, bara för att prata. Någon som jag inte pratat med ett tag.
Min telefon är vaken dygnet runt.


Mer pengar åt unga föräldrar!

Här ska ni få lära er grejer.
Min svenska uppsatts, en debattartikel om att unga föräldrar borde få mer föräldrapenning.


Mer pengar åt unga föräldrar!


25 av 1000 ungdomar mellan 16 -19 år har gjort abort och 30 procent av dessa gjorde det pga. ekonomiska skäl.

Utan inkomst, som studerande ungdomar oftast inte har, får man bara 180 kr/dag i föräldrapenning. Detta plus barnbidraget och studiebidrag ska ungdomarna leva på och försörja sitt barn med, medan de som arbetar får 80 procent av deras inkomst som föräldrapenning, vilket är otroliga skillnader.


Enligt Ulla-Britt Wennerholm forskare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har medelåldern på förstföderskor ökat från 24 till 28,5 år sedan 1970. Detta beror främst på att par vill ha en stadig ekonomi innan det skaffar barn, vilket det inte kan få utan arbete eftersom bidragen är så låga.
Samtidigt som medelåldern på föräldrar ökar, minskar genomsnittet på antalet födda barn som idag bara är 1,5 barn/kvinna vilket är den lägsta siffran under hela 1900-talet, enligt "Forskning och Framsteg" av Britta Holm.

Detta är väldigt logiskt eftersom ju senare man får ditt första barn, desto mindre chans finns det att ge barnet ett syskon med tanke på att kapaciteten att bli gravid minskar kraftigt efter 30 års ålder.

Risken att få ett barn som inte är friskt ökar också i samband med ökad ålder på föräldrarna. Till exempel finns en risk för komplikationer som till exempel rubbning av kromosom 21, alltså Downs syndrom, som sägs vara 1/100 om du är över 40 år och bara 1/15000 om du är kring 20 år.


I en motion till Riskdagen 2008/09 skriver Mikael Oscarsson och Ingemar Vänerlöv att Norge lyckats minska sina tonårsaborter enormt genom att öka engångsstödet från 3 000 till 34 000 norska kr. Detta är någonting jag tycker att Sverige borde sträva emot eftersom då unga som faktiskt önskar barn skulle kunna bli föräldrar tidigare utan att behöva oroa sig så mycket för ekonomin.


Såklart blir det dyrare för staten att ge ut större bidrag men det kommer kompenseras till viss del eftersom det inte kommer att behöva gå lika mycket pengar till sjukvård då barnen kommer att vara mycket friskare.


Många använder argumentet "barn ska inte ha barn" och menar då på att unga föräldrar inte kan ta sitt ansvar över barnen. Detta är någonting som gör mig upprörd eftersom jag tycker att man drar alla ungdomar över en kam. De fall där ungdomar inte klarat av att sköta om sina barn och socialen behövt ta över är de ända som uppmärksammas, inte de som faktiskt är mycket bra föräldrar, trotts sin ringa ålder.

Som ung förälder har man även större chans att få hjälp utav friska mor- och farföräldrar med diverse saker, vilket inte är lika sannolikt om man blir förälder kring 30-40 år.

Själv tycker jag att det är otroligt oansvarigt och orättvist att skaffa barn i äldre ålder då det finns större riks för att man själv dör innan barnet nått vuxen ålder.


Så för att minska aborterna, minska den ofrivilliga barnlösheten och öka antalet födda barn: höj föräldrapenningen för dem som studerar så att alla människor får sin chans i livet att ta del av ett mirakel.


TeckenspråkSitter här och tränar teckenspråk. Jag tycker det går rätt så bra. Har lärt mig uttryck som bland annat; hur mår du? Du är snygg! Är du ledsen? och Jag älskar dig.
Dock är det svårt att på internett hitta ord som; hur, var, vem, det, men, och, osv.
Men jag funderar på att anmäla mig till en teckenspråkskurs, så fort jag får tid över för det. Det vore otroligt roligt. Det är ett väldigt spännande språk må jag säga.
Det här är mitt mål, att kunna ta ut en sång och "sjunga" den på teckenspråk, som Cave gör i den här videon.
Väldigt tufft tycker jag.


Hallå schnoppa, kom in i Mujaffas BMWMujaffaspelet måste vara det absolut sjukaste spelet.

Bejbi.

soph. KRÄM. säger:

jag ska bli på smällen ikv. äru på.


Jag är på.


-26.


När jag steg upp i morse möttes jag av den här synen. 25 (blidde tillochmed 26) fucking minusgrader.
Det är väldigt kallt. Det är knappt så att man kan andas.
Men jag klagar inte så länge vi har det här istället för slask, för de helvettet vill jag inte tillbaka till.

Idag har jag känt mig lättretad och frustrerad över varför jag varit så lättretad. Kan ha berott på gårdagens insident, men jag brukar inte vara den som är långsint. Inte är det pms heller, för det är ju mer än en vecka kvar till lingonveckan (som jag inte vill ha i Hemavan, så den får vänta tills veckan efter).
Min längtan till fjällen är enorm. Jag tänker på det varje dag och önskar att tiden fram tills dess ska gå fortare. Jag är övertygad om att det kommer bli en minnesvärd tripp utan dess like.

Ikväll är det tidig läggdags. Klockan är 22.59 och jag ligger redan i sängen, och inte nog med det, jag känner mig även sömnig - nästan så att jag skulle kunna somna på stuberten.
Jag kanska skulle försöka ändå.

Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut

Element

Jag vill ha en kille som är som ett element.
Varm, skön, mysig, inställningsbar. Den har säkert fler egenskaper också, som jag ska komma på senare.
Men Sophie vet en kille som är som ett element. Honom skulle man haft!
Nu ska jag älska med mitt element, för jag fryser.

Julia

Julia är ett latinskt kvinnonamn som härstammar från det romerska släktbundna personnamnet Iiulius senare Giolio, som härleds från det grekiska ordet ιουλος ioulo som är ett alternativt namn på Demeter och vars uttydelse är omtvistad. Namnet bars ursprungligen endast av medlemmar av gens Julia.

Namnet, som har använts i Sverige sedan i början av 1700-talet, är bland de allra mest populära under 1990-talet och 2000-talet. Den 31 december 2005 fanns det totalt 27 274 personer folkbokförda i Sverige med namnet, varav 20 209 med det som tilltalsnamn/förstanamn.

Namnsdag: 16 februari

Grattis på namnsdagen Julia Karlsson!


Bara så du vet.

Jag tappar också fotfästet ibland.


Recension

Håkan värmde Umeås frusna hjärtan

På senare tid har det regnat musikpriser över Håkan Hellström, och hans liveprestationer har prisats med en Rockbjörn och P3:s Guldmicken. Så man kan säga att förväntningarna på konserten var minst sagt höga.

Fakta

HÅKAN HELLSTRÖM
Plats: Idun
Publik: Stor, i varierad ålder och mycket glad.
Bäst: Att Dennis Lyxzén och Amanda Jenssen gick på konserten tillsammans. Ja, Idol-Amanda.
Sämst: Den hiskeligt långa kön till och från garderoben.


Men även den mest kritiske kan känna sig nöjd. Trots en del gnäll om det höga biljettpriset (cirka 350 riksdaler) gör Håkan inte publiken besviken. Från början till slut är det energi, musikalisk excellens och mycket kärlek.
Redan under första låten "Tro och tvivel" börjar det sjuda i Idun-grytan. Men under nästa låt kokar det, på gränsen till att koka över, det är nämligen dunderlåten "Ramlar". Det är svårt att höra Håkan sjunga för publikens allsång.

Efter ett par låtar presenterar Håkan mannen till höger om honom. Det är Daniel Gilbert, också känd som Hurricane. Publiken vet vad som väntar. Det är "Hurricane Gilbert", låten om Håkans barndomsvän, ett alster så fint att det borde gå till pophistorien. Tändare tänds i publikhavet och det är svårt att säga någonting annat än att det är hemskt vackert att vara just där, just då.
Efter flera lugna låtar är det dags att koka upp grytan igen, och då kommer popfolkets allsång "Känn ingen sorg för mig Göteborg", Håkans mellannamn om man säger så. Efter "En midsommarnattsdröm" kommer ett av de starkaste spåren på nya skivan, "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger", om obesvarad kärlek. Det är så personligt att denna mans hjärta ligger helt i publikens händer.

Extranummer blir "För en lång lång tid", och därefter "Kom igen Lena", under vilken Idun brister ut i total eufori och glädjeyra. Jag vågar nästan säga att det är värt 350 spänn endast för att se och höra denna låt live. Nästa extranummer blir "Bara dårar rusar in". Då applåderar hela Idun, med stående ovationer från alla håll. En oväntad, men uppskattad, avslutning på spelningen blir "Vi två, 17 år" från första skivan.

Allt som allt var det kanonbra spelning, som väntat. Det är proffsigt, varmt och kärleksfyllt. Men jag kan inte undvika att tycka att något fattas. Jag saknar den extra gnistan, det som verkligen får glädjebägaren att rinna över. Kanske är det att Håkan blivit äldre och lugnare, eller så är det jag själv som blivit det. Men jag saknar lite av den Håkan som hoppade omkring i sjömanskostym med till synes obegränsad energi och skrek "Ta mig till kärlek" för ett par år sedan. Fast det förstås, man orkar ju inte hoppa omkring på det viset hela tiden.
Sammanfattat: Det må vara kallt i Umeå just nu, men publiken från denna konsert kunde gå hem några grader varmare. Håkan från Götet värmde upp det frusna Umeå.
av: EVELINA BURSTRÖM


Idag fanns en recension i VK från Håkans koncert. Jag gillar den, den sätter lite ord på mina känslor och reder ut bubblan som jag bara minns koncert som. Jag hade ingen koll på låtarnas ordning, men nu har jag. Nu minns jag fler detaljer.
Dock håller jag inte med om detta: "Men jag kan inte undvika att tycka att något fattas. Jag saknar den extra gnistan, det som verkligen får glädjebägaren att rinna över. Kanske är det att Håkan blivit äldre och lugnare, eller så är det jag själv som blivit det."
Jag är ganska säker på at hon i stod där, mitt i klumpen av svettiga männsikor. För då hade hon nog inte känt att någonting fattats, för det var ju där, mitt i alltihopa som man får ta del av den extra gnistan.
Det ända som fattades under konserten var "Nu kan du få mig så lätt".

"Det må vara kallt i Umeå just nu, men publiken från denna konsert kunde gå hem några grader varmare. Håkan från Götet värmde upp det frusna Umeå."


Snöbräda i Agnäs

Idag snowboardade jag. Vi var hela familjen gay; Pappa och Jim med sina 4 barn, 2 st 16 åringar, en på 14 och en på 13 år. Well, det var bara för att få billigare liftkort.
Vi barn var jag, Hugo, Hampus och Victoria. Det var ritkigt skönt i backen, och känslan jag får när jag snowboardar kan egentligen ingenting slå (eller jo, jag vet nånting ;P). Men ruset är enormt. Adrenalinet tar aldrig slut. Inte förrän jag inte längre känner fingrar och tår, för då är det faktikst dags att sluta.


Hampus bilder.

En utmaning!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till dina Notes/anteckningar, tagga 20 personer och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!

1. Vad heter du?: Vickie

2. Ett ord på fyra bokstäver: Vara

3. Flicknamn: Vilda

4. Pojknamn: Vincent

5. Yrke: Vän

6. Färg: Viol

7. Klädesplagg: Vinterjacka

8. Mat: Våfflor

9. Sak i badrummet: Vatten

10. Plats/stad: Västerslätt

11. En orsak att vara sen: Vilar

12. Något man skriker: VAFAN!!

13. Film: Vänner (vet serie, men kommer inte på nått bättre)

14. Något man dricker: Vin

15. Band: Veronica Maggio

16. Djur: Valp

17. Gatunamn: Våranväg

18. Bil: Volvo

19. Sång: Vi två, 17 år (sista låten på hååkaan)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Vinterlekar
Laddad med kärlek för en lång lång tid.

Håkan Hellström 13/2-09.
Som ni vet var jag tveksam innan om jag skulle gå eller inte. Men nu i efterhand tackar jag gudarna för att jag ändå bestämde mig för att gå. Jag har nog aldrig känt mig så fylld av kärlek.
Den energin han delar med sig utav när han står på scenen är så beundransvärd och jag kan inte för mitt liv förstå hur han orkar! Och det spelar ingen roll om Håkan sjunger falskt (dock hörde jag honom aldrig sjunga falskt), för han förmedlar sådan lycka/sårbarhet/längtan/despration/osv.

Precis som Amanda sa till mig under koncerten kände jag under hela koncerten en stor önskan att bara få gå fram och ta på honom, ge honom en kram eller kanske bli kramad. Han är så fin.

Också har han makalösa kindben.

Just nu sitter jag helt ensam i mitt hus, men jag känner mig inte ett dugg ensam, för Håkan håller mig sällskap.


Nu delar jag med mig utav lite bilder. Jag är ledsen att jag inte kan lägga ut dom större, men det skulle ta en sån jäkla tid. Om ni är desperata efter större bilder får ni säga till så kan vi säkerligen fixa det!

Håkan pillar sig i örat och gillar det.


Favorit.

Från och med ikväll älskar jag Håkan Hellström. Alltid.
Mer bilder och mer om konserten kommer imorgon.
Godnatt.


Jag är kär i en ängel

Har varit ute i det otroligt fina vädret, med de otroligt fina vita träden och fotat lite grann.
Jag har varit så väldigt lycklig idag.
Jag har uppskattat småsaker. 

   

 

Tro och Tvivel

Jag ska se Håkan :) Ikväll. Jag har bestämt mig nu. JAG SKA SE HÅKAN!
Jag har lyssnat på alla låtar hela natten, sovit in dom i skallen.
Nu är jag mer taggad än vad jag trodde man kunde bli. Och ändå har jag bara varit kär i två dagar.

Men jag ska se Håkan!
om det finns biljetter kvar....

Beslutsångest.

Håkan eller inte Håkan imorgon? Bli av med 320 kr eller behålla 320 kr? Se världens bästa Håkan sjunga världens bästa "Nu kan du få mig så lätt" eller inte?

Jag vill fakitskt. sjukt taggad. Men jag har så dåligt med pengar, och jag ska till Stockholm snart. Men fan. Jag vill se Håkan. Även fast jag blev kär igår.


Hold me now

Imorse gick jag upp klockan 6.30 helt utan problem!
Chockerande.

Dagens matteprov gick sådär. Eller jag har alltid svårt att uttala mig om hur det gick, eftersom det är svårt att självbedömma. Jag hoppas på ett VG men räknar bara med ett G.

Spelningen i Kaffeterian var rolig och extremt nervös att göra. Hela jag darrade så att det inte gick att hålla takten med foten. Det gick bra i alla fall. Tror och hoppas jag.

Nästa vecka har vi prov i svenska -argumentation. Jag har tänkt argumentera om att unga mödrar borde få lika mycket föräldrapenning som de föräldrar som jobbat, så att fler som önskar ska kunna skaffa barn tidigare i livet. Studier visar på att det är säkrare för både mamman och barnet under graviditet och förlossning om mamman är under 25 år. Och i dagens samhälle stiger bara åldrarna på föräldrarna, samtidigt som antal aborter ökar. Bittert ju.
Mer om detta efter att jag skrivit artikeln.

Ikväll blir det ytteligare en spelning för allmänheten. Både mamma och pappa ska vara åskådare :) kul!


Nervvrak

Jag håller seriöst på att bli utbränd. Det händer för mycket på dagarna. Jag hinner knappt känna att jag blir trött förrän sömnigheten slår till med en sån jäkla kraft att jag får kämpa för att hålla ögonlocket öppna.
Flänger hit och dit. Den ena aktiviteten efter den andra. När tar det här slut? Eller vill jag ens att de ska ta slut, det är ju åtminstone rutiner.

Imorgon ska vi bjuda på lunchmusik i caféterian och under kvällen även en koncert för föräldrar och liknande. Vi ska spela bland annat Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg, Five - Everybody get up och Maria Mena -Sorry. Resten är jag inte med och spelar på.

Under dagen har jag även ett förjävligt matteprov som jag är ganska säker på att jag kommer faila på. Kanske inte faila så att jag får IG, men jag kanske inte får det VG:et som jag hoppas på. Men jag hoppas ändå. Och håll tummarna för mig.

Pappa har kommit hem från England och det befinner sig även en Scotte i vårt hus.
Nu ska jag prata vidare om tokiga och spännande saker ;D
Godnatt.

Det är ganska kallt

Det är -20 grader ute. Jag är inte så säker på att jag vill gå ut, men jag antar att jag måste.


Please don't blame me

Idag känner jag mig: Sjuk, frustrerad, längtansfull och hopplös.

Vi har världens sämsta vikarie i Svenska och Engelska just nu. För det första är hon inte ens engelskalärare. Tjejen kan ju inte ens uttala varken two eller three. Tragiskt ju. Dessutom är hon den mest mesiga jag någonsin stött på. KOM TILLBAKA MIA!

Ibland funderar jag på vad människor faktiskt tänker om mig. Och när är jag egenligen mig själv, och är det när jag är mig själv som folk tycker att jag är okej?
Får blickar och vibbar ibland som gör mig så jäkla osäker. De gör mig tvungen att dra handen genom håret ett dussintals gången, titta i varenda fönster för att se min spegelbild; är det något som ser konstigt ut?
När folk ser på mig, ser de då mig som jag ser mig själv, eller på ett helt annat sätt? Hur ser jag ut från andra vinklar, från vinklar som jag aldrig kan se själv. Aldrig i det verkliga livet.
Hur vet man att folk gillar en på riktigt då? Inte bara spelar.
Det måste vara komplicerat, eller också är jag blind.
Jag vet inte.

Don't act like you don't know me
It's still me, I never changed

The Napoleon Dynamite dance.


 

förkyld, lycklig, stark, pirrig, förväntansfull, förhoppningsfull.

Ny vecka.
Idag känner jag mig; förkyld, lycklig, stark, pirrig, förväntansfull, förhoppningsfull.
Mest positivt alltså. Tack för det :)

Mamma har kommit hem så jag är inte längre ensam i det här stora huset. Förra natten spenaderade jag i Julias säng öst på stan, eftersom jag är för feg för att sova ensam. Men det var trevligt. Alltid trevligt.

Det har fallit en hel del snö de senaste dagarna vilket jag har väldigt blandade känslor om. Det blir ljusare, mjukare, mindre halkigt och finare. Men samtidigt är det jobbigt att ta sig fram, jobbigt att skotta osv.
Men mest är jag nog tacksam, jag ska då åtminstone inte klaga! Snön får mig även att bli otroligt taggad på snowboard och framför allt Hemavan!! Jag är övertygan om att det kommer bli så jäkla kul! Det pirrar i magen när jag tänker på det...  


mera party

Här kommer fler bilder från gårdagens party. Från Vickans kamera.

    
 
Jag blandar röror. Min starkaste. Det är så starkt så man kan knappt nudda. Sen slängde jag det på väggen, utan att torka upp.
    
  

Det var ju party :)

Don't make it emotional

Nu har jag mkt att uppdatera, men jag tror det mesta får bilder tala för!

Fredagkväll tillsammans med Hanna och Vickan. Filmmarathon stod på schemat, men ändå satt vi uppe till halv 4 med mycket gott fika och alltid så välbehövt tjejsnack. Ingen film blev sedd den kvällen.
OBS! Helt oredigerade bilder, är för många för att orka mig på det.

  

Sen kom en lördag och det var dagen då vi skulle fira Vickans födelsedag som dock ägt rum helgen innan. Eftersom jag inte hade några föräldrar hemma blev det bestämt att kalaset skulle ske hemma hos mig, och så det blev!

Jag gjorde typ Sveriges snyggaste tårta under stress på ungefär 10 minuter. Jag är extremt stolt.
     

Sen blev det partyparty på kvällen. Hampus var kvällens fotograf med min kamera.
   
   
   
   

Väldigt mycket lyckad kväll!
Idag är jag sjuk, kanske feber till och med. Och nu ska jag ut och skotta snö!

goodnight

Nu är det dags att sova, så ett inlägg om kvällen kommer imorgon.
Godnatt!

Torsdag utan träning = tråkig torsdag.

Ikväll har jag väldigt kul. För tillfället sitter jag och spelar Tetris samt ser på Debatt på TV.

I can see you

Idag på min lediga dag tog jag mig igenom snöstormen, till teg för att räkna matte hemma hos Hugo. Vi kan dock inte förstå vart våran kunskap tog vägen, kunde ju allt så bra innan!

Det här fina paket ska Vickan få på lördag. Ett lite för senat litet födelsedagspaket!Idag känner jag mig: lite vimsig i huvet idag, lite borta och väldigt seg. Jag fruktar lite sjukdom vilket inte är välkommet den här helgen då jag ska vara ensam hemma!
Men nog är det allt som mor min säger, att jag är lite blek.
 


I taket lyser stjärnorna

I taket lyser stjärnorna.

Jenna var sjukt söt. Kunde inte sluta tänka på det. Vill så extremt mycket ha hennes hår.
Men annars filmen. Typiskt svenskt filmad. Reflekterade över några småsaker som var lite småkassa som att man tydligt såg att håret på morsan (som alltså har cancer) var rakat, och har man cancer (och får cellgiftsbehandling) så faller det ju av, alltså finns det inte kvar nått stubb. Sedan händer det väl aldrig i svenska skolor att klockan ringer ut så får alla elever gå hem? Det är väl bara i America, om det ens händer där nu för tiden?
Annars så, nästan toppbetyg. De tog bort en hel del som jag saknade, men fan så fin den var ändå. Ögon tårades och hakan skakade. Så jag är inte besviken.
Sakke dock, jag tycker nog inte han är så snygg ändå. Han är så jäkla kort bara.

Om du dör mamma, då tar jag livet av mig då ska jag forstätta leva. För dig.


trubbel

Ursäkta mig för den dåliga uppdateringen det senaste dygnet. Det är konstigt vad man blir beroende ändå, av att skriva här. Jag får nästan dåligt samvete ibland när jag inte skrivt på länge. Men samtidigt vill man ju inte bara bajsa ut något ointressant, bara för att skriva. Dock får det nog bli så idag, eller vi kan mer kalla det improvisation.

Igår var jag även då otroligt trött. Jag vet inte om det beror på mina dålig sovvanor, eller om det är för att jag håller på att bli/är sjuk. Huvudvärk har även plågat mig idag, men den kommer nog ifrån en på tok för stel nacke.

Kvällen ser ut att bjuda på bio "I taket lyser stjärnorna" och det känns otroligt kul. Ser verkligen framemot att se den, eftersom boken faktiskt var en av de bästa jag läst. Dock känns det som att man kanske kommer bli besviken/förtvivlad/frustrerad för att den inte är som man själv föreställt sig när man läste den. Tillexempel föreställdde jag mig aldrig Sakke snygg snygg snygg som Tsatsiki-killen. Well, får skriva ett omdöme imorgon om det faktiskt blir av ikväll!

Har så gott som bestämt mig att jag åker till Stockholm den 20-22 denna månad för att hälsa på Lenny och se hur han har det. Har hört några som tycker att det kanske inte är så bra, lite för tidigt osv, och det kan väl tyckas men jag tror det blir bra.
Ska bli skönt att åka iväg igen. Jag gillar ju att resa, även fast flygresan känns lite pirrig.

Kom på att jag nu har väldigt mkt att se framemot.
Stockholm 20-22
Hemavan 1-5 mars
Stockholm v. 14 förhoppningsvis om jag får någon praktikplats.
Praktik även v. 15, men då i Umeå
Påsklov v. 16 kanske i fjällen, kanske i Göteborg - det återstår att se

Sen är det ju nästan så gott som sommar! åh, jag längtar.

Nu är det dags för lite matte. Jag måste verkligen jobba hårt nu, eftersom jag faktiskt valt matte C som individuellt val. Trodde jag aldrig om mig själv. För er som är intresserade valde jag även Psykologi A och utökade 100 p med pedagogiskt ledarskap. Det blir nog kul! :)

Brukar inte gilla Håkan, men fått en Håkanperiod nu ändå. Tycker att han gör Olle Adolphsons låt "Trubbel" riktigt bra!

Lesson learned

Det är måndag, jag fryser och termometern visar 14.9 grader. Min spontana tanke blir något i stil med att jag helst vill gå i ide. Sista lektionen var en enda stor kamp emot ögonlocken som bara ville ge upp.

Nu är jag åtminstone lite gladare och lite piggare. Måndagar är bra på det viset att jag inte har någonting att jäkta till på kvällen, och det är otroligt skönt.

Just nu sitter jag och läser på om Down Syndrom igen. Denna gången för att ordentligt kunna förklara för Hampus imorgon vad det faktiskt är för någonting, och vad det är som blir fel i hjärnan, bara för att man får en extra kromosom. Men jag kan inte hitta det, tyvärr.

Annars har jag varit duktig och sökt en massa sommarjobb och praktikplats ikväll. Sommarjobb har jag sökt på några läger, och praktik på olika tjejtidningar i Stockholm. Jag hoppas att jag får nått, det vore bra för självförtroendet tror jag.

Jag sitter och väntar på något just nu, men jag vet inte riktigt vad. Vi får väl se om det var väntar på händer/kommer/visar sig.

Nu ska jag sikta på helg och låta veckan gå jäkligt fort! Grubbeskolan imorgon, wihoo!

Control me.

Det är inte lätt alla gånger. Och vem fan ska man tro på?
Det var inte meningen att det skulle bli såhär.
Min frustration är enorm.

  

Idag har jag åkt snowboard på bräntis med Hugo och Erik. Det var riktigt kul. Jag älskar känslan av att bara kunna släppa alla tankar och bara fokusera på att hålla sig på benen. Att släppa kontrollen. I don't need no control.
Hade dock bara mammas digitalkamera med mig, så det får bli två skruttiga bilder från dagen.
OCH GRATTIS VIKTORIA ANDERSSON I EFTERSKOTT!!!! I love everything about youw


RSS 2.0