18

Imorse blev jag väkt 10 minuter senare än avtalad tid, och därför var jag faktiskt vaken när mamma och pappa öppnade dörren och stämde in i Happy Birthday. En hel korg med presenter och kort, plus ett stort paket på sidan av och även två blombucketer. Inte dåligt! Jag kommer lägga in bilder senare.
I paketen fanns det:
En uckulele
Presentkort på Budofittnes
Presentkort på Rut M. flera
Kastruller till hemifrånflytten
Kokbok med bara pizzor
stickad tröja
godisskål
Pengar
plånbok
Trosor
och säkert några fler saker som jag inte kommer på just nu.

Jag har haft en bra dag hittils i alla fall, och förhoppningsvis fortsätter den vara det :)

0

18 år!!

kanske det sista bloginlägget som 17åring.

Hela kvällen och även större delar av dagen har jag gått runt med lite nojiga och sentementala tankar. Varje sak jag ägnat mig åt idag har jag fokuserat lite extra på. Som i början av dagen då jag hade min sista körlektion som 17åring, fortsatte med den sista skoldagen som 17åring och ibland gick jag även djupare än så då jag gick till Vildmannen (numera kallat något annat) sista gången som 17 åring och sådär har jag hållt på idag.
Så idag har jag bland annat.

Ätit korv för sista gången som 17 åring.
Tränat karate för sista gången som 17 åring.
Duschat för sista gången som 17 åring.
Druckit te för sista gången som 17 åring.
Kramat mamma och pappa för sista gången som 17 åring.
Ätit Ben&Jerrys glass för sista gången som 17 åring.

Som om jag tror att allt det där kommer kännas på ett annorlunda sett imorgon.


Idag, som 17åring ser jag ut såhär.

Förhoppningsvis kommer födelsedagen med lite skönhet, men mest troligt kommer jag se exakt lika dan ut imorgon, som jag gör ikväll.

1

TAGGATAGGATAGGA.

ca 3 timmar kvar till 18. Eller om vi ska vara riktit korrekta så föddes jag inte förrän 01.35, så alltså ungefär 4 ½ timme.
Så hur känns det då, att jag faktiskt blir ett år äldre och dessutom myndig!? Om jag ska vara ärligt så känns det inget alls, inte för tillfället i alla fall. Och jag har ändå försökt att känna efter!
Morgondagen kommer bli hektisk. Kommer förhoppningsvis vakna till tonerna av Happy Birthday (ja vi får alltid sången på engelska, det har blivit så av någon anledning. Mest troligt för att inte pappa kunde svenska från början), sen ska jag till skolan och uthärda min längsta dag. När jag sen slutat blir det födelsedagsmiddag tillsammans Jesper, mest troligt på någon kinaresturang. Det kan man tycka låter romantiskt, men inte alls för jag ska så gott som bara kasta i mig maten innan jag ska vidare till Universitetet för att delta på Styrelsemötet där jag ändå bara kommer hinna stanna i 45 minuter innan det är dags att åka tillbaka till stan igen för att gå min första salsalektion. Det känns otroligt spännande! Sedan får jag koppla av lite, då jag och Vickan ska gå på pipes, och jag ska köpa min första drink som 18 åring.
Tummenupp.

Sen taggar jag lördagen. Otroligt mycket. 25 personer har nu tackat ja. Och fler verkar det bli. woho!


2 (snartsnartsnart)

22 personer har hittils tackat ja till helgen, 7 osäkra och 13 har inte svarat, och några som inte fått inbjudan än.
Det går frammåt i alla fall.
Ni som kommer träffa mig innan lördag, på skolan tillexempel får gärna ge mig 50 kr redan då, så slipper vi sköta den biten på lördag då vi har annat att tänka på!2

Nu är det bestämt. Fest i helgen på Nydala blir det. Kan inte skriva här i bloggen exat vart det kommer bli, eftersom jag inte vill ha några oinbjudna gäster, men ni som är bjudna vet vid det här laget om det (kan dock finnas vissa som jag inte har telefonnummer till som inte fått något sms än, säg till i så fall om de känns som att du borde vara bjuden).
Jag har inte riktigt kommit fram till än hur själva betalningen kommre ske, men mest troligt kommer det att ske innan festen, antingen på ett konto eller kontant. Vad tror ni funkar bäst?

ÄR NI TAGGADE?!
I know I am =)

!!!

Okej nu måste ni hjälpa mig att bestämma. Jag har nu två lokaler preliminärbokade, en på nydala till helgen, alltså den 3 oktober och en på Backen nästa helg, den 10 oktober. Vilken ska jag sattsa på?
Den på Nydala är en bättre och större lokal där det heller inte är så stor chans att det kommer oinbjudna till, men den är även ganska långt bort för många. Den på Backen är även den ganska långt bort, och den är även lite mindre.
Jag lutar mot nydala för jag vill gärna ha min fest nu i helgen, men jag vill jättegärna höra eran åsikt. Så snälla, om ni tänkt komma, hjälp mig :)sjukt gulligt

See more funny videos and TBT Videos at Today's Big Thing.

3

Ikväll har jag funderat utan att direkt komma fram till något vettigt. Det känns mindre bra.
Jag önskar att jag hade svar på allt. Åtminstone de mesta. Jag får lite panik av att leva i ovishet. Jag önskar ibland att jag kunde släppa allt.

Träningen idag var lite lam och jag fick ett jobbigt tryck över bröstet. Dock hatar jag sånna här kvällar då jag inte tagit ut mig ordentligt på träningen, för då kan jag varken känna mig nöjd eller duktig.
Pappa slog mig i snooker idag också. Nej, det här var en mindre bra dag.

Jag taggar i alla fall körlektion imorgon. Känns som att körkortet närmar sig med stormsteg vilket inte är fy skam. Ganska värt faktiskt.

Lite puckat är det nog att jag lyssnar på julmusik nu. Men det kom bara upp på spotify, sen kändes det ganska mysigt, så jag skippade att byta så nu har jag gått igenom "let it snow", "the christmassong" och "white christmas". Alla med James Morrison.
Myspys.viktigt

Planerna för min födelsedagsfest har ändrats. Det kommer mest troligt inte att bli någonting den här lördagen utan istället lördagen den 10 oktober. Detta beror på att jag tänkt hyra en lokal då, som inte är ledig i helgen. Vilken lokal det är få ni reda på om ni är bjudna.
Eftersom lokalen kostar endel att hyra så kommer jag ta 50 kr inträde. Hur detta ska lösas får jag se dagarna framöver, mest troligt med någon slags biljett eller så.
Om ni är sugna på att komma får ni gärna kommentera det här på bloggen så kanske vi kan fixa det.

Tack hej.

3

jag blir så arg jag har ju inte gjort nått fel jag gör ju bara som jag gör och är som jag är och ändå är det hela tiden något som är fel och jag försöker hela tiden vara dig till lags och göra de du tycker jag borde göra men ändå är det alltid någonting jag inte gör och jag förstår inte vad de är du vill och jag tänker fan inte snacka för det är din uppgift.

tack jag behövde bara skriva av mig.

3

Ikväll har jag umgåtts med Sara och Rasmus. Vi började se twiilight som i mina ögon inte är lika bra som i första gången (men det är väl rätt självklart).
Sen har vi enbart flummat. Och nu är jag sjukt trött så jag tänker bara lägga ut några fina bilder på Rasmus, sen ska jag sova.


4

Nu har det äntligen blivit helg igen vilket uppskattas enormt!
Igår bakade jag pizza till mig och Victor och det blev väl inte totalt misslyckat och bortsätt från att den var kall så smakade den faktiskt rätt okej. Victor fick i sig två, det måste ju ändå vara ett ganska gott tecken.
Vi blev senare hämtad av Vickan för att åka på 18-årsfika hemma hos Hanna. Det var riktigt trevligt.
Jag fick mig en liten funderare när en av Hannas kompisar, lika gammal som oss, hade med sig sin 3 månader gamla dotter, att om cirka 10 år kommer vi sitta där allihopa med varsin knodd i knät. Jag fick lite myskänsla.
Efter att de andra som skulle ut på krogen hade fått i sig några öl så skjutsade Vickan hem mig och Victor igen. Då var vi rätt trötta båda två så vi somnade åt fel håll i sängen till tonerna av Simon & Garfunkel. Vaknade någon timme senare och var pigg, så då blev det svårt att somna igen. Tror det har blivit 2-3 timmars sömn i natt. Men jag klagar inte.

Denna kväll ser ut att bli lugn. Jag hade tänk dra ihop en liten fest men folk verkar lite otaggade, så får se var det slutar. Som det ser ut nu så blir det en ensam kväll framför en film. Men det är ju inte fy skam de heller (fast det är det visst det, för jag gillar inte alls att vara ensam).

Kolla in det här. Riktigt grymt.

jag får pirr i magen


5

MP3A


The mersey beatles

Kvällen blev lite impulsaktig. Det var vid middagsbordet som pappa nämnde att det var ikväll han skulle gå på äpplet för att titta på The Mersey Beatles, bandet som spelar på cavern club som är klubben där The Beatles spelade innan de blev kända. Denna klubb är nu väldigt besökt, speciellt av turister och därför finns det också detta gäng, alltså The Mersey Beatles, där för att liva upp stämningen till max. De är också de bandet som nu är ute på turne och som idag besökte oss i Umeå.
Inom loppet av 3 timmar hann de spela 45 av beatles låtar. Kända och mindre kända. Och det gjorde de riktigt bra vill jag lova.
Inte nog med att de spelade och sjöng riktigt bra, de hade även klätt sig i liknande kläder som the beatles och hade till och med de bruna kaluffsen i form av peruker. Kroppsrörelser hade de också övat in, så man kan ju snacka om att det här är proffs.
Jag och pappa hade en riktigt trevlig kväll och jag är riktigt taggad på att åka till Liverpool för att se dom igen, på den riktiga klubben (som jag faktiskt har besökt en gång förut!).6

Jag skrev för ett tag sedan om chinos, som jag då sa var det absolut snyggaste på killar. Jag tror jag har kommit på något som kan vara snäppet hetare. Kostym!
Hur snyggt är det inte?
Alla vet att jag gillar rumpor, och jag kan lova att kostymbyxor verkligen kan framhäva den snyggaste rumpan. Dock döljs den lite av kavajen, vilket gör det hela ännu lite sexigare. Då är det bara att sitta och vänta på att den kostymklädda ska böja sig fram.
En kavaj med snygga former och en vit skjorta under ser både prydligt och hett ut. Slips är inget jag tycker behövs, sexigast är det när skjortan är lite halvöppen och uppvikt. Om de ska vara slips, så ska den vara smal.
Självklart tycker jag inte att killar ska gå runt med kostym till vardags, men när tillfället kommer, då borde dom ta den. Manligt och hett.
Det tycker jag.

 

När vi ändå är inne på den här linjen, stilighet, så kan vi ju även nämna skjorta och väst. Också mycket snyggt. Lite mer ledigt än kostym kanske, men ändå prydligt liksom.

 !!!

do didodidodido do didodidodido do.
Jag blir så arg. Den nya jävla glassbilen går mig nerverna. Glassbilen ska inte låta så!
Det ska vara hemglass!
sådeså.


It's not the fart that kills, it's the smell

Halkbanan gick riktigt bra idag. Och sjukt kul var det. Dock fick jag inte sladda så mycket som jag velat. Ändå satt jag den första halvtimmen och skakade i bilen av adrenalinkicken efter kurvbanan. Jag är nog överklänslig mot adrenalin eller nått. hah.
Så nu, ett steg närmare körkortet.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, titta på Idol och sova tidigt. Om ingen vill hitta på någonting förstås?


this is just sad...

Stjärnan David Hasselhoff filmas av dottern när han är rätt så packad. Jag undrar varför dottern lagt ut videon..

7

Regnet smattrar mot taket nu och klockan är alldeles för mycket. Med tanke på att jag har en ganska stor dag framför mig imorgon så borde jag sovit för längesedan. Men jag är en lycklig flicka så jag klagar inte. Och det kommer gå alldeles utmärkt imorgon ändå, det är jag säker på.
Tog ut mig rejält på träningen idag. Jag älskar det. Att vara totalt slut i hela kroppen är nog den skönaste känslan som finns. Att i slutet av ett träningspass, då man tror att man inte alls ha krafter kvar, ta i med de allra sista och inse att man orkar mer än man tror. Det är lycka.
Har tittat på Svenska Hollywood fruar idag. Helt sjukt program men jag kan inte annat än att älska de. Speciellt Anna Anka, hon är ju dödsskön! För vadå, tycker inte ni också att det är fruars uppgift att suga av mannen om mannen begär det? Eller?

Nu ska jag sova gott. Godnatt

memories

There's still a little bit of your taste in my mouth
There's still a little bit of you laced with my doubt
It's still a little harder to say what's going on

Nydala 09.


8

Lekte i studion idag.
Helena är fotografen. Jag har redigerat


8 (om 6 minuter)

Blev väldigt nockad på träningen idag. Men det var nog de som var meningen från Simons sida. Dock fick jag den värsta smällen av den nya tjejen rakt i fejan. Nacken är fortfarande stel och öm efter träffen, och det har även dragit sig ner mot ryggen. Men förhoppnignsvis är det över imorgon.

Ikvällen spenderade jag hemma hos sara med järngänget. mysigt.
Imorgon ska jag upp 05.45 igen då jag har körlektion 07.10. mindre mysigt.
Så nu är det godnatt som gäller!
Godnatt.

9

Jag börjar bli desperat nu. Letar förjäves efter en lokal att hålla min 18årsfest i, men det är lätt när man inte har någon gårdslokal. Jag behöver tips och hjälp. Inbjudningslistan innehåller just nu cirka 40 personer, och jag kommer sätta max på 50. Om lokalen kostar pengar kommer jag att ta inträde på festen.
Säg till om ni vet om någon lokal, eller om ni kan dela med er utav eran gårdslokal.
Hur långt utanför stan orkar gäster ta sig förresten? Det finns nämligen en lokal vid backenkyrkan som är ett bra alternativ, men kommer folk orka ta sig enda dit?
Det återstår att se.

boka in den 3dje oktober guys!

natti

Jag har bestämt mig för att säga godnatt nu. Klockan 22.27. När hände det mig senast?
Det ska bli otroligt skönt i alla fall och imorgon ska jag vakna upp pigg och glad.

jag bjuder på den här klockrena videon inför läggdags. Godnatt

knas.

Det blev knasigt ikväll när jag skulle hålla i karatekidsens träning. På vägen dit ringde Torgny och sa att jag skulle vara ensam tränare, och jag sa att det skulle nog gå bra, jag hade ju med mig nyckeln så. Men när jag väl kom dit visade det sig vara fel nycket, så den gick alltså inte in i hålet. Damnit. Pappa fick åka hem för att hämta den rätta men kom först med fel nyckel, så han fick åka hem igen. Eftersom alla kidsen stod utanför och väntade så var jag tvungen att hitta på någonting, så vi tränade utomhus ett tag. Det funkade det med, men förbiapasserande undrade nog vad vi höll på med. Efter en halvtimma var vi inne i lokalen och kunde träna på riktigt. Det blev rätt lycket ändå.


10

Bra kväll igår.
Började hemma hos Sara där det från början verkade bli dött men när även grannarna kom över så blev det lite drag. Folk dansade till och med, vilket gjorde mig glad. Ni vet vad jag tycker om fester där man inte dansar.
Jag och Rasmus var yngst i laget och de flesta var studenter, inte helt otippat kanske eftersom vi var på ålidhem.
Eftersom det är ett stort nöje att låta folk gissa hur gammal man är så körde jag på den hela kvällen, alla sa någonting mellan 19-21. Det känns ju bra, jö.
När gamlingarna skulle ut på krogen så drog jag, Victor, Rasmus och Micke till en sjukt konstig piratfest med sjukt mycket nördiga människor. Typ lajvare. Dock brydde jag mig inte allt för mycket om vad som hände runt om kring, men jag hade de rätt bra, kan jag ju säga.
Kvällen avslutades hemma hos Micke där jag lyckades somna och vaknade sedan en timma senare då det var dags att cykla hem. Kallt så in i helvette, men jag tog mig hem i alla fall.

Min bror Christoffer är hemma på besök just nu vilket verkligen livar upp stället. Han kom just inspringade i mitt rum, tog tag om mitt huvud och började skaka samtidigt som han skrek "TJENA VICKAN HUR ÄR LÄGET ÄR DU BAKIS IDAG ELLER". Nej, men jag blev det nu tack så mycket.
haha, jag älskar honom.

Ikväll ska jag hålla i träning för karatekidsen. Fast de lite äldre karatekidsen. Det blir nu kul.
Nu måste jag börja rycka upp mig och kanske ta en promenad.


Det blir så mycket bättre när han är hemma. Jag blir så mycket gladare

10

ont i huvudet. Föredetta förfrusna händer som nu kokar. Öronont.
Hård kväll.
Godnatt säger jag bara.

Lista, på en fredagkväll. Pinsamt.

Klädsel
Vad har du på dig idag:
En rosa klänning och svarta strumpbyxor
Vad använder du just nu för skor: Idag har jag haft mina ballerinisar som ger megamycket skavsår. (skarvsår, som pappa säger)
Favoritfärg på kläder: Rosa!

Senaste person som
Sov i din säng:
Förutom jag så var det Victor och Jesper.
Du pratade med: Mamma, pappa och pappas kompisar från skottland. På engelska, till och med.
Du delade en drink med: Jag delar sällan drinkar, då jag har liten släng av bacillskräck. Jag minns faktiskt inte, har ens delat drink med någon nån gång?
Du gick på bio med: David
Du gick på stan med: Oskar, fast vi gick och fikade på en gång.
Skällde på dig: Mamma

Senaste
Låt du hörde:
"Ja då syns vi på lördag, ja då syns vi på lördag.."
Film du såg: Hangover. Kanonfilm. Har sett den tre gånger!
Mat du åt: Kärlknöl.
Kram: Oscar
Puss: Fariba!
Fest: Förra helgen, på stan.
Känslan: Uttråkad. Är det en känlsa?
Ilska: Igår när det gick dåligt på träningen, då var jag riktigt förbannad.
Resa: Piteå, för två helger sen
Glädje: rikig glädje. I förrgår i think.
Dröm: I Söndags då jag drömde att jag och Victor var tillsammans och dom andra var jätteavundsjuka.
Boken du läste: Tillsammans. Rätt okej resebok
Personen du träffade: Familjen till middagen
Personen du pratade i telefon med: Sara
Personen du fick sms av: Rasmus
Gången du åt en 7-eleven korv: Det har nog aldrig hänt.
Gången du var utomhus: England, för en månad sen:)
Gången du sov: Idag efter skolan
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Längesedan. Hm. Jul?
Saken du köpte:
En kaffe och en te till mig och Oscar igår.

Om dig

Namn: Viktoria
Ålder: 17 (inte länge till)
Smeknamn: Vickie, vix, Vicke, Viktor, Vickies
Syskon: storebror Alexander och storebror Christoffer
Sysselsättning: Tränar, pluggar, umgås, stickar, pusslar.
Bra egenskaper: mångsidig!
Dåliga egenskaper: otålighet
Linje/klass: MP3. Media alltså. Tredje året.
Hårfärg: Mörkbrunt.
Ögonfärg: Brun/grön/blå/röd/gul/orange. Säkert lite fler färger också.
Skostorlek: 39 för det mesta

12

Man kan ha sjukt kul med en damsugare. Tro det eller ej.

godnatt för 2 timmar sedan

Kan någon lära mig hur man tar sig i säng tidigt om kvällarna. För det verkar näst intill omöjligt för mig. Kvart över nio sa jag att, jo, jag ska lägga mig tidigt ikväll, men så kom jag på en uppgift som jag var tvungen att göra till imorgon. Alltid allting i sista minuten.
Jag måste bättra mig.

Såhär blev alla fall resultatet utav min parfymförpackning.Jag är lite småless ikväll. Jag antar att det beror på att det gick så kasst på träningen. Lite smått pinsamt var det att bli tvungen att stå framför alla och visa den enda tekniken jag aldrig riktigt fått klämm på. Onaturliga rörelser är inte min grej.
Nu är jag fruktansvärt trött och jag måste sova för ännu en körlektion nalkas imorgon. Men jag måste bara tala om att jag fick rätt mycket beröm idag, och det lät som att han trodde att jag skulle klara mig med 7 lektioner, alltså bara 5 kvar. Tummen upp!

Juste! Det blev värsta fighten på skolan idag. En tävling vid namn "last-man-standning" håller på i skolan just nu där många av eleverna är med, dock inte jag då jag missade sista anmälningsdatumet. Tävlingen går ut på att man får en lapp med en persons namn på, denna person kan vara vem som helst, som är med i leken. Etta, två, treaa, media, arena, dans. Vad som helst som sagt. Sedan gäller det att slå ut personen som står på lappen man får. Det finns 4 (rätta mig om jag har fel) metoder man får använda för att slå ut någon.
Mössmetoden - man drar en mössa över sitt offers huvud
Filtmetoden - Man slänger en filt över sitt offer
Skedmetoden - Man trycker en sked emot offrets hals
Bananmetoden (min personliga favorit) - går ut på att man trycker upp en banan i rumpan på sitt offer.

Så idag när Vickan skulle slå ut vår gamla klasskamrat Aron så bad hon om hjälp. Inte bara ifrån mig, nä det visade sig att halva mp3b och även några filmade stod redo att fightas för att få ut Aron ur tävlingen. Inte nog med detta, för Vickan måste alltid vara värst, så ringde hon sin storebror som genast kom för att hjälpa till.
Jag orkar inte riktigt berätta hela händelsen, men det hela slutade med något som skulle kunna likna ett slagsmål. Människor slängdes hit och dit, in i väggar och trappräcken, men tillslut så lyckades Vickan att banan Aron i röven.
hah.

Tog en fika med Oskar (jag skriver Oscar varannan gång med K och varannan med C eftersom jag inte har en aning om hur han stavar) efter skolan vilket var riktigt trevligt.
Efter maten lirade jag lite gitarr och sjöng för pappis då han käkade lite efter oss. Han sa sedan, med sin charmiga brytning "Nästa år jag tycker du ska anmäla dig till Idol".
Yeah right pappa :) men jag är glad att du tycker om det i alla fall!

Men nu är det verkligen dags att sova. Nu fick ni ett långt inlägg!
Godnatt.

13

Jag tror bestämt att en viss Victor var och spökade i inlägget innan då han lånade min dator.
Vi tittade på Idol ikväll. Från Umeå ju! Kul var det att Tove som gick i samma musikklass som mig, dock klassen under, gick vidare genom Bagge's egna turne. Dock tråkigt att det inte var några andra man kände igen som sökte.
När Idol var slut satt vi mest bara och lyssnade på musik och pratade. Victor har en aning skum musiksmak ibland. Absolut inte dålig, men annorlunda skulle man kunna säga. Svängigt.

Beviset finns här. Vi var där.

 

Med tanke på att jag har körlektion kl 07.10 imorgon så borde jag nog sova nu. Godnatt


Nostalgi

Tidigare ikväll var jag ute på den mest känsloladdade promenaden på länge.
Hade lånat mammas Ipod som var min innan, där det fanns en massa gammal musik som jag lyssnade på för en sisodär 2 år sedan. Det var nostalgi.
Promenerade förbi några barn som spelade innebandy, var av den ena råkade skjuta bollen på mig och jag kunde inte låta bli att le när hon tittade på mig med en skamsen, men ändå så busig blick.
Sedan kunde jag inte sluta le. När jag gick in i skogen började jag till och med småskratta för mig själv. Jag vet inte varför.
Gick senare förbi huset där två barndomskompisar en gång bodde, var av en av dem inte längre finns i livet då han för ungefär ett år sedan ramlade ner för en klippa. Jag kan fortfarande inte förstå det.
Sedan kom jag till parken där jag lekt miljontalsgånger som liten. Rester ifrån en picknick låg uppe på kullen och ett par glömde foppatofflor var slängda bakom målet på gräsplanen.
Ibland önskar jag att jag var liten igen. Men samtidigt så är jag ganska lycklig nu. Ganska mycket lycklig för tillfället faktiskt.
Och nu kommer Victor, han är bäst störst och vackrast! Vi ska titta på Idol.
Bye


Han var ju ändå en heting.

Men som innan konstaterat, killar som kan dansa är ju alltid det.

14

Jag skulle vilja ha någon att fota. Vem som helst egentligen. Höst bilder, hade jag tänkt mig. Porträtt.
Vill du hjälpa mig? :)


Stay with me

Brillant st 53 med paket - 735 kr blev det. Studentmössan. Den är beställd nu. Känns lite väl tidigt faktiskt. Och det är helt sjukt att man betalar så extremt mycket pengar för en mössa man använder en endaste dag i sitt liv. Ändå var jag bara tvungen att välja den dyraste mössan. Den hade nämligen många fina finesser. Inte nog med att den helt klart var den snyggaste, med läderskärm, läderband med mönster runt, landskapsvapnet ovanpå och guldtext. Men den var även den som luftar bäst, så man slipper bli blöt under mössan då man ska stå på flaket och hoppa, dessutom har den en sommardoft som ska räcka i 10 år. Inte nog med de så har den en liten ficka inuti där man kan ha leget eller en hundralapp då man inte har fickor på sin klänning.
Så typiskt mig att gå med på allt det där.
Men man fick ju tuta, penna och champanjeglas också. Faktiskt. Tsss.

Endast en lektion på tisdagar som sagt, så det blev en slapp dag. Efter mössprovningen lämnade jag moppen på skolan och promenerade till stan med Oscar och vi njöt av solen i SF-parken. Inte alls dumt.
När jag senare kom hem var det tre rättersmiddag. Fast inte tre rätter var, utan tre rätter tillsammans. Nämligen så att vi har lite olika smak i den här familjen, och ibland blir vi sugna på olika saker. Min mor fick leverbiffar, pappa köttbullar och jag fiskbullar. Men det funkar de också.

Har byggt färdigt nästa pussel idag. Det tog mig alltså bara 2 dagar. Jag börjar bli klippsk på de där! Snart ska jag prova med förbundna ögon. hah

Nu ska jag fika med papi.
bye

Morgonfilla.15

Fixade om i bloggen lite grann. Vet inte om alla kan se de än, för jag kan åtminstone inte det.
Men så här får det se ut tills vidare. Ska göra bättre senare, nån annan dag, eller så.

Så goodbye halfnaked Vickie. Tack och lov. Jag började lessna.
hej hej hösten!

Långa nätter

Flängig dag. Stan - hem - skolan - stan - skolan - hem. Matten flöt på bra och känns skönt att ligga långt före. När jag kom hem åkte jag och mamma till Budoshopen för att titta på en ny karatedräkt som jag förhoppningsvis kommer att få i 18års-present.
Började även på ett nytt pussel i eftermiddag. Eller nytt och nytt, jag har faktiskt lagt det förut. Men jag fick lite abstinens efter att jag lagt färdigt det förra, så jag var bara tvungen.
Övningskörde lite ikväll också och kom fram till att våran bil inte alls gillar att köra sakta.
Victor kom hit lite senare ikväll. Vi tittade på en massa skumma Japanska youtube-klipp och satt sedan ute i Hammocken under ett täcke. Jag såg för första gången ett stjärnfall och jag önskade...

Jag har fått goda nyheter idag. Ni som vet om vad jag menar och varit oroliga med mig, vi kan vara lugna nu :)

Imorgon har jag enbart en lektion, så jag ska försöka plugga en hel del körkortsteori. Dock känns det som att jag snart kan de mesta. Det börjar verkligen närma sig vilket känns otroligt spännande. Jag är riktigt taggad på att själv åka ut i bilen, utan någon i passagerarsätet och känna friheten.

Jag är sjukt hungrig och hela min mage kurrar, så nu ska jag ta mig en kvällsmacka.
Bye
16

Oh boy, you make me feel like oh boy.

Jag gillar måndagarna alot eftersom jag inte börjar förrän 11.40. Idag var jag hos optikern på morgonen dock, så var tvungen att stiga upp lite tidigare i alla fall. Mina ögon har försämrats endel, så jag ska få både nya linser och glasögon. Eller få och få..
Religonkunskap här näst, sedan hål i någon timme då jag ska uträtta ett ärende hjälphjälphjälp och sedan matte. Jag ser framemot matten idag, konstigt nog. Mest med tanke på att jag jobbat riktigt bra i helgen så jag ligger 3 sidor före där man ska vara. Plus att jag klarade 2 mvg-uppgifter igår. Mäkta stolt över mig själv.
Nu måste jag dra mot skolan.
Haj

+

Så sjukt äckligt. Det är små flugor i papperskorgen. Jag borde kanske slänga ut den.

Jag är sjukt orolig och fruktar det värsta. I morse fick jag rent ut sagt panik. Imorgon kommer jag få veta. Vet inte hur jag kommer ta det, om beskedet är det jag är rädd för att det kommer bli.
När jag pratar om det så är det med en skämstam ton i rösten, men i min ensamhet är det på fullaste allvar.
Vad fan ska jag göra om det värsta som kan hända, händer?

Har färdigställt min förpackning idag som vi hade som uppgift på grafiskformen. Det blev en parfymbox till "partyparfymen" Feel. (av någon anledning blir färgerna lite knepiga här på bloggen. De som är lila är egentligen rosa)

Jag gav upp för längesen

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort


18

Jag vet, jag vet. Jag är sämst på att uppdatera.

Gårkvällen och större delen av natten spenderade jag med dom härt helt underbara nördarna:


Även Micke ocn Sara dök upp mitt i natten. Det var trevligt =)

Ikväll hade vi tjejmiddag hemma hos Hanna med tacos. Men hanna hör en jättegod linsröra istället för köttvärssås och det blir typ 199 gånger godare än vanlig tacos. Måste börja göra det här hemma också.
Vickan hade hittat på de tema på kvällen som var Röda Mattan. Dock var det nog bara jag och hon som hade gått in för det.
Jag håller i denna sekund då jag skriver på att somna så jag tänker inte nå mer i vad som hände uder kvällen just nu.
Dock får ni en bild.


19

Och nu är det bara en dag i skolan kvar innan helgen tar över. Det känns skönt. Dock har skolveckan inte alls varit jobbig.

Hade inspark med ettorna idag. Vi lekte en massa lekar och fikade. Rätt trevligt ändå. Gillar att ettorna vågar bjuda på sig själva. Det skulle aldrig jag ha vågat då. Om ens nu..
Resten av eftermiddagen spenderade jag med Victor, och sedan även Rasmus och hans emokompisar. Myste under solen i värnortsparken som faktiskt är den finaste av alla de parker vi har. Överlägset.

Hittade en sjuk vidoe. Sånt här tål jag inte. Jag kan inte för mitt liv förstå hur föräldrar kan utsätta sina barn för sånt här. De bli granskade och bedömda av 50 åriga gubbar. De blir kallade feta och blir tvugna att banta, i 5-6 års ålder! Helt sjukt. Jag blir arg.

Man måste ju få önska :)

 • Karatedräkt, handskar, tandskydd.
 • Kompaktkamera
 • Kameraobjektiv
 • Kamerafilter
 • Pengar
 • Kläder
 • Underkläder
 • Nagellack
 • Pussel
 • Garn
 • Gitarr
 • Massage
 • Årsförbrukning av strumpbyxor
 • kompiskudde (se bild)

Det är vad jag kan komma på för stunden. 20 dagar kvar

SSS

Det finns väldigt udda lagar i världen.
Här är några av dom.

- I Alaska, Canada, är det olagligt att putta ut en levande älg från ett flygande flygplan. (det roliga är att det måste ha hänt någon gång)

- I Missouri, Usa, måste du ha statlig tillåtelse för att du ska raka dig. (där vill inte jag bo. Jag gillar inte skäggiga män)

- I Texas, Usa, är det olagligt för grisar att ha sex på flygplatser. (orättvist)

- Om någon tas på bar gärning vid ett självmordsförsök i England straffas denne person med döden. (den här gillar jag)


- I Minnesota, Usa, åker du till polisstationen om du hänger kalsonger och trosor på samma tvättlina. (Om tjejen använder boxer då, eller om killen använder string, gäller samma sak ändå?)

- I Minnesota, Usa, är det ett brott mot lagen om en man har sex med sin fru och luktar antigen lök, vitlök eller sardiner om munnen. (den lagen borde vi nog också införa)

- I Ohio, Usa är det förbjudet att sälja cornflakes på söndagar. (why???)

varning

Jag måste sluta sitta vid datorn och smsa enda in i småtimmarna då jag är på väg in i sömnen. Varje morgon är som att vakna upp "dagen efter". Nästan värre. Ser sms och msn konversationer som jag inte kan minnas, eftersom jag egentligen sov när jag skrev. Så ni borde veta de, ni som pratar med mig sent om kvällarna, skriver jag någonting skumt så sover jag mest troligt.


I loved you first

Har varit på möte med karateklubben ikväll och fick gratis kött- och tacobufé. Smakade bra!
Dock är jag sjukt nervös inför allt som komma skall. Jag ska nämligen börja tävla igen, vilket känns jätteläskigt då jag inte gjort det på över 2 år. Att min tränare dessutom redan pratar om RM och junior SM gör inte saken bättre.
Men det ska nog gå bra.

Det är reklman i Idol just nu så därför passar jag på att skriva. Men jag måste säga att jag blir arg då jag ser programet nu när jag varit där och sett hur det går till. Och jag blir så sjukt arg för att det är så många som Vickan är så överlägset bättre än.
Lyssnar just nu på hennes verson av Samson som hon sjöng då hon sökte och jag kan inte för mitt liv förstå varför dom inte skickade vidare henne.
Det är en fråga som jag alltid kommer få fundera på verkar det som.


21

Victor var här ikväll för att hjälpa mig med matten. Jag vet inte hur mycket hjälp jag egentligen fick, men jag förstod i alla fall lite mera. Dessutom fick jag trevligt sällskap :)
Nu måste jag sova. Godnatt

22

Högst upp på min önskelista står Justin Timberlake.
Seriöst. Finns någon hetare? Jag tror inte det.
Det är nästan så att det pirrar i trosorna när man ser honom.


ledigt värre.

Det är frustrerande då man är ledig en hel dag utan att någon annan är det. Jag vill umgås!
Får åtminstone träffa Victor och Rasmus en snabbis under lunchen.

Körlektionen imorse gick helt okej. Måste träna på att bromsa in mycket mera innan väjningsplikterna. Också måste jag lära mig om det är huvudled eller inte. Annars körde jag bra =)

Har lite abstinens idag då jag igår bygde färdigt pusslet. De är lite beroendeframkallande. Jag funderar på om jag ska dra till stan nu och köpa mig ett nytt. Dock är dom ganska dyra, så jag kanske får önska mig i födelsedagspresent istället.
Och det påminde mig om att jag nu ska ta och skriva en önskelista!

Try to love again

Att jag är vaken fortfarande är ingen bra grej. Jag har körlektion imorgon klockan 8.15 och har ställt klockan på 06.30. Men jag har ju levt på få timmars sömn förut. Egentligen gör jag det hela tiden. Som jag alltid brukar säga, sömn är överskattat.

Har åtminstone lyckats bygga färdigt 1000 bitarspusslet nu. Skulle dock behöva en ryggmassage efter att ha suttit de de mest konstigase ställningarna.
Jag är ledig näst intill hela dagen imorgon förutom en en halvtimme mellan 9.45 och 10.15, så hör gärna av dig om du vill ses. Kanske ta en fika =) Ska dock käka lunch på östra tillsammans med Victor och Rasmus.

Well well nu är det dags för mig att knoppa.
Avslutar kvällen med en trevlig bild.


Inga konstigheter

Jag har fått en ny mobiltelefon. Sony Ericsson w302. Mamma kom bara hem med den idag efter att jag igår visade att jag ville ha den. Jag tänkte väl mer till födelsedagen, men fick den nu istället. Jag klagar inte :)

Det gick upp för mig idag att det kommer gå åt helvette för mig med Matte C kursen. Om inte någon snäll människa kan ge mig akut hjälp.
Jag bad min lärare om hjälp idag. Då kluddade hon en massa saker jättensnabbt på papperet och sa sedan "inga konstigheter" innan hon gick iväg för att hjälpa någon annan. Kvar satt jag som ett frågetecken. Inga konstigheter nej, det är ju bara att räkna.
Jovars.

Har börjat spana ännumera efter resor och har nu funnit att London är det billigaste och mest värda att åka till. Så mest troligt kommer jag och järngänget åka till London den 25 oktober. 600 kr tur och retur. Inte alls en dålig deal!

Jag börjar bli rätt taggad på vintern. Mest för snowboardandet skull såklart. Inte för kylan. Den gillar vi inte. Men jag vill åka bräda, nununun.

Nu ska jag bygga färdigt mitt pussel. Inte långt kvar nu.
Bye.
I'm back

Nu kommer helgens bilder.


Det blev tacos hemma hos Sara i Fredags. Mycket trevligt. Sen sov vi över också. Mycket mysigt. 6 st i en bäddsoffa. Det går om man vill.
Jag gjorde även en dread på Jesper. Ska fixa hela håret på honom när de vuxit ut lite längre, men vi provgjorde ne nu bara. Det kommer bli bra!

På lördagen var vi på en Hockeymusikal. Det var så skumt att jag inte ens orkar förklara. Victor hade fått sig ett fint sugmärke som såg ut som ett snett undergroundmärke. Jag känner mig inte alls skyldig.
Vi var mest där för att titta på Josef som åkte konståkning. Han var duktig så det var trevligt att se, men resten
av hockeygrejset var rätt drygt. Förutom att löven vann.23

Förlåt.
men jag kommer igen. snart.

26

Jag har funderat. Läsarantalet av den här bloggen har stigit de senaste dagarna. Det räcker för mig för att fortsätta tycka att det är värt att blogga.

Men jag skriver imorgon, för nu åker jag till Sara och stannar hela natten lång :)

28

Träningen gick bra ikväll förutom att jag hela tiden översträcker mina armbågar såhär i början då musklerna inte jobbar som dom ska. Gillar Gustav som tränare för då får man alltid lära sig någonting nytt och han går verkligen in i smådetaljer i alla tekniker.

Jag har börjat fundera på om jag skulle lägga ner den här bloggen. Jag vet inte längre om jag tycker att det är roligt att skriva här eller om jag bara gör det för att jag känner mig tvungen. Den är ju inte särskilt intressant heller. Jag känner även att jag inte kan skriva precis vad jag vill här heller pga att det finns människor som läser som jag inte vill ska läsa. Jag har en idé om att starta en mer anonym blogg där jag kan skriva en massa skit om saker och folk, hur mycket jag vill, utan att någon vet om att det är jag som skriver de.
Det skulle åtminstone JAG uppskatta!
Vad säger ni? vi lägger ner nu va?

29

Blogg.se har blivit konstigt. Jag kan inte se om någon kommenterar verkar det som. Fast ifs vet jag ju att ingen kommenterar ändå, men bara att veta om att OM nån gör de, så kan jag inte se det. Det suger.

Jag fryser och vill ha värme. Saknar och längtar tillbaka till Rhodos. Lugnet på dagarna och partyt på kvällarna. Solen och billiga drinkar. Vattnet och solnedgångarna. Och de solbrända killarna i badbyxor. Jag kommer åka tillbaka dit någon gång, det är ett måste.

 


28

Toppenkväll ikväll som vanligt när man hänger med dom bästa. Sara fattades dock.
Satt på station någon timme där jag käkade en stationsbåt bestående av glass. Dock gjorde jag en dålig deal då jag valde den där stationsbåten eftersom den innehåller 3 glasskulor, topping och strössel och kostar 37 kr medans 3 kulor + strössel och topping kostade 35! Så ovärt, kunde ha sparat två kronor!
Anyway, när Café station stängde gick vi till bryggan där vi låg i en maghög i någon timme. Umeå är riktigt fint på kvällarna faktiskt. Och nu när de börjar bli lite mörkt är det ännu finare. Dock gillar jag inte kylan. Vinterkyla är bättre än höstkyla, faktiskt. Så när vi var ordentligt frusna gick vi till max och köpte strips. Otroligt gott faktiskt. Sen putsade vi pengar med ketchup, något som kan vara otroligt underhållande. Jag fick även lära mig vart alla världsdelar ligger, vilket jag inte vetat innan.
När klockan närmade sig tolv var det dags att börja dra sig hemmåt och eftersom jag hade övningskört till stan så skulle jag bli tvungen att gå hem. Men jag är så glad att jag har världens bästa kompisar som tog världens omvägar för att cykla hem mig. Ni är verkligen dom bästa :)
Vi fick oss även en halvtimmas snicksnacktime utanför mitt hus också.
Trevlig kväll.
Godnatt

29

Bra dag med några få inslag som var mindre bra. Eller rättare sagt några få personer som var mindre bra. Jag börjar lessna.

Slutade rätt så tidigt och pusslade när jag kom hem. Kanske de mest rogivande som finns. Också kanske de mest påfrestande för ryggen. Det har varit dåligt väder almost hela dagen men ser ut som att de klarnat upp nu. Verkar som att de blir fika med dom vanliga ikväll så om vädret håller i sig kanske vi kan sitta ute. Det kan bli mysigt.

 

 


29

Under höstlovet hade jag tänk att ta mig på någon resa. Jag funderar på Paris, eller varför inte Barcelona. Tanken är att köpa en billig flygbiljett och sen försöka hitta ett billigt vandrarhem när man kommer dit.
Om det är någon som är sugen på att följa med så är det bara att hojta.
Vi lämnar kalla sveriges gråa höst och åker på äventyr du och jag? :)


Vi blir hemlösa

HÄR finns det nu officiellt utlagt att jag, Victor, Sara, Jesper, Rasmus och Micke antar utmaningen att för ett dygn prova på att vara hemlös. Vi ska spendera 24 timmar på torget helt enkelt och detta kommer ske på Fredag. Vi kommer vara utan elektronik, pengar och mat då det enda vi får bära med oss är en sovsäck och ett liggunderlag.
Så alla snälla människor bör komma förbi med en kaka och kanske en extrafilt. Det kan bli kallt om natten.
Jag tror det kommer bli riktigt spännande och förhoppningsvis får vi känna på en liten del av den värld som de hemlösa lever i. Men det vet vi ju alla att ett dygn utan hem inte är samma sak som att vara utan året om.
Tror även att det kan bli en ganska kul natt, då jag spenderar den med mina favoriter.
Dessutom är de natten då jag har ensamrätt om Victors hår, och det kan ju inte bli annat än bra. Om det inte regnar då förstårs..

Men som sagt, ni får gärna komma förbi och ge oss mat, pengar (som kommer skänkas till öppen gemenskap) och varma filtar. Dessutom vore det kul om någon fotade oss.


adrenalin

Förbannat skönt det är efteråt. När man är torr i halsen och helt död i alla muskler. När man tar en stor klunk vatten och lägger sig på soffan och bara andas några andetag.
Ännu bättre är det som nu, då träningsvärken kommer på stuberten. Låren, rumpan, vaderna och armarna är på helspänn. SKÖNT!
Jag längtar redan till nästa träning.


Tisdag

Tisdagar är sköna och absolut inte krävande på något sätt.
Efter skolan hängde jag med Anton och vi började på ett pussel. Längesedan jag byggde ett nu så det kändes kul.

Första träningen ikväll efter sommaren och det känns verkligen som att det kommer gå åt helvette. Min kondition ligger på noll och alla muskler har försvunnit. Det blir att börja bygga upp sig igen i ganska snabbt tempo, så att det inte tar halva terminen som förra året. Men eftersom jag ska träna karate 4 dagar i veckan, och sen även dansa salsa en dag, så lär det inte bli allt för svårt, tycker jag.

Nu ska jag käka pappas pesto pasta. Alltid gott.

Sagan om Doris

Skrev en godnattsaga åt Victor. Den blev såhär:

Det var en gång en liten liten minigris, som var så liten att nästan ingen kunde se den. Den kunde till och med rymmas i en tändsticksask, och det var just i en sådan ask som den hade sitt lilla bo.
Den lilla lilla grisen, som hette Doris, älskade äventyr och var otroligt nyfiken.
En dag när Doris var ute och spatserade på fönsterkarmen ramlade plötsligt en spindel ner framför Doris.
Hon blev först lite rädd då den dykt upp så oväntat, men hon studerade spindeln ett tag och sträckte sedan fram klöven för att hälsa.
- Hej, Doris heter jag. Vad heter du?
- Jag heter Ralf, sa spindeln och skakade Doris klöv med ett av sina långa ben.
- Vart är du på väg? frågade Ralf.
- Jag är bara ute på min morgonpromenad.
- Jaså. Om du vill så kan du få följa med upp till mig, jag bor ovanför
rullgardinen, sa ralf.
Eftersom Doris var så nyfiken av sig så tyckte hon att en tripp till spindeln Ralfs bo skulle vara perfekt som dagens äventyr, så hon tackade ja.
- Jag kan spinna in dig i min tråd, så kan jag klättra upp med dig på ryggen.
Det tog ganska lång tid att ta sig upp till Ralfs bo ovanför gardinen eftersom Doris ätit på tok för mycket kaksmulor på sistione, men tillslut kom de fram. Ralfs bo bestod av
massvis av olika och spännande saker.
Doris såg sig runt och undrade hur han hade lyckats få upp allting där. Det fanns smycken, knappnålar, blyertspennor och massa annat. Hon satte sig i en fotölj, som var gjord av en urgröpt pärla.
- Vilket trevligt hem du har, sa Doris och Ralf nickade stolt.
- Det har tar mig ungefär ett år att samla ihop allt det här, sen är det alltid någon som kommer på att de ska städa ovanför rullgardinen, och då är det bar att börja om på nytt igen.
- Oj stackars dig. Jag bor i en tändsticksask som jag lagt lite bomull i, de är faktiskt rätt så mysigt. Du borde komma och hälsa på någon gång!
- Ja, det borde jag.

babe

Jag vill ha en minigris. I födelsedagspresent.
Vill du ge en sån till mig?


30

Nu är det exakt 30 dagar kvar tills jag fyller 18 år. 30 september alltså. Nedräkningen kommer ske som rubrik varje dag, så ni (och jag) kan hålla koll!

Kvällen har jag spenderad på Ålidhem hos Sara. Det var mycket trevligt med spel och massage (våra träffar slutar alltid med massage).RSS 2.0